Menu
Contact

Wandelreizen

Vrij wandelen in de natuur langs dorpjes en imposante landschappen.

Wandelreizen

Zelf uitgezette routes Geen groepsreis

Wandelreis door de Mooiste Valleien

11 dagen
2 eilanden: São Vicente Santo Antão
vanaf € 1292 p.p.

Wandelvakantie nationaal park Fogo en Santiago

15 dagen
2 eilanden: Fogo Santiago
vanaf € 1663 p.p.

Wandelvakantie puur natuur

15 dagen
3 eilanden: Sal São Nicolau Santiago
vanaf € 1590 p.p.

Meer weten over onze wandelreizen?

Stel hier je vraag | Wij helpen je graag verder

Binnen één werkdag antwoord. Je ontvangt geen nieuwsbrieven of reclame.

Wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees onze privacy verklaring.

Wandelen en doorlopende trekking Kaapverdië

Als je een wandelvakantie bij ons boekt…

krijg je van ons een gedetailleerde wandelkaart, wandelroutes en GPS coördinaten. De wandelroutes in Kaapverdië zijn namelijk vrijwel nooit aangegeven. Veel plekken kun je dan zonder gids ontdekken. Wij werken op de verschillende eilanden ook samen met gidsen en hebben onze eigen gidsen in dienst. Meestal is een gids niet nodig. Soms is het wel handig of zelfs verplicht, bijvoorbeeld als je de drie kilometer hoge Fogo vulkaan wilt beklimmen.

 

Waarom wandelen in Kaapverdië?

Wat je misschien niet weet, is dat Kaapverdië verschillende eilanden heeft die zich goed lenen voor wandel reizen en doorlopende trekkings. Deze exotische archipel ligt op zes uur vliegen van Nederland en bestaat uit verschillende eilanden met diverse landschappen; van strand en woestijn-eilanden, tot ongerepte natuur, uitgestrekte valleien en adembenemende bergpaadjes en dopjes. Afhankelijk van het eiland en de routes zijn de eilanden geschikt voor beginnende en meer gevorderde wandelaars.

 

Op welke eilanden kun je wandelen?

De beste eilanden om te wandelen in Kaapverdië zijn Santo Antão – het exotische eiland; São Nicolau - het eiland van mars landschappen en bossen; Fogo – het vulkaaneiland; en Santiago – het veelzijdige eiland.

 

Routes en niveau

Wij hebben speciale wandelreizen samen met lokale experts ontwikkeld. Of je nu een beginnende of gevorderden wandelaar bent, onze wandelroutes hebben verschillende niveaus. Zo kun je altijd je eigen ritme en tempo bepalen. Meer weten? Bel of mail ons en we vertellen je er graag over, link naar contact formulier. Bel met onze experts voor meer informatie.

 

Doorlopende trekking

Het is ook mogelijk om bij ons een doorlopende trekking te boeken. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat jouw bagage op de volgende accommodatie komt terwijl jij van de wandeling kunt genieten.

 

Met of zonder gids?

Wandelen in Kaapverdië kan individueel of met een groep. Veel plekken kun je zelf ontdekken, maar op de minder bewoonde eilanden zoals São Nicolau is het verstandig om een gids mee te nemen zodat je niet verdwaalt. Een gids draagt ook enorm bij aan je ervaring doordat zij ontzettend veel kennis van het land heeft.

 

Temperatuur Kaapverdië

De temperatuur in Kaapverdië is goed voor wandelen. Dit schommelt het hele jaar door tussen de 23 en 28 graden. In de bergen is het iets koeler.