Menu
Contact

Fly & Drive

Tot in de puntjes geregeld!

Fly & Drive

Zo ontdek je authentiek Kaapverdië Geen massatoerisme

Het beste van Santiago

8 dagen
1 eiland: Santiago
vanaf € 962 p.p.

Santiago & Fogo

15 dagen
2 eilanden: Santiago Fogo
vanaf € 1346 p.p.

Met de auto Kaapverdië ontdekken?

Stuur ons een berichtje en we bellen je terug.

Binnen één werkdag antwoord. Je ontvangt geen nieuwsbrieven of reclame.

Wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees onze privacy verklaring.

Fly & Drive

Als je bij ons een fly & drive vakantie boekt

...regelen wij alles tot in de puntjes! Bij aankomst op het vliegveld word je door een van onze Engels sprekende collega’s ontvangen. Zij weten precies wat voor auto je nodig hebt en zullen ervoor zorgen dat er een geschikte auto voor je klaarstaat. Vervolgens controleren jullie samen de auto op krasjes e.d. en ontvang je de sleutels. Nu ben je klaar om in alle vrijheid van je vakantie in Kaapverdië te genieten.

 

Geen onvoorziene kosten

Door de taalbarrière kunnen er soms misverstanden ontstaan over de kosten van je huurauto. Wij zorgen voor een heldere prijsafspraken zodat je precies weet waarvoor je betaalt en geen onvoorziene kosten achteraf maakt.

 

Waar kun je een auto huren?

Je kunt op Sal, Santiago, Santo Antao, Sao Nicolau, Fogo en Sao Vicente een auto huren. Als je een auto bij ons huurt dan geven wij aan waar deze voor je klaar staat meestal is dit op het vliegveld.

 

De ongeschreven verkeersregels van Kaapverdië

Zelf rijden geeft je vrijheid en laat je Kaapverdië op je eigen tempo ontdekken. Met deze vrijheid komt een extra verantwoordelijkheid naar jezelf en je passagiers. Dit zijn onze adviezen op basis van onze eigen ervaringen:

  • Hou meer afstand van andere auto’s dan je gewend bent en hou marge om te kunnen reageren als er onverwachte dingen gebeuren.
  • Rij in dorpen en bergachtige gebieden ontspannen en rustig. Niet alleen omdat je op vakantie bent, maar ook omdat de weg een zomaar een gat kan hebben en zowel mensen, kinderen als dieren lopen vaak over wegen.
  • Kaapverdianen halen regelmatig op manieren in die wij onverantwoord vinden. Hou hier rekening mee als je tegenliggers ziet.
  • Kaapverdianen gebruiken vaak geen knipperlicht, met name op rotondes; probeer hier rekening mee te houden en op te anticiperen. Verander je eigen rijgedrag niet: gebruik je knipperlicht zoals je ook in Europa doet.

 

Navigatie

Je kunt Google Maps als routeplanner gebruiken, maar het werkt minder goed dan in Europa. De wegen op het platteland staan er veelal niet op. Wij sturen een gedetailleerde routebeschrijving op die je onderweg kunt gebruiken.

 

Verzekeringen

De huurprijs is inclusief de verplichte autoverzekering die van kracht is in Kaapverdië.

 

Borg

De huurprijzen en borg moeten van tevoren worden betaald. Bij een ongeval of schade veroorzaakt aan het voertuig, zal de borg alleen aan de huurder terugbetaald worden, nadat de situatie is geverifieerd en ontslag van verantwoordelijkheid bij de Autoriteiten en Verzekeraars. Tip van ons: Betaal je borg in euro’s zodat je het ook weer terugkrijgt in euro’s.

 

Pech onderweg?

Het kan wel eens voorkomen dat je pech onderweg ervaart. No stress! Op elk eiland staan Engelssprekende Kaapverdische collega’s van ons klaar. Met één whatsappje of belletje komen zij je helpen.


Heb je vragen over onze fly & drive vakanties? Neem gerust contact met ons op.