Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Rondreis door Kaapverdië

Met een rondreis leer je Kaapverdië pas echt kennen. Proef de diversiteit en laat deze fantastische plek je hart veroveren.

Rondreis Kaapverdië

“Het ene eiland heeft nog meer te bieden dan het vorige. Maar het zijn de locals, altijd vriendelijk en behulpzaam, die je reis onvergetelijk maken”

Cabo Verde, of voluit Ilhas de Cabo Verde, is een staat die uit 9 bewoonde en nog meer onbewoonde eilanden bestaat. De verschillen tussen de eilanden zijn groot: landschappen, de keuken en zelfs de taal is divers. Je kunt dus eigenlijk alleen zeggen dat je Kaapverdië hebt gezien als je op meerdere eilanden bent geweest. Gelukkig ben je voor de mooiste Kaapverdië rondreizen op het goede adres!

Daarom boek jij bij Voja Travel

 • Jouw reis tot in de puntjes geregeld
 • Je boekt bij dé Kaapverdië specialist van Nederland
 • Met jouw reis doe je goed voor de lokale bevolking
 • Je boekt met zekerheid van de SGR en het Calamiteitenfonds
 • Wij staan zowel thuis als op reis klaar met tips, advies en zo nodig een helpende hand.

Kaapverdië op jouw manier

We zijn gespecialiseerd in reizen naar Kaapverdië en stellen graag vrijblijvend een reisvoorstel voor je samen. Zo is jouw reis compleet naar wens.

Natasja
Ik gebruik mijn kennis graag op jouw reis onvergetelijk te maken.
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

De reiservaring die bij jou past

De Eco Lodge met uitzicht op de bergen

Ga zorgeloos op reis

 • Ontspan en geniet. Wij nemen het regelwerk graag uit handen.
 • Overnacht in speciaal door ons geselecteerde accommodaties.
 • Ga op reis met garantie van de SGR en het Calamiteitenfonds
Individuele Rondreis door Kaapverdië

Ervaar de diversiteit

 • Ga buiten de gebaande paden van het massatoerisme
 • Bekijk de Kaapverdische eilanden vanuit een nieuw perspectief
 • Ontdek alle facetten van Kaapverdië: strand, natuur & cultuur
reizigers Voja Travel X Cabo Mundo

Maak een positieve impact

 • Ontmoet de locals en doe goed voor de locals. 
 • Draag bij aan de ontwikkeling van het échte Kaapverdië.
 • Wij compenseren de CO2-uitstoot van je volledige reis.

Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht

De Kaapverdische eilanden verschillen zo erg van elkaar. Een rondreis is simpelweg de enige manier om een volledige reiservaring te krijgen. We raden daarom ook altijd aan om te gaan “eilandhoppen”. Je reist van het ene eiland naar het volgende en combineert eigenlijk meerdere vakanties in één. Maagdelijke stranden op Sal, gitzwarte vlaktes op het vulkanische Fogo en dichtbeboste valleien op Santiago, het swingende nachtleven op Sao Vicente.. Elk eiland heeft een eigen karakter.

De vele verbindingen en verschillende accommodaties maken dat je er goed aan doet om je reis van tevoren te boeken. Als je op de bonnefooi op reis gaat loop je de kans tegen onhandige verbindingen, volgeboekte vluchten en accommodaties aan te lopen. Wil je toch een last minute naar Kaapverdië boeken? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Rondreis door Kaapverdië – elk eiland een ander karakter

Elk eiland heeft een eigen karakter. São Vicente is het culturele eiland, met dans, muziekcafés, groots carnaval en festivals. Santo Antão is het wandeleiland met imposante bergen, groene flanken en weidse vergezichten. São Nicolau is het betoverende eiland met grote contrasten. Sal en Boa Vista zijn dunbevolkte woestijneilanden met azuurblauw water, witte stranden en resorts en hotels. Je leest hier meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.

Veerboten tussen de Kaapverdische eilanden

Er gaan dagelijks veerboten tussen de eilanden Sao Vicente en Santo Antão. Ook zijn er dagelijkse veerverbindingen tussen de eilanden Santiago en Fogo. Afgezien daarvan zijn er geen regelmatige veerdienstregelingen tussen de eilanden! Je kunt de andere eilanden alleen bezoeken met binnenlandse vluchten. Dit komt mede door de afstanden tussen de eilanden, welke soms groter zijn dan de afstand tussen Nederland en Engeland. Je leest hier meer over veerboten in Kaapverdië. Lees meer over vervoer tussen de eilanden of neem contact met ons op. 

Binnenlandse vluchten Kaapverdië

Tussen alle eilanden gaan binnenlandse vluchten, uitgezonderd Brava en Santo Antão. De meeste van deze binnenlandse vluchten gaan dagelijks, maar niet allemaal. Doordat vluchten vaak vol zitten, is het verstandig vooraf al te boeken. Lees in het artikel ‘vliegvelden in Kaapverdië’ meer over de vervoersmogelijkheden tussen de eilanden. 

Binnenlandse vlucht met Binter - Vliegtijd Kaapverdië - Rondreis door Kaapverdië

Eilandcombinaties rondreis door Kaapverdië

Om de kosten te drukken, is het slim om bij een rondreis op Kaapverdië een eilandcombinatie te kiezen waar ook een veerboot-optie bij zit. Dit zijn twee voorbeelden:

Optie 1: Sal – São Vicente – Santo Antão. Begin op Sal om een paar dagen te ontspannen in de zon op het strand, gevolgd door São Vicente. verblijf daar in de stad Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië met een hip stadsstrand, muziekcafés, swingende festivals, en clubs waar vol passie wordt gedanst. Sluit de reis af met en bezoek aan Santo Antão, waar je imposante landschappen vindt met dorpen in groene valleien of op onmogelijke passen. Je kunt er wandelen, hiken, canyoning of rondrijden en genieten van het uitzicht.

Optie 2: Sal – Santiago – Fogo. Begin op Sal om een paar dagen te ontspannen op het strand. Reis vervolgens naar het eiland Santiago, waar je je kunt onderdompelen in de Kaapverdische geschiedenis in “Cidade Velha” (de oude stad), het koloniaal centrum in Praia, de binnenlanden bezoekt of geniet op het fijne zandstrand van Tarrafal. Daarna wacht het eiland Fogo, waar je de machtige (onlangs nog actieve) Fogo vulkaan beklimt.