Vakantie in Kaapverdië

Een Kaapverdië vakantie kun je heel verschillend invullen. Elke eiland is anders dus het is essentieel voor een geslaagde vakantie om bewust je eiland(en) te kiezen. De meest gekozen optie is een strandvakantie op het toeristische Sal of Boa Vista. Wie meerdere vakanties in één wilt, kiest voor eilandhoppen naar de niet-toeristische eilanden. Hiermee ervaar je de verschillende karakters van de eilanden en het authentieke Kaapverdië. Tenslotte biedt Kaapverdië ook de actieve reiziger het zijne. Je kunt er bijvoorbeeld Zeilen, Duiken en Kite- Surfen maar ook Canyoning en zelfs een actieve vulkaan beklimmen. Op de bonnefooi gaan eindigt vaak in teleurstelling en gedoe op reis, omdat binnenlandse vluchten dan al vol zijn en veerboten alleen op sommige eilanden varen.

Strandvakantie

 Bijna alle Kaapverdische eilanden hebben mooie stranden, maar alleen Sal en Boa Vista zijn toeristisch. Zonvakanties op Sal en Boa Vista vormen 90% van het toerisme met op Sal de grootste concentratie hotels. Een strandvakantie op Sal en Boa Vista bestaat uit zon, zee, strand en hotel. Je vindt er verder toeristische winkeltjes met Afrikaanse prullaria, jetski verhuur- kitesurf les, surfen, snorkelen en andere excursies, tegen toeristische Europese prijzen. De restaurants bieden lokale en Europese cuisine met een heerlijke Kaapverdische twist en vers bereide lokale ingrediënten. Let wel, bij een all-inclusive wordt het grootste deel ingescheept en proef je de lokale cuisine niet. Hoewel in Santa Maria zeker Kaapverdianen wonen, lijkt het weinig op het authentieke Kaapverdië, nu het grootste deel de laatste twintig jaar werd gebouwd voor het toerisme.

Sal santa Maria kaapverdie
Het strand van Santa Maria met resorts in Sal, is erg populair bij liefhebbers van zonvakanties.

Rondreis op Kaapverdië 

Als je een rondreis op Kaapverdië maakt, kies je voor meerdere vakanties op Kaapverdië in één. Elk eiland heeft een eigen karakter en ervaring. Op Santo Antao vind je imposante landschappen met dorpen in groene valleien en hoge passen. Je kunt er wandelen, hiken, canyoning of je rond laten rijden en genieten van het uitzicht. Op het nabij gelegen Sao Vicente vind je Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië met een hip stadsstrand, muziekcafés, swingende festivals, en clubs waar vol passie wordt gedanst. Tweehonderd kilometer zuidelijker vind je Santiago met Kaapverdische geschiedenis in “Cidade Velha” de oude stad, maar ook een eeuwenoud koloniaal centrum, Praia de hoofdstad en hét palmbomenstrand in Kaapverdië. 

 

Activiteiten en bezienswaardigheden

 Kaapverdië is vooral een doe en – ervaar land. Het is geen Rome met een stadscentrum met bordjes naar bezienswaardigheden. Kaapverdië is veeleer te vergelijken met een ruwe diamant. Een rijke reiservaring ligt voor het oprapen, voor de reiziger die er open voor staat. Op het water kun je bijvoorbeeld Zeilen, Kite Surfen, Surfen, Windsurfen, vissen. In het water kun je Zwemmen, Duiken, Snorkelen, (speer)vissen. Op het land kun je op een Quad bike rondscheuren door de woestijn, Canyoning, Hiken en je kunt je onderdompelen in de Geschiedenis met een bezoek aan een Grogue stokerij, de Martel-gevangenis op Santiago, de Slavenmarkt & de oude stad. Je kunt cultureel los gaan tijdens het carnaval en festivals, optredens en in de muziekcafés en clubs. Bedenk tenslotte dat de niet toeristische-eilanden duurder zijn om te boeken, maar ruimschoots goedkoper qua accommodatie en uitgaven ter plaatse.

Een greep uit de activiteiten die op Kaapverdië te beleven zijn.

Lees hier verder over een rondreis in Kaapverdië.

Menu