Kaapverdië
Kaapverdië

Eilandhoppen Kaapverdië

Eilandhoppen Kaapverdie
Bezoek meerdere eilanden en ervaar het echte Kaapverdië

Tips voor de perfecte eilandhop vakantie

Kaapverdië is een uitstekende plek om te eilandhoppen. Dankzij de zogenoemde microklimaten variëren de landschappen op de eilanden enorm van elkaar. Wil je lekker van een strandvakantie genieten, door schitterende valleien wandelen én een trekking op het vulkaaneiland Fogo maken? Met eilandhoppen heb je meerdere vakanties in één. Lees onze essentiële tips over hoe je de perfecte eilandhopper wordt.

1. Weet wat je kunt verwachten

Het is verstandig om vooraf te bedenken wat voor vakantie je wil door je te verdiepen in de Kaapverdische eilanden. Elk eiland heeft namelijk een ander karakter. São Vicente is het culturele eiland, met dans, muziekcafés, groots carnaval en festivals. Santo Antão is het wandeleiland met imposante bergen, groene flanken en weidse vergezichten. São Nicolau is het betoverende eiland met grote contrasten. Sal en Boa Vista zijn dunbevolkte woestijneilanden met azuurblauw water, witte stranden en vissersdorpjes. Meer informatie over de verschillende Kaapverdische eilanden vind je op onze eilandpagina.

2. Vervoer tussen de Kaapverdische eilanden

Eilandhoppen doe je door een binnenlandse vlucht of veerboot te nemen. Tussen alle eilanden gaan dagelijks binnenlandse vluchten. Omdat de vluchten vaak vol zitten, is het verstandig om deze vooraf te boeken. Tussen de eilanden São Vicente en Santo Antão gaan dagelijks veerboten. Ook zijn er dagelijkse veerverbindingen tussen de eilanden Santiago en Fogo. Wij geven je graag uitgebreide informatie over het vervoer tussen de Kaapverdische eilanden

3. Regel je eilandhop-vakantie vooraf

Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat je rondreis door Kaapverdië alvast geregeld is. Veel reizigers die op vakantie nog vluchten en accommodaties moeten boeken, worden vaak teleurgesteld omdat de vluchten of casa’s al vol zitten. Vind je het lastig om je rondreis zelf te boeken? Bekijk onze eilandhop-vakanties of neem contact met ons op. Wij luisteren graag naar je wensen en regelen jouw ideale vakantie.

Rondreizen door ons samengesteld