Kaapverdië
Kaapverdië

Wandelen & Natuur reizen in Kaapverdië. De archipel kent diverse eilanden met tientalle inheemse vogels en plantsoorten. Als je de natuur in trekt, krijg je van ons een gedetailleerde wandelkaart, GPS coördinaten in de app en wandelroutes. De wandelroutes in Kaapverdië zijn vrijwel nooit aangegeven. Vrijwel alle plekken kun je met onze informatie zonder gids ontdekken. Wij werken op de verschillende eilanden ook samen met lokale gidsen. Meestal is een gids niet nodig maar soms is het wel handig of zelfs verplicht, bijvoorbeeld als je de drie kilometer hoge Fogo vulkaan wilt beklimmen. 

Onze wandel en natuurreizen

  • Inclusief wandelroutes
  • Geen groepsreis, op pad met jullie eigen reisgezelschap
  • Authentiek & kleinschalig

Bezoek de natuur en wandeleilanden van Kaapverdië

Rondreis Kaapverdië? Wij helpen je op weg

Gratis eilanden gids Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter Download gratis eilandengids
Foto impressie van de eilanden Bekijk een fotoimpressie van elk eiland Bekijk de fotoimpressie
Eilandmuziek van Kaapverdië Muziek van elk Kaapverdische eiland Beluister de Spotify playlist

De reiservaring die bij jou past. Enkele van onze mogelijkheden

Ontdek Santo Antao

Je vindt op dit eiland kleine dorpjes op de meest onmogelijke passen. Zandstranden zijn er niet,
maar wel steile kliffen met ruige kusten waarlangs prachtige wandel- en hikeroutes liggen. De natuur
is op deze groene parel altijd, het hele jaar door, het mooist van alle eilanden, dankzij de bergen die
hun eigen microklimaten creëren.

Hike terwijl je bagage wordt gebracht

Hike lekker door de bergen terwijl je bagage naar de volgende accommodatie wordt gebracht. Wij hebben de wandelroutes op de eilanden zelf ontdekt en de coordinaten naar de mooiste plekken vastgelegd per GPS. Zo raak je niet verdwaald.

Wandel door de mooiste plekken

We kennen de wandeleilanden goed. Ontdek de mooiste natuur op de Kaapverdische eilanden. Zo kom je op plekken waar je alleen te voet kunt komen. Ontdek Santo Antao, Sao Nicolau, Fogo en Santiago met ons.

Rondreis op maat Bekijk alle rondreizen
4.8 /5
Google Reviews

Gebaseerd op 28 reviews

Kaapverdië is veel meer dan all inclusive

Kaapverdië is veel meer dan alleen een zonnige all-inclusive vakantiebestemming, en dankzij Joshua hebben wij dat ook mogen ontdekken.

Coen de Haan
Joshua had alles tip top geregeld

Joshua had alles voor ons tip top geregeld. Je kunt op Santo Antao prachtig wandelen en hebt mooie vergezichten. De canyoning is echt een aanrader.

Mieke
Kleinschalige resorts

We zijn echte wandelaars dus San Antao was voor ons de topper. Heerlijk verblijf in kleinschalige resorts.

Minister Vogelaar
Hele mooie reis gemaakt

Hele mooie reis gemaakt en heel goed en persoonlijk contact met het reisbureau, Joshua en Bart-Jan.

Tanja Hoffman
Fijne reisorganisatie!

Een fijne reisorganisatie die ik iedereen kan aanraden!

Danielle van der Kaay

Wandelreizen

Meer weten over onze wandelreizen?

Natasja

Sinds 2017 reis ik naar de Kaapverdische eilanden en ik kan je helpen met al je vragen.

