Bezienswaardigheden in Kaapverdië

Bezienswaardigheden in Kaapverdië

Een vakantie in Kaapverdië vraagt om een voorbereiding. De Kaapverdische eilanden zijn nog nog steeds een ruwe diamant. Het is geen Rome met een stadscentrum met bordjes naar bezienswaardigheden en tourist traps. Er is veel te doen en er zijn talloze bezienswaardigheden, maar het is niet altijd even makkelijk om ze te ontdekken. Een rijke reiservaring ligt voor het oprapen voor de reiziger die er open voor staat.

Daarom helpen we je graag op weg met inspiratie over wat voor bezienswaardigheden er zijn en wat er allemaal te beleven is op de Kaapverdische eilanden.

Onze gids voor

Verborgen Kaapverdië

Ontdek 12 bezienswaardigheden op de Kaapverdische eilanden

Paúl-vallei

Eén van de mooiste valleien ter wereld. Rijk aan slingerweggetjes langs zeldzame flora en fauna, plantages, prachtige rotsformaties en dromerige pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Een must voor wandelaars en hikers.

Scheepswrak M/S Cabo Santa Maria

Een schip vol dure giften van de Spaanse dictator Francisco Franco strandde op Boa Vista in 1968. 50 jaar lang hebben wind en golven het wrak afgetakeld. Uiteindelijk wint de natuur altijd.

De vismarkt van Mindelo

De bruisende vismarkt is drukke en gezellige chaos waar vissers hun verse vangst komen lossen en verkopen die ze de nacht ervoor hebben gevangen. Verser wordt het niet.

Museum over vrijheidsstrijder Amílcar Cabral

In het oude koloniale centrum van de hoofdstad Praia staat een museum over de belangrijkste vrijheidsstrijder van Kaapverdië. Hij leidde zijn land naar onafhankelijkheid van de koloniale macht, maar werd vermoord nog voor hij het zelf kon meemaken.

De vulkaan van Fogo: Pico do Fogo

Hike (met of zonder gids) naar de top van de op één na hoogste berg in de Atlantische oceaan en gaap vanaf de rand van de vulkaan rechtstreeks in de mond van het mythische monster.

Walvissen

De Kaapverdische eilanden zijn één van de twee veilige broedplaatsen waar bultrugwalvissen enige tijd verblijven met hun kalven voor ze weer naar het noorden migreren. Je kan op expeditie om moeder en kalf samen te zien, of ze observeren vanaf de kust.

Voormalig concentratiekamp – kamp Tarrafal

Op Santiago staat een voormalig concentratiekamp gebouwd door de Portugese dictator Antonio de Oliveira Salazar in 1933. Tot 1974 werden hier politieke dissidenten opgesloten en Afrikaanse rebellen die zich verzetten tegen de koloniale macht.

Cidade velha – Slavenmarkt & oude stad

Cidade velha (oude stad) is UNESCO werelderfgoed. Hier staat een duister monument op de plek waar vroeger ontelbare hoeveelheden slaven zijn verhandeld en verscheept naar Amerika. Ook staat hier de oudste kerk van Afrika, waar Christoffel Columbus zijn laatste kruisje sloeg voor hij de Nieuwe Wereld ontdekte. Een indrukwekkende plek aan zee.

Monte Gordo

Midden op São Nicolau ligt nationaal park Monte Gordo met een bergwand die het eiland in tweeën splitst en haar eigen unieke microklimaat creëert met aan je ene hand een weelderig groen landschap en aan je andere hand een dor woestijnlandschap.

De verlaten stranden van Boa Vista

Boa Vista heeft maar liefst 55 kilometer aan uitgestrekte, hagelwitte zandstranden. Ga er op uit en vind hier je eigen stukje privé strand.

Het strand van Tarrafal

Hét palmbomenstrand van Santiago. Geliefd bij locals vanwege haar schoonheid. Nog onontdekt door massatoerisme, maar wel gezellig druk met locals in de weekenden.

Schildpadden

Op sommige stranden van Kaapverdië leggen schildpadden hun eieren. Tussen juni-oktober worden er ’s nachts guided tours gegeven zodat je ze eieren kan zien leggen, of ziet uitkomen.

Activiteiten

Naast bezienswaardigheden zijn er ook talloze activiteiten en dingen om te doen in Kaapverdië. Ontdek 21 activiteiten om te doen op de Kaapverdische eilanden.