Menu
Contact

All inclusive Kaapverdië is zonde

5 redenen waarom een all inclusive naar Kaapverdië doodzonde is

Met ons naar Kaapverdië?

  • Met je reis steun je lokale ontwikkeling, eerlijke lonen en 40% van je reisgelden komen gaan de lokale economie in.
  • Een fantastische reis-ervaring doordat je profiteert van de kennis van ons lokale team.
  • Kleinschalige accomodaties, prachtige reizen, reis op maat mogelijk en alleen op reis met jouw gezelschap.
Als een inwoner op het eiland Sal zie ik elke dag hoe weinig All Inclusive toerisme bijdraagt. Wij locals verdienen weinig aan de vele duizenden all inclusive reizigers.
Cealdino

Kaapverdië reizen

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

  • Met je reis steun je lokale ontwikkeling, eerlijke lonen en 40% van je reisgelden komen gaan de lokale economie in.
  • Een fantastische reis-ervaring doordat je profiteert van de kennis van ons lokale team.
  • Kleinschalige accomodaties, prachtige reizen, reis op maat mogelijk en alleen op reis met jouw gezelschap.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00

All inclusive naar Kaapverdië zorgt voor armoede

Overweeg je om naar Kaapverdie op vakantie te gaan? Op de eilanden Sal en Boa Vista staan de grote all inclusive resorts. Die staan ver van de bewoonde wereld af. De afstand van de all inclusive resorts varieert van 4 tot soms wel 40 kilometer van de dorpjes. Deze resorts trekken honderdduizenden toeristen per jaar, veel meer dan Sal en Boa Vista aan inwoners hebben. Het resort-personeel krijgt zo weinig betaald dat ze in sloppenwijken moeten wonen, terwijl de prijs van eten en levensonderhoud door het toerisme stijgt.

Bij een all inclusive naar Kaapverdië mis je het echte Kaapverdië

All-inclusive resorts staan met opzet ver van de bewoonde wereld. Als gevolg gaan de toeristen zich vervelen en kunnen de touroperators extra tours en activiteiten verkopen voor hoge prijzen. Zo compenseren ze voor de goedkope last minutes waarmee ze online stunten. Ook ontmoedigen sommige touroperators mensen om zelf buiten het resort te komen door te vertellen dat het onveilig is. Door het vergroten van wantrouwen, gaan toeristen alles bij hun touroperator afnemen en komt hun geld niet in de lokale economie.

Lage lonen en lange werkdagen houden armoede in stand

Door all inclusive toerisme ontstonden op deze eilanden sloppenwijken, iets wat vroeger helemaal niet bestond. Hoe kan het dat elk jaar meer toeristen naar deze eilanden gaan, maar de lokale bevolking op de all inclusive eilanden (Sal en Boa Vista) het niet beter heeft?

Rechtstreeks importeren uit andere landen helpt Kaapverdië niet en helpt jou niet

De grote resorts importeren al hun eten rechtstreeks met eigen vrachtschepen. Je bent dus niet alleen fysiek geïsoleerd, maar je ervaart niet de lokale keuken van Kaapverdië. Dat is zonde en tegelijkertijd vloeit er ook via deze weg geen geld in de lokale economie.

Boetiek hotels scoren beter

En last but not least: lokale (boetiek) hotels krijgen veel hogere klantwaarderingen dan de resorts. Persoonlijke aandacht, een oprechte glimlach en een authentiek verblijf worden gewaardeerd. En je kunt ook een strandvakantie naar Kaapverdie doen, zonder all inclusive. Zo eet je lekker in de lokale restaurantjes, geniet je van live muziek en draag je ook meer bij aan de lokale bevolking. Hier lees je meer over de boetiek hotels in Mindelo.