Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Kaapverdië vakantie checklist

Verzameld door onze vakantie experts

Kaapverdië vakantie checklist

Kaapverdië 10 punten checklist voor je reis

Ga je op vakantie naar Kaapverdië? Zorg dan dat je goed voorbereid vertrekt. Hieronder vind je de Kaapverdië vakantie checklist met 10 belangrijke zaken die je moet en wilt weten voor je op reis gaat. Om het je makkelijk te maken hebben we alle linkjes erbij gezet zodat je na deze checklist in een keer alles geregeld hebt. Lees alles over visa, inentingen, pinnen, banken, elektriciteit, internet, taxi’s, vervoer en medische voorzieningen. Meer informatie over een reis naar Kaapverdië lees je hier.

1. Airport Security Tax

nummer 1 van de Kaapverdie vakantie checklist is de luchthaventaks. Kaapverdie heeft sinds 1 januari geen visumplicht meer. Vanaf nu is er voor alle Europeanen de Airport Security Tax (TSA). Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Registreer je dan online via EASE (uiterlijk 5 dagen voor vertrek). Meer informatie over de luchthaventaks vind je op de pagina ‘visum Kaapverdië’.

2. Inentingen

De meeste Europeanen hebben de voor Kaapverdië benodigde vaccinaties al gehad in het Rijksvaccinatieprogramma (als kind). Voor je vakantie naar Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A vaccinaties namelijk aanbevolen. Malaria komt niet voor, muggen zijn er weinig maar soms wel op de tropische eilanden. Hier kun je meer lezen over medische informatie Kaapverdië.

3. Geld, pinnen en banken

Op de eilanden met internationale luchthavens zijn voldoende banken met pinautomaten. Pinpassen met het Maestro logo werken vaak wel, maar niet altijd, dus het is verstandig om een creditcard mee te nemen. De opnamelimiet is €180 per transactie. Je kunt met je paspoort en creditcard binnen in de bank een groter bedrag opnemen. Banken sluiten om 15:00 ’s middags. Tip: check bij je bank dat pinnen buiten Europa geactiveerd is (staat standaard uit).

Kaapverdië vakantie checklist - Munteenheid Kaapverdië

4. Medische voorzieningen

In Kaapverdië zijn adequate medische voorzieningen. Als je snel geholpen wilt worden, kun je het beste naar een Clinica Privada gaan, een privékliniek. Hoe je die vindt? Stap een taxi in en zeg “Clinica Privada Por Favor”. Kost je een paar euro en je wordt voor de deur afgezet. Hier vind je meer medische informatie over Kaapverdië.

5. Elektriciteit en stekkers

In Kaapverdië gebruikt men 240Volt en Europese (Nederlandse) stekkers. Je hoeft dus geen verloopstekkers mee te nemen.

6. Zonnebrand

Kaapverdië heeft een UV index van 11+ (zeer sterk). Vermijd zonnen tussen 11:00 en 15:00 en zon kort. Je komt echt wel met een mooi kleurtje terug. Smeer altijd goed in en gebruik minimaal factor 30. Zonnebrand in Kaapverdië is gek genoeg hartstikke duur, op Sal en Boa Vista betaal je soms €30 per fles. Je kun het dus beter zelf meenemen.

7. Reisgids

Kaapverdië heeft een rijke cultuur, veel verborgen plekjes en een indrukwekkende geschiedenis. Je haalt meer uit je vakantie door in het vliegtuig hier wat over te lezen. Verbaas je bijvoorbeeld over de bijzondere achtergrond van de unieke wijn uit Fogo, en hoe het kan dat er op Fogo gekleurde mensen zijn met blonde haren en groene ogen. We geven je een reisgids mee, zodat je vooraf alvast kunt lezen wat je te wachten staat in Kaapverdië en een rijkere reiservaring hebt.

8. Internet

Zet je roaming uit (!), want Nederlandse providers rekenen € 1,- per mb. Kaapverdië heeft gelukkig razendsnel 3G internet. De wifi in de hotels is wel langzaam of niet aanwezig. Als je het ook fijn vindt om online te kunnen zijn, gebruik je het beste een lokale simkaart.

9. Vervoer op de eilanden

Vervoer in de steden is makkelijk te regelen, maar niet altijd goedkoop. Dit verschilt per eiland. Een taxirit binnen de steden of dorpjes kost rond de 150 – 200 escudo’s (€1,30 -€1,80). De meeste plekken zijn op loopafstand. Als je wat verder wilt, neem je een taxi of de goedkopere aluguer (minibus). Let op: van en naar de all inclusive resorts op de eilanden Sal en Boa Vista kost een retourtje tussen de € 10 – € 60 afhankelijk van welk resort je zit. Ga je liever zelf op pad met de auto? Je kunt via ons een auto huren.

10. Vervoer tussen de eilanden

De meeste eilanden zijn met binnenlandse vluchten te bereiken. Ook varen er veerboten tussen sommige eilanden. Als je andere eilanden wilt zien, boek dan geen week of twee weken Sal of Boa Vista. Er gaan géén ferries tussen deze twee eilanden. Je kunt dan beter gaan eilandhoppen. Boek alles vooraf, want binnenlandse vluchten zitten vaak vol. Ga je zeilen tussen de eilanden? Dan kun je met al je vragen terecht bij het steunpunt zeilers in Kaapverdië.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties