Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Accommodaties in Kaapverdië

Waar verblijf jij het liefst?

Accommodaties in Kaapverdië

Wil je verblijven in een lokaal huisje in een groene vallei of wakker worden met zicht op een azuurblauwe zee? Kiezen voor de juiste accommodaties in Kaapverdie is de basis van een positieve reiservaring. Ook is het leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en te verblijven in een boetiekhotel of casa dat de Kaapverdische authenticiteit uitstraalt.

Casa’s in Kaapverdië 

Een casa in Kaapverdië is een kleine comfortabele accommodatie met maximum 10 kamers. Dit kan een appartement zijn, een kamer met gedeelde badkamer of een kamer met prive badkamer en ontbijt. Verblijven in een casa geeft je een huiselijk en authentiek gevoel doordat de eigenaars vaak in of naast het gebouw of huis wonen. Kijk hoe de locals druk in de weer zijn met het klaarmaken van jouw ontbijt; het nationale gerecht Cachupa. Zij geven jou tips en tricks mee over de omgeving en helpen je op weg. Door hier te verblijven steun je hele families en daarbij ook de lokale economie. In de stad Mindelo op Sao Vicente zijn de meeste casa’s te vinden. Lees meer over verblijven in Mindelo.

Boetiekhotels in Kaapverdië

Een andere vorm van accommodaties in Kaapverdie is een boetiekhotel. In een boetiekhotel krijg je net als in een casa een warm, authentiek gevoel maar met meer faciliteiten en services. Er is bijvoorbeeld een receptie. Je verblijft in een hotelkamer met prive badkamer en vrijwel altijd ontbijt inclusief. Boetiekhotels werken meestal met een thema zoals de maritieme wereld of traditionele Kaapverdische stijl. Ze zijn vaak geconstrueerd met lokale bouwmaterialen en gedecoreerd met elementen uit de Afrikaanse cultuur. Het zijn kleinschalige hotels waar je tijdens je vakantie in Kaapverdië ook makkelijk contact hebt met de lokale bevolking. De personeelsleden kennen je persoonlijk en helpen je graag op weg.  

Accommodaties in Kaapverdië - Boetiekhotel

Bed & breakfasts in Kaapverdië

Anders dan een boetiekhotel heeft een bed & breakfast in Kaapverdie een simpele stijl met minder lokale decoraties en een eenvoudig kleurenpalet. De service is goed maar het is allemaal wat eenvoudiger. Ook kan het minder persoonlijk zijn omdat een B&Bgroter kan zijn en het aantal kamers oploopt tot rond de 50. Je hebt geen contact met de eigenaars en voor vragen kan je terecht bij de receptie.

Strandhotels in Kaapverdië

Een andere vorm van accommodaties in Kaapverdie zijn de strandhotels. De stranden in Kaapverdië zijn niet privé, maar de hotels hebben wel zonnebedjes en een afgebakende zone die enkel bedoeld zijn voor de gasten. Het hotel is wat groter dan een bed & breakfast en je hebt de optie om er te dineren.

Accommodaties in Kaapverdië - Strandhotel

All-inclusive resorts in Kaapverdië

Op de woestijneilanden Sal en Boa Vista vind je grote hotel resorts terug, ver weg van de lokale dorpen en steden. De resorts hebben rond de 300 en de grootste meer dan 1000 kamers. Je kunt hier onbeperkt eten, drinken en deelnemen aan entertainment activiteiten. De inrichting van de resorts mag dan wel een Afrikaanse sfeer hebben, de authentieke Kaapverdische sfeer vind je er zeker niet terug. De service is onpersoonlijk omdat jij samen met nog een paar duizend andere vakantiegangers een weekje komt rusten aan het zwembad. Deze accommodaties in Kaapverdie dragen weinig bij aan de lokale economie en door klachten over uitbuiting van het personeel neemt de weerstand onder de bevolking over deze vorm van toerisme toe. Lees meer over waarom all inclusive resorts op Kaapverdië zonde zijn.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties