Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

All inclusive Kaapverdië is zonde

Boetiek hotels zijn veel leuker!

All inclusive Kaapverdië is zonde

All inclusive naar Kaapverdië zorgt voor armoede

Overweeg je om naar Kaapverdië op vakantie te gaan? Op de eilanden Sal en Boa Vista staan de grote all inclusive resorts. Wij vinden het zonde om daarvoor te kiezen, want deze staan ver van de bewoonde wereld af. De afstand van de all inclusive resorts varieert van 4 tot soms wel 40 kilometer van de dorpjes. Deze resorts trekken honderdduizenden toeristen per jaar, veel meer dan Sal en Boa Vista aan inwoners hebben. Het resort-personeel krijgt zo weinig betaald dat ze in sloppenwijken moeten wonen, terwijl de prijs van eten en levensonderhoud door het toerisme stijgt.

Bij een all inclusive naar Kaapverdië mis je het echte Kaapverdië

All inclusive resorts staan met opzet ver van de bewoonde wereld. Als gevolg gaan de toeristen zich vervelen en kunnen de touroperators extra tours en activiteiten verkopen voor hoge prijzen. Zo compenseren ze voor de goedkope last minutes waarmee ze online stunten. Ook ontmoedigen sommige touroperators mensen om zelf buiten het resort te komen door te vertellen dat het onveilig is. Door het vergroten van wantrouwen, gaan toeristen alles bij hun touroperator afnemen en komt hun geld niet in de lokale economie.

Lage lonen en lange werkdagen houden armoede in stand

Door all inclusive toerisme ontstonden op deze eilanden sloppenwijken, iets wat vroeger helemaal niet bestond. Hoe kan het dat elk jaar meer toeristen naar deze eilanden gaan, maar de lokale bevolking op de all inclusive eilanden (Sal en Boa Vista) het niet beter heeft?

Rechtstreeks importeren uit andere landen helpt Kaapverdië niet en helpt jou niet

De grote resorts importeren al hun eten rechtstreeks met eigen vrachtschepen. Je bent dus niet alleen fysiek geïsoleerd, maar je ervaart niet de lokale keuken van Kaapverdië. Dat is zonde en tegelijkertijd vloeit er ook via deze weg geen geld in de lokale economie.

Boetiek hotels scoren beter

All inclusive Kaapverdië is zonde - Boetiekhotel

En last but not least: lokale (boetiek) hotels krijgen veel hogere klantwaarderingen dan de resorts. Persoonlijke aandacht, een oprechte glimlach en een authentiek verblijf worden gewaardeerd. En je kunt ook een strandvakantie naar Kaapverdië doen, zonder all inclusive. Zo eet je lekker in de lokale restaurantjes, geniet je van live muziek en draag je ook meer bij aan de lokale bevolking. Het is dus zonde om naar een all inclusive te gaan in Kaapverdie . Het land heeft veel verschillende soorten verblijf, welke past het meest bij jou? 

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties