Rondreis door Kaapverdië (eilandhoppen)

Een rondreis door Kaapverdië is de enige manier om een volledige reiservaring te krijgen, doordat de Kaapverdische eilanden onderling sterk van elkaar verschillen. Bij een rondreis, ook wel “eilandhoppen” genoemd, kies je voor meerdere vakanties in één. Elk eiland heeft een eigen karakter en door te eilandhoppen ontdek je die. Maar let wel op: een rondreis op de bonnefooi, zonder geboekte overnachtingen en tickets, lijdt vaak tot teleurstelling. Vluchten of accommodaties zitten vol en het uitzoekwerk ter plaatse zorgt dat je minder pleier hebt. Je kunt beter vooraf goed en kritisch inlezen en vooraf boeken.
 

Sal santa Maria kaapverdie
 

Rondreis door Kaapverdië – elk eiland een ander karakter

Elk eiland heeft een eigen karakter. Sao Vicente is het culturele eiland, met dans, muziekcafés, groots carnaval en festivals. Santo Antão is het wandeleiland met imposante bergen, groene flanken en weidse vergezichten. Sao Nicolau is het betoverende eiland met grote contrasten. Sal en Boa Vista zijn dunbevolkte woestijneilanden met azuurblauw water, witte stranden en resorts en hotels. Je leest hier meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.
 

Santo Antao Kaapverdie
 

Veerboten tussen de Kaapverdische eilanden

Er gaan dagelijks veerboten tussen de eilanden Sao Vicente en Santo Antão. Ook zijn er dagelijkse veer-verbindingen tussen de eilanden Santiago en Fogo. Afgezien daarvan zijn er geen regelmatige veer-dienstregelingen tussen de eilanden! Je kunt de andere eilanden alleen bezoeken met binnenlandse vluchten. Dit komt mede door de afstanden tussen de eilanden, welke soms groter zijn dan de afstand tussen Nederland en Engeland. Je leest hier meer over veerboten in Kaapverdië.

Binnenlandse vluchten Kaapverdië

Tussen alle eilanden gaan binnenlandse vluchten, uitgezonderd Brava en Santo Antão. De meeste van deze binnenlandse vluchten gaan dagelijks, maar niet allemaal. Doordat vluchten vaak vol zitten, is het verstandig vooraf al te boeken. Dit kun je doen op de website van TACV. Houd er rekening mee dat TACV bekend staat om vertragingen en annuleringen. Het is daarom slim om marge te nemen bij het boeken van je terugvlucht.

Eilandcombinaties rondreis door Kaapverdië

Om de kosten te drukken, is het slim om bij een rondreis op Kaapverdië een eilandcombinatie te kiezen waar ook een veerboot-optie bij zit. Dit zijn twee voorbeelden.

Optie 1: Sal om een paar dagen te ontspannen in de zon op het strand gevolgd door Sao Vicente en de stad Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië met een hip stadsstrand, muziekcafés, swingende festivals, en clubs waar vol passie wordt gedanst. Gevolgd door Santo Antão waar je imposante landschappen vindt met dorpen in groene valleien en op onmogelijke passen. Je kunt er wandelen, hiken, canyoning of rond laten rijden en genieten van het uitzicht.

Optie 2: Sal om een paar dagen te ontspannen op het strand gevolgd door Santiago waar je kunt onderdompelen in de Kaapverdische geschiedenis in “Cidade Velha” de oude stad, het koloniaal centrum in Praia de binnenlanden kunt bezoeken en kunt genieten op hét palmbomenstrand in Kaapverdië “Tarrafal”. Gevolgd door Fogo waar je de machtige (onlangs nog actieve) Fogo vulkaan beklimt.

Menu