Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Kaapverdië, ook bekend als Cabo Verde en de Kaapverdische eilanden zijn de laatste jaren bekender aan het worden. Wij zijn als Kaapverdië specialist verliefd op het land, dus wij begrijpen wel waarom de interesse groeit. Wat kun je verwachten als je op een Kaapverdië vakantie gaat? Wat maakt de archipel bijzonder? Wat kun je er doen? 

Hier lees je over de verschillende mogelijkheden voor een Kaapverdië vakantie: van de strandvakanties op Sal en Boa Vista tot de schitterende natuur, het avontuur en de cultuur op de andere eilanden. Van de machtige rokende Fogo vulkaan, tot de meren, groene bergen, kleine muziekcafés en palmboom stranden. Alvast een belangrijke tip: elk eiland is anders, dus kies de eilanden die bij jou passen. De bekendste eilanden Sal en Boa Vista zijn geschikt voor een zonnige strandvakantie, maar hebben minder cultuur en natuur dan andere eilanden. Een rondreis waarbij je gaat eilandhoppen op meerdere eilanden biedt veel meer en geeft je een totaalbeeld van het echte Kaapverdië.

Bekijk onze reizen

Morabeza en de drie exotische eilanden

Verken samen de spectaculair diverse Kaapverdische eilanden. Weg van de drukte en ruis van het dagelijks leven thuis. Hier heb je echt even tijd voor elkaar.

Bekijk deze reis

Wandelvakantie Kaapverdië

Van de hoogste pieken tot de diepste dalen: stap voor stap ontdek je groene binnenlanden, ruige kustlijnen en fotogenieke dorpjes. Zo heb je Kaapverdië nog nooit gezien.

Wandelvakanties op Kaapverdië

Eilandhoppen Kaapverdië

Voor de echte Kaapverdie ervaring moet je meerdere eilanden combineren. De 9 eilanden bieden ieder een unieke ervaring. Vraag ons om advies voor een onvergetelijke reis.

Eilandhoppen Kaapverdië

Fly drives Kaapverdië

Wij zorgen dat er bij aankomst op de luchthaven een comfortabele en betrouwbare huurauto op je wacht. Stap in en ontdek op jouw eigen tempo wat Kaapverdië te bieden heeft.

Fly drives Kaapverdie

Kaapverdië in het kort

De eilandengroep heeft 9 bewoonde en totaal van elkaar verschillende eilanden en 3 onbewoonde kleinere eilanden. De vliegtijd vanaf Nederland en België is ongeveer 5,5 – 6 uur . Het is een voormalige Portugese kolonie en sinds 45 jaar onafhankelijk. Het is een stabiel, veilig, democratisch en naar Afrikaanse maatstaven relatief welvarend. Wat maakt de eilanden zo bijzonder? Mix de Europese gebruiken met de warme Afrikaanse cultuur en je krijgt een bijzondere smeltkroes. Voeg daar de bijzondere landschappen aan toe, de meeste muzikanten per inwoner ter wereld, een relaxte sfeer, exotiek en de zon die bijna elke dag schijnt.

Elk Kaapverdisch eiland heeft een eigen karakter. Dit maakt de bestemming zo geschikt om rond te reizen en meerdere eilanden te bezoeken (eilandhoppen). Op het ene eiland ervaar je de lokale Morna en muziekcultuur, op het andere verken je de bergen in je huurauto, en op weer een ander eiland geniet je aan zee onder een palmboom. Dit alles is mogelijk in één vakantie. Als je het echte Kaapverdië wil ervaren, combineer je het mooiste wat Kaapverdië te bieden heeft. Haal meer inspiratie uit de voorbeeldreis hieronder.

Bekijk de reis “Strand, Cultuur & Indrukwekkende Bergen” (Sal, São Vicente & Santo Antão)

Kaapverdië vakantie – welke eilanden? 

Elk Kaapverdisch eiland heeft zijn specifieke kenmerken en landschappen die het uniek maken. Op de eilanden vind je authentieke cultuur, natuur en de geschiedenis van Kaapverdië terug. De landschappen verschillen ook: van imposante vulkaanlandschappen tot koloniale Portugese huizen en tropische valleien met bananen- en palmbomen. Onderstaand de typerende elementen per eiland. 

São Vicente – het culturele hart

Santo Antão – het exotische paradijs

Santiago – het veelzijdige eiland

Boa Vista – strand en woestijn

Sal – zon, zee en strand

Fogo – het vulkaaneiland

São Nicolau – maanlandschappen en bossen

Brava – het verborgen eiland

Maio – witte zandstranden

Meer weten over de eilanden? Hier lees je meer over de verschillende Kaapverdische eilanden. 

