Kaapverdië
Kaapverdië

Rondreis door Kaapverdië

rondreis kaapverdie
Ontdek de mogelijkheden

Rondreis door Kaapverdië

Een rondreis door Kaapverdië is de enige manier om een volledige reiservaring te krijgen, doordat de Kaapverdische eilanden onderling sterk van elkaar verschillen. Bij een rondreis op meerdere eilanden in Kaapverdie, ook wel “eilandhoppen” genoemd, kies je voor meerdere vakanties in één. Elk eiland heeft een eigen karakter en door te eilandhoppen ontdek je die. Maar let wel op: een rondreis op de bonnefooi, zonder geboekte overnachtingen en tickets, leidt vaak tot teleurstelling. Vluchten of accommodaties zitten vaak snel vol en het uitzoekwerk ter plaatse zorgt dat je minder plezier hebt. Je kunt beter vooraf goed en kritisch inlezen en van tevoren je vluchten en accommodaties boeken. Wil je toch een last minute naar Kaapverdië boeken? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Rondreis door Kaapverdië – elk eiland een ander karakter

Elk eiland heeft een eigen karakter. São Vicente is het culturele eiland, met dans, muziekcafés, groots carnaval en festivals. Santo Antão is het wandeleiland met imposante bergen, groene flanken en weidse vergezichten. São Nicolau is het betoverende eiland met grote contrasten. Sal en Boa Vista zijn dunbevolkte woestijneilanden met azuurblauw water, witte stranden en resorts en hotels. Je leest hier meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.

Veerboten tussen de Kaapverdische eilanden

Er gaan dagelijks veerboten tussen de eilanden Sao Vicente en Santo Antão. Ook zijn er dagelijkse veerverbindingen tussen de eilanden Santiago en Fogo. Afgezien daarvan zijn er geen regelmatige veerdienstregelingen tussen de eilanden! Je kunt de andere eilanden alleen bezoeken met binnenlandse vluchten. Dit komt mede door de afstanden tussen de eilanden, welke soms groter zijn dan de afstand tussen Nederland en Engeland. Je leest hier meer over veerboten in Kaapverdië. Lees meer over vervoer tussen de eilanden of neem contact met ons op. 

Binnenlandse vluchten Kaapverdië

Tussen alle eilanden gaan binnenlandse vluchten, uitgezonderd Brava en Santo Antão. De meeste van deze binnenlandse vluchten gaan dagelijks, maar niet allemaal. Doordat vluchten vaak vol zitten, is het verstandig vooraf al te boeken. Lees in het artikel 'vliegvelden in Kaapverdië' meer over de vervoersmogelijkheden tussen de eilanden. 

Eilandcombinaties rondreis door Kaapverdië

Om de kosten te drukken, is het slim om bij een rondreis op Kaapverdië een eilandcombinatie te kiezen waar ook een veerboot-optie bij zit. Dit zijn twee voorbeelden:

Optie 1: Sal – São Vicente – Santo Antão. Begin op Sal om een paar dagen te ontspannen in de zon op het strand, gevolgd door São Vicente. verblijf daar in de stad Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië met een hip stadsstrand, muziekcafés, swingende festivals, en clubs waar vol passie wordt gedanst. Sluit de reis af met en bezoek aan Santo Antão, waar je imposante landschappen vindt met dorpen in groene valleien of op onmogelijke passen. Je kunt er wandelen, hiken, canyoning of rondrijden en genieten van het uitzicht.

Optie 2: Sal – Santiago – Fogo. Begin op Sal om een paar dagen te ontspannen op het strand. Reis vervolgens naar het eiland Santiago, waar je je kunt onderdompelen in de Kaapverdische geschiedenis in “Cidade Velha” (de oude stad), het koloniaal centrum in Praia, de binnenlanden bezoekt of geniet op hét palmbomenstrand in “Tarrafal”. Daarna wacht het eiland Fogo, waar je de machtige (onlangs nog actieve) Fogo vulkaan beklimt.

Rondreizen door ons samengesteld