  • Ik maak voor jou een persoonlijk reisvoorstel
  • Voorstel daarna aanpassen? Geen probleem
  • Alles in één keer goed geregeld en met garanties geboekt

Ons team

We zijn megatrots op onze lokale teams. Betrouwbaar en bij ons in dienst. Zo is je reis niet alleen onvergetelijk, maar, draag je ook bij aan eerlijke lonen en ontwikkeling van Kaapverdië. Op ons hoofdkantoor vlakbij de Dom in Utrecht werken 8 collega's.Wij hebben 4 lokale medewerkers in en ongeveer 125 lokale partners

Onze andere bestemmingen

Voja travel organiseert naast Kaapverdië nog twee andere bestemmingen. Met Voja travel Pacific, ontdek je schitterende eilandengroeppen Tonga & Fiji, waar je met walvissen kunt zwemmen, verblijft op bounty eilanden. En ook de Azoren. De schitterende Portugese archipel in de Atlantische Oceaan. De Pacific is in de periode juni t/m oktober. En de Azoren vanaf april t/m oktober. Meer weten? Neem contact op.

Zes jaar werelzeilen

Joshua is 24 als hij zijn carrièreplannen als advocaat aan de kant schuift en zijn droom volgt. Hij koopt een zeiljacht; doopt het schip Hope en vaart de wijde wereld in. Op Kaapverdië ontmoet hij Katia. het stel wordt verliefd en werkt een jaar op de eilanden. Hij ontdekt dat 90% van de mensen niet verder dan de 2 resorteilanden komt, terwijl Kaapverdie zo veel meer is. Daarom richtte hij Voja travel op. Hij schreef ook het boek: Op reis met de Hope.

Wandelen en doorlopende trekking Kaapverdië

Als je een wandelvakantie bij ons boekt…

krijg je van ons een gedetailleerde wandelkaart, wandelroutes en GPS coördinaten. De wandelroutes in Kaapverdië zijn namelijk vrijwel nooit aangegeven. Veel plekken kun je dan zonder gids ontdekken. Wij werken op de verschillende eilanden ook samen met gidsen en hebben onze eigen gidsen in dienst. Meestal is een gids niet nodig. Soms is het wel handig of zelfs verplicht, bijvoorbeeld als je de drie kilometer hoge Fogo vulkaan wilt beklimmen.

 

Waarom wandelen in Kaapverdië?

Wat je misschien niet weet, is dat Kaapverdië verschillende eilanden heeft die zich goed lenen voor wandel reizen en doorlopende trekkings. Deze exotische archipel ligt op zes uur vliegen van Nederland en bestaat uit verschillende eilanden met diverse landschappen; van strand en woestijn-eilanden, tot ongerepte natuur, uitgestrekte valleien en adembenemende bergpaadjes en dopjes. Afhankelijk van het eiland en de routes zijn de eilanden geschikt voor beginnende en meer gevorderde wandelaars.

 

Op welke eilanden kun je wandelen?

De beste eilanden om te wandelen in Kaapverdië zijn Santo Antão – het exotische eiland; São Nicolau - het eiland van mars landschappen en bossen; Fogo – het vulkaaneiland; en Santiago – het veelzijdige eiland.

 

Routes en niveau

Wij hebben speciale wandelreizen samen met lokale experts ontwikkeld. Of je nu een beginnende of gevorderden wandelaar bent, onze wandelroutes hebben verschillende niveaus. Zo kun je altijd je eigen ritme en tempo bepalen. Meer weten? Bel of mail ons en we vertellen je er graag over, link naar contact formulier. Bel met onze experts voor meer informatie.

 

Doorlopende trekking

Het is ook mogelijk om bij ons een doorlopende trekking te boeken. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat jouw bagage op de volgende accommodatie komt terwijl jij van de wandeling kunt genieten.

 

Met of zonder gids?

Wandelen in Kaapverdië kan individueel of met een groep. Veel plekken kun je zelf ontdekken, maar op de minder bewoonde eilanden zoals São Nicolau is het verstandig om een gids mee te nemen zodat je niet verdwaalt. Een gids draagt ook enorm bij aan je ervaring doordat zij ontzettend veel kennis van het land heeft.

 

Temperatuur Kaapverdië

De temperatuur in Kaapverdië is goed voor wandelen. Dit schommelt het hele jaar door tussen de 23 en 28 graden. In de bergen is het iets koeler.