Menu
Contact

Eilandhoppen in Kaapverdië? Dit is onze favoriete rondreis

Ontdek in 2 weken 3 eilanden en ervaar strand, cultuur en natuur.

Ontdek 3 eilanden in 2 weken

  • Deze reis is goed doordacht en alle basics zijn geregeld; vluchten, transfers, accommodaties en eilandhops met vliegtuig en veerboot.
  • Je kunt op elk eiland vertrouwen mop een ervaren Engels sprekend team van locals. App ze via Whatsapp en ze regelen alles voor je.
  • Reis duurzaam, 100% Fair Travel en lever een positieve bijdrage aan het land
De eerste keer dat ik naar Kaapverdië ging, bezocht ik deze drie eilanden. Ik vond het fantastisch en help je graag als je deze reis wilt boeken of aanpassen aan je wensen.
Moira

Dit zijn onze favoriete rondreizen

3 weken ultiem Kaapverdië

22 dagen
5 eilanden: Santiago Fogo São Vicente Santo Antão Sal
vanaf € 2090 p.p.

Eilandhoppen met je kinderen in Kaapverdië

15 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1330 p.p.

Ontdek strand, cultuur en indrukwekkende bergen

15 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1300 p.p.

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

  • Deze reis is goed doordacht en alle basics zijn geregeld; vluchten, transfers, accommodaties en eilandhops met vliegtuig en veerboot.
  • Je kunt op elk eiland vertrouwen mop een ervaren Engels sprekend team van locals. App ze via Whatsapp en ze regelen alles voor je.
  • Reis duurzaam, 100% Fair Travel en lever een positieve bijdrage aan het land

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00

Het beste van Kaapverdië in één rondreis

Nadat ‘Naar Kaapverdische Eilanden’  oprichter Joshua in 2011 naar Kaapverdië zeilde, werd hij verrast door – en verliefd op –  de schoonheid en diversiteit van de eilanden. Net als de meeste mensen had hij vooraf geen idee van de grote verschillen tussen de eilanden. Sommige hebben kurkdroge woestijnvlaktes en witte stranden, andere juist groene bergen en valleien, met bossen en meren.

De verrassende schoonheid van Kaapverdië zie je daarom pas echt als je gaat eilandhoppen rond de Kaapverdische eilanden. Maar welke eilanden bezoek je dan? En in welke volgorde? Kortom, hoe bepaal en boek je de beste rondreis voor jou? Misschien helpt onze favoriete rondreis je verder en brengen we je naar de plekken die je zeker niet wilt missen.

Zee & Strand op Sal

Je start je reis op Sal. Sal is een eiland met golvende duinen, uitgestrekte stranden en azuurblauwe oceaan. Hier geniet je van de zon en vergeet je de tijd. Maar dat maakt niets uit, want je hoeft toch nergens heen.

Terwijl de meeste toeristen zich in de resorts aan de westkust van het eiland verschansen, is het toerisme in het dorpje Santa Maria kleinschaliger. Daar, en zeker in de buurt van de pier, is het te doen. Vissers laden er elke dag de vangst uit en je kunt er heerlijk zwemmen op de rustige stranden.

In Santa Maria verblijf je in kleine hotels en kun je genieten van goede restaurantjes, (ijs)barretjes, cafe’s en een paar clubs voor de liefhebbers van muziek in de avonden. Het perfecte beachlife plaatje met No Stress. Hier kom je om uit te rusten en rustig aan te komen. Neem dat laatste trouwens vooral niet te letterlijk.

Muziek, lekker eten en romantiek in Mindelo

Na Sal vlieg je door naar São Vicente. São Vicente komt al meer in de buurt van het authentieke Kaapverdië en vormt het culturele hart van Kaapverdië. Centraal op het eiland ligt Mindelo; een havenstadje met 80.000 inwoners en koloniaal gekleurde huisjes.

São Vicente biedt naast de ‘stad’ ook het gemak van westers waterplezier met de mogelijkheid om te duiken, kite- of windsurfen, zeilen en sportvissen. Op land kun je met een 4×4 het eiland over, de Monte Verde berg beklimmen of mountainbiken.

Of je nu voor een actieve dag hebt gekozen of niet, er gaat niets boven het afsluiten van de dag onder het genot van een wijntje en een heerlijke maaltijd in één van de muziekcafés en restaurants. En hoe kan dat beter dan met heerlijke Kaapverdische live muziek op de achtergrond (of de voorgrond als je te dichtbij gaat zitten).

Indrukwekkend ruig en groen op Santo Antão

Vervolgens reis je per veerboot verder van São Vicente naar Santo Antão. De aankomsthaven van Porto Novo is als een heet bad; zodra je erin stapt, wil je er weer uit. En dat is logisch, want zodra je verder reist, besef je waarom we je hierheen sturen.

Dit eiland heeft de indrukwekkendste landschappen en een weergaloze kustlijn. De bergen reiken tot twee kilometer hoogte. De vergezichten over de groene bergflanken en vruchtbare valleien zijn zonder meer spectaculair. De boeren maken maximaal gebruik van de vruchtbare grond en verbouwen hier ecologisch suikerriet, papaya, mango’s en andere tropische vruchten. Een hoop agrarische nijverheid en daar krijg je dorst van. Gelukkig is de suikerriet ook prima te gebruiken om “Grogue“ (Rum) mee te stoken.

Al met al een eiland van indrukwekkende natuur en eenvoud. Maar gelukkig wel met gewoon 3G dekking. Want het moet allemaal wel leuk blijven natuurlijk. Zo kun je toch je favoriete podcasts luisteren, terwijl je de prachtigste wandelen maakt. Na Santo Antão vlieg je terug naar je beginbestemming Sal voor de laatste dagen en zorgen we dat je uitgerust weer thuis komt.

 

Deze reis maken? Dat doe je zo

Wil je deze drie eilanden bezoeken? Dan is het belangrijk om alles vooraf goed te regelen. Daar zijn wij nu net goed in! Bekijk onze favoriete eilandhop reis naar Kaapverdië voor 15 dagen.