Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Last minute vakantie naar Kaapverdië

Dit zijn de mogelijkheden

Last minute vakantie naar Kaapverdië

Ben je op zoek naar een last minute bestemming voor een tropische vakantie dan is Kaapverdie een goede optie. De eilandengroep ligt in de Atlantische oceaan voor de Afrikaanse kust ter hoogte van Senegal. Na 6 uur vliegen kom je aan in de bruisende stad Mindelo met kleurrijke koloniale huizen of geniet je op het tropische zandstrand in Santa Maria op Sal. Wij hebben voor jou enkele voordelen en tips op een rijtje gezet om er zeker van te zijn dat een last minute naar Kaapverdië een goede keuze is.

Voordelen van een last minute naar Kaapverdië

 • Kleinere vliegtijd dan de Caraïben, maar met dezelfde aangename temperaturen.
 • Meer zonzekerheid en warmer dan op de Canarische eilanden.
 • Geen jetlag door het kleine tijdsverschil; 2 of 3 uur afhankelijk van de periode.
 • Lokale sfeer met een gemixte Portugese en Afrikaanse cultuur.
 • Authentieke wandeltochten combineren met een strandvakantie.
 • Kleinschalige hotels tussen de lokale bevolking.
 • Meerdere keren in de week vertrekken vanaf Nederland en België.
 • Rondreis boekbaar tot 2 weken voor vertrek.

Tips voor een last minute naar Kaapverdië

Het hele jaar door een mooie bestemming 

Vooral de strandeilanden Sal en Boa Vista worden jaarlijks druk bezocht. Door de gunstige temperaturen zijn het goede plekken voor een strandvakantie. Ook voor een vakantie in de natuur op de bergeilanden zijn de temperaturen geschikt. Houdt er rekening mee dat het in de winter drukker is op de Kaapverdische eilanden. Wil je meer rust dan boek je best buiten het hoogseizoen. 

Last minute vakantie naar Kaapverdië - Strand

Boek geen all inclusive vakantie

De meeste vakantiegangers kiezen voor een last minute naar een all inclusive hotel resort. Dit vinden wij zonde, want op deze manier kom je amper in aanraking met de lokale bevolking en cultuur. Bovendien dragen de resorts bijna niks bij aan de lokale economie. Gelukkig is het ook mogelijk een last minute rondreis te boeken naar Kaapverdië met verblijf in kleinschalige accommodaties tussen de lokale bevolking. 

Reis buiten de schoolvakanties

De meeste reizigers gaan op vakantie naar Kaapverdië tijdens de schoolvakanties. In deze periode zijn de vluchten en accommodaties sneller volgeboekt en duurder. Een last minute neem je beter buiten deze periode of boek je ruimer op voorhand.

Zo ziet jouw last minute naar Kaapverdië met ons eruit:

 • Door een reis te boeken bij ons draag je bij aan fair travel toerisme dat duurzame veranderingen brengt op de Kaapverdische eilanden. Een eerlijke reis die bijdraagt aan de lokale economie en een betere welvaart in het land.
 • Je ontdekt het authentieke Kaapverdië door te verblijven in Casa’s, B&B’s of boetiekhotelletjes waar jij kennis maakt met de vriendelijke bevolking en kleurrijke cultuur.
 • Jouw reis wordt tot in de puntjes geregeld en is op maat gemaakt met jouw voorkeuren en wensen.
 • Een reis visum om Kaapverdië te betreden is niet meer nodig. Wel betaal je een luchthaventaks die je direct bij ons kan aanvragen
 • Je wilt online bereikbaar zijn tijdens je verblijf in Kaapverdië. Daarom krijg je van ons bij aankomst een gratis simkaart die je zelf kunt laden tijdens je reis.

Een last minute rondreis naar Kaapverdië

Tijdens je vakantie in Kaapverdië is het aan te raden meerdere eilanden te bezoeken. Dit noemen we eilandhoppen. Er zijn 9 bewoonde eilanden met een eigen karakter en verschillend landschap. Het is leuk om de diversiteit op meerdere eilanden te bekijken en jouw reiservaring onvergetelijk te maken. Santiago is het veelzijdig eiland met historische elementen en kleine strandbaaien. Sao Vicente is het culturele hart met een jachthaven en een kleurrijk centrum. Santo antao is het groene wandeleiland met verborgen tropische valleien en exotische plantengroei. Sal en Boa Vista aan de andere kant zijn woestijnachtig en vlak met eindeloze witte stranden en azuurblauw zeewater. Bekijk onze samengestelde rondreizen voor meer inspiratie of contacteer onze reisadviseurs voor een reis op maat. Een last-minute rondreis boeken naar Kaapverdië is mogelijk tot 2 en in uitzonderlijke gevallen 1 week voor vertrek, rekening houdend met de vluchten en accommodaties.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties