Wandelen op Santo Antao

Wandel langs de rotskusten en de groene valleien van Santo Antao

Een (wandel)vakantie naar Santo Antao

Liefhebbers van de benenwagen opgelet! Want hou je van wandelen, dan wil je Santo Antao zeker niet missen tijdens je Kaapverdie vakantie. Het eiland wordt geroemd om haar natuurschoon en lijkt in niets op de voorstelling die je misschien hebt van een tropisch Kaapverdisch eiland. Hier zijn het niet de stranden die indruk maken, maar de bergen en valleien.

Oude klinkerwegen verbinden de kleine dorpjes met elkaar, maar je voelt het land pas echt zodra je over de ezelspaden wandelt. Door groene valleien, langs de bananen- en suikerrietplantages of langs de rotskusten. Door dorpjes waar het leven lijkt stil te staan (en dat waarschijnlijk een groot deel van de dag ook doet). Voor velen wordt Kaapverdie nergens mooier en indrukwekkender dan tijdens de wandelingen op Santo Antao. Lees hieronder meer over het wandelen op Santo Antao of kijk alvast eens hier wandelen in Kaapverdie.

Zomaar een paar goede redenen om te wandelen op Santo Antao

  • Geen betere manier om de rust en schoonheid van het land te ervaren

    De uitzichten tijdens de autoroutes zijn vaak al adembenemend, maar wandelend over de kleine ezelspaden ervaar je pas echt de rust en schoonheid van het eiland. De rust is er gewoon voelbaar, de stilte overal en het voelt hier vaak alsof tijd hier niet bestaat.
  • Zie van dichtbij hoe de mensen en hun ezels leven

    Santo Antao is dunbevolkt en dat betekent veel kleine, afgelegen dorpjes, waar het leven nog de eenvoud heeft die wij niet meer kennen. Je wandelt langs grogue stokerijen (waar ze je graag het stookproces laten zien), tussen de bananenbomen en voorbij de talloze ezels die zich ook lijken af te vragen of er nog iets gaat gebeuren die dag.
  • De mooiste plekken zijn alleen te voet bereikbaar

    Op zoek naar de mooiste vergezichten? Stap dan even (een paar uur) uit de auto en trek het land in. Wandelend over de bergpassen, in de valleien vol terrasbouw of langs de indrukwekkende kliffen trekt het landschap langzaam aan je voorbij en zie je bijzondere uitzichten die je anders niet ziet. Mooier wordt het niet.

Van een paar uur per dag tot een meerdaagse trekking

Overweeg je een wandelvakantie op Santo Antao, of wil je gewoon af en toe wat wandelen, dan is Santo Antao waarschijnlijk je beste optie. En wandelen kan zelfs al meteen bij aankomst! Wij brengen je koffers vanaf de haven naar je accommodatie en jou per taxi naar de dichtstbijzijnde bergtop. Vanaf daar wandel je direct één van de mooiste valleien van Kaapverdië in, zo naar je accommodatie.

Tijdens een wandelvakantie op Santo Antao kun je kiezen uit tal van wandelroutes en wandelgebieden. Met of zonder gids. Van korte wandelingen van een paar uur per dag tot een meerdaagse trekking. Bij een meerdaagse trekking wandel je elke dag naar je volgende bestemming, terwijl wij zorgen dat je bagage daar is als je aankomt.

 

Bekijk de wandelreizen

Je wandelt door het mooiste landschap dat Kaapverdië te bieden heeft. Sommige wandelroutes beginnen en eindigen bij de accommodaties. Bij andere routes combineer je wandelen in een gebied met een heen- of terugreis per taxi of aluguer. ‘S avonds kun je samen met andere gasten genieten van de heerlijke rust die zo kenmerkend is voor Santo Antao. Ben je nieuwsgierig, kijk dan eens naar onze wandelreizen.

Wil je liever net even iets anders? Neem dan gerust met ons contact op, dan stellen we de reis samen die jij graag wilt. Net zo makkelijk!