Kaapverdië
Kaapverdië

Vakantie in Kaapverdië?

kaapverdie vakantie
Dit is waarom je moet gaan!

5 redenen voor een vakantie naar Kaapverdië

Kaapverdië is een bijzondere plek om naartoe op vakantie te gaan. De eilanden zijn gevarieerd met enkel op twee eilanden toerisme en de rest beperkt toerisme. Op de andere eilanden vind je meer dan strandvakanties en snorkelen. Dor te gaan eilandhoppen buiten Sal of Boa Vista, kun je het authentieke Kaapverdië ontdekken. Je vind imposant landschappen, cultuur, geschiedenis en bijzondere mensen. Ook kun je op jeep safari of wandelen  Wandelen in Kaapverdie, of een beetje van alles; op de Kaapverdische eilanden heb je voldoende mogelijkheden door de unieke mix van de Afrikaanse en Portugese cultuur. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees onze vijf redenen waarom een vakantie naar Kaapverdië een goed idee is.

1. De zon schijnt er (bijna) altijd

De Kaapverdische eilanden liggen ter hoogte van de Sahara, waardoor veel maanden in het jaar zonovergoten en droog zijn. Dankzij de zee is het klimaat van deze eilandengroep aangenamer dan dat van de Sahara. Kaapverdië is dus ideaal voor een strandvakantie. In de maanden augustus tot en met oktober is er iets meer kans op regen. De temperatuur schommelt overdag het hele jaar door tussen de 24 en 30 graden, maar ‘s Winters is het slim om een trui of vest mee te nemen voor ‘s avonds.

2. Betaalbare korte vluchten

Voor een tropische vakantiebestemming is Kaapverdië redelijk dichtbij. De eilanden liggen op slechts zes uur vliegen vanaf Amsterdam. Ook is er maar twee uur tijdsverschil in de winter en 3 uur in de zomer, waardoor je ook geen last krijgt van jetlag. Heel fijn voor als je met kinderen reist! Bovendien zijn de vluchten ook nog redelijk goedkoop als je ruim van tevoren boekt. Wil je spontaan naar Kaapverdië? Lees onze tips over lastminute op vakantie naar Kaapverdië.

3. Alleen op de wereld (geen massa toerisme)

Veel van de Kaapverdische eilanden zijn nog niet ontdekt door massatoerisme. Alleen op de eilanden Sal en Boa Vista staan grote all inclusive resorts. Als je buiten de gebaande paden reist, zul je zien dat Kaapverdië echt de moeite waard is. Op elk eiland vind je verschillende soorten verblijf zoals kleinschalige boutique hotels of casa’s op onvoorstelbaar mooie locaties, waar je hartelijk wordt ontvangen en het echte karakter van Kaapverdië leert kennen. De boutique hotels in Kaapverdië worden hierdoor zelfs beter gewaardeerd dan de luxe resorts.

4. Morabeza en gezelligheid

Kaapverdianen zijn gezellige mensen. Het is niet voor niets dat zij ook een onvertaalbaar begrip hebben namelijk ‘Morabeza’. Dit is een combinatie tussen het Nederlandse woord ‘gezelligheid’ en ‘wees welkom’. Als reiziger ben je dus oprecht welkom en word je overal met een warme glimlach ontvangen.

5. Culturele mix: beste van Afrika & Portugal

De Kaapverdische eilanden waren tot 1456 onbewoond en zijn toen ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers. Vanaf dat moment was Kaapverdië een kolonie van Portugal en werden de eilanden voornamelijk gebruikt voor slavenhandel van West-Afrikanen. De Portugese invloeden uit de Koloniale tijd zijn nog zichtbaar. Dit zorgt voor een interessante mix van Portugese en Afrikaanse cultuur. Zo vind je Mediterranische restaurantjes naast marktjes die traditionele Afrikaanse kledij verkopen. Ook de taal Crioulo (Kaapverdisch Creools) is een mengsel van Portugees en Afrikaanse talen. Je kunt deze gemixte cultuur het beste ervaren door een te eilandhoppen of rondreis door Kaapverdië te maken. 

Wil jij de Kaapverdische eilanden ontdekken? Met ons ga je 100% Fair Travel op reis. Dit is je checklist voor je reis naar Kaapverdië.

Rondreizen door ons samengesteld