Menu
Contact

Eilandhoppen (rondreis)

Geen massatoerisme | 100% Fair Travel

Alle rondreizen

Geen groepsreis 100% Fair Travel

3 weken ultiem Kaapverdië

22 dagen
4 eilanden: Santiago Fogo São Vicente Santo Antão
vanaf € 2176 p.p.

Strand, cultuur en indrukwekkende bergen

15 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1470 p.p.

Santiago & Fogo

15 dagen
2 eilanden: Santiago Fogo
vanaf € 1346 p.p.

Strand & authentiek Afrika

8 dagen
2 eilanden: Sal Santiago
vanaf € 1122 p.p.

Overweeg je te gaan eilandhoppen?

Vertel ons over je ideale vakantie en we sturen je een reisvoorstel.

Binnen één werkdag antwoord. Je ontvangt geen nieuwsbrieven of reclame.

Wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees onze privacy verklaring.

Tips voor eilandhoppen (rondreis) Kaapverdië

Van de Kaapverdische eilanden zijn 9 eilanden bewoond en 7 onbewoond. Dit maakt Kaapverdië een goede plek om te eilandhoppen en een rondreis te maken. De microklimaten op sommige van deze eilanden zorgen dat variatie tussen de bewoonde eilanden groot is; van weidse woestijn, tot groene bergen en stuwmeren. Op de strandstoel van een resort krijg je hier weinig van mee, dus onze eerste tip is om er op uit te gaan. Je kunt bijvoorbeeld het culturele hart bezoeken, het vulkaaneiland, witte zandstranden en de meren in de bergen. Maar waar let je verder op als je gaat eilandhoppen? Vijf tips.

1. Moet ik de eilandhops vooraf regelen?

Ja! Verzeker jezelf er echt 100% van dat je die vooraf hebt geboekt. Ter plaatse zitten ferry en vooral vluchten vaak vol, en dan mis je letterlijk de boot. Als je bij ons boekt, zorgen wij hier tijdig voor. Ook weten wij precies welke verbindingen betrouwbaar en minder betrouwbaar zijn. Zo is de kans op een gemiste aansluiting klein. Helemaal 0 is de kans natuurlijk niet, dus zet je "no stress" pet op. En als je die vergeet? Geen zorgen, in Kaapverdië kun je die op elke straathoek wel kopen. 

2. Welke eilanden raden jullie aan?

Als je voor het eerst naar Kaapverdië gaat is het vooral interessant om een combinatie van eilanden te bezoeken die onderling verschillen. Als je naar Sal en Boa Vista gaat bijvoorbeeld (beide zee en strand) heb je twee keer een vergelijkbare ervaring. Interessanter is bijvoorbeeld de combinatie van het culturele hart (Sao Vicente), het exotisch paradijs (Santo Antao) en zee en strand op het eiland Sal. Een andere interessante combinatie is het gevarieerde Santiago met vulkaaneiland Fogo of het afgelegen Sao Nicolau.

3. Hoe lang op elk eiland?

In onze ervaring is 2 of 3 nachten echt wel het minimum als je naast een indrukwekkende reis ook een beetje relaxt op vakantie wilt. Elk nieuw eiland is even wennen en elke dag je koffer uitpakken is niet ideaal. Maar belangrijker; mocht een vlucht uitvallen, dan tikt je reis  bij een strakke planning om als vallende dominostenen. Dit zijn goede richtlijnen bij een wisselende reisduur:

  • 1 week  maximaal 1 - 2 eilanden
  • 10 dagen maximaal 2 - 3 eilanden
  • 2 weken maximaal 3 - 4 eilanden
  • 3 weken maximaal 5 eilanden

4. Is Kaapverdië arm?

De Kaapverdische eilanden zijn ongeveer even welvarend als Thailand of Marokko. De bijdrage van het toerisme aan de welvaart bleef lang beperkt door het schadelijke all inclusive toerisme. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat Kaapverdië meer te bieden heeft en gaan Fair Travel eilandhoppen. Dit bevordert de binnenlandse welvaart wel.

5. Wat is de reistijd tussen de eilanden?

De reistijd tussen de eilanden is gemiddeld 50 minuten. Binnenlandse vluchten zijn minimaal 25 en maximaal 60 minuten. De veerboot is tussen 50 minuten op bepaalde routes en andere routes enkele uren. Wij zorgen dat de maximale duur voor een eilandhop altijd onder een uur ligt.