Fly & drive Kaapverdie vakantie

De Kaapverdische eilanden liggen op 6 uur vliegafstand van Amsterdam en 5u30 van Brussel. Eenmaal aangekomen op bestemming kan je je verplaatsen tussen de eilanden met binnenlandse vluchten of met de veerboot. Boek altijd vooraf! Vluchten zitten bijna altijd vol. De eilanden liggen tussen de 50 en 200 kilometer uit elkaar en de vluchtduur varieert tussen de 20 en 50 minuten. Santo Antão en Brava zijn de enige 2 bewoonde eilanden die slechts te bereiken zijn met de veerboot. 

Op alle eilanden heb je hoofdwegen die van goede kwaliteit zijn en makkelijk toegankelijk zijn met een huurauto. Let wel, sommige bezienswaardigheden liggen ver van de bewoonde wereld af en zijn enkel bereikbaar met een 4×4 voertuig. Ook in de steden ben je veilig en kan je je zonder problemen mengen tussen de bevolking. Net zoals overal zijn er wel goede en minder goede buurten. Laat je door ons hierover informeren. Wij hebben op de meeste eilanden lokale Kaapverdische medewerkers die je helpen tijdens je vakantie. 

Vind je een Fly & Drive vakantie interessant? Op de meeste eilanden is dit mogelijk en bij sommige van onze eilandhop reizen al inbegrepen. Bijvoorbeeld het veelzijdige eiland Santiago ontdekken doe je tijdens het beste van Santiago.

5 redenen voor een vakantie naar Kaapverdië

Kaapverdië is een bijzondere plek om naartoe op vakantie te gaan. De eilanden zijn gevarieerd met enkel op twee eilanden toerisme en de rest beperkt toerisme. Op de andere eilanden vind je meer dan strandvakanties en snorkelen. Door te gaan eilandhoppen buiten Sal of Boa Vista, kun je het authentieke Kaapverdië ontdekken. Je vind imposant landschappen, cultuur, geschiedenis en bijzondere mensen. Ook kun je op jeep safari of mooie wandeltochten maken. Op de Kaapverdische eilanden heb je voldoende mogelijkheden door de unieke mix van de Afrikaanse en Portugese cultuur. 

1. De zon schijnt er (bijna) altijd

De Kaapverdische eilanden liggen ter hoogte van de Sahara, waardoor veel maanden in het jaar zonovergoten en droog zijn. Dankzij de zee is het klimaat van deze eilandengroep aangenamer dan dat van de Sahara. Kaapverdië is dus ideaal voor een strandvakantie. In de maanden augustus tot en met oktober is er iets meer kans op regen (gemiddeld 6 à 18 dagen). De temperaturen schommelen overdag het hele jaar door tussen de 24 en 30 graden, maar ‘s winters is het slim om een trui of vest mee te nemen voor ‘s avonds. De beste reistijd is jaarrond vanwege de aangename temperaturen. Het hele jaar door dus het gevoel van een zomervakantie! 

2. Betaalbare korte vluchten

Voor een tropische vakantiebestemming is Kaapverdië redelijk dichtbij. De eilanden liggen op slechts zes uur vliegen vanaf Amsterdam en Brussel. Ook is er maar twee uur tijdsverschil in de winter en 3 uur in de zomer, waardoor je ook geen last krijgt van jetlag. Heel fijn voor wie met kinderen op vakantie gaat! Bovendien zijn de vluchten ook nog redelijk goedkoop als je ruim van tevoren boekt. Wil je spontaan naar Kaapverdië? Lees onze tips over lastminute op vakantie naar Kaapverdië.

3. Alleen op de wereld (geen massa toerisme)

Veel van de Kaapverdische eilanden zijn nog niet ontdekt door massatoerisme. Alleen op de eilanden Sal en Boa Vista staan grote all inclusive resorts. Als je buiten de gebaande paden reist, zul je zien dat Kaapverdië echt de moeite waard is. Op elk eiland vind je verschillende soorten verblijven zoals kleinschalige boutique hotels of casa’s op onvoorstelbaar mooie locaties. Je wordt er hartelijk ontvangen en leert het echte karakter van Kaapverdië kennen. De boutique hotels in Kaapverdië worden hierdoor zelfs beter gewaardeerd dan de luxe resorts.

4. Morabeza en gezelligheid

Kaapverdianen zijn gezellige mensen. Het is niet voor niets dat zij ook een onvertaalbaar begrip hebben namelijk ‘Morabeza’. Dit is een combinatie tussen het Nederlandse woord ‘gezelligheid’ en ‘wees welkom’. Als reiziger ben je dus oprecht welkom en word je overal met een warme glimlach ontvangen.

5. Culturele mix: beste van Afrika & Portugal

De Kaapverdische eilanden waren tot 1456 onbewoond en zijn toen ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers. Vanaf dat moment in de geschiedenis was Kaapverdië een kolonie van Portugal en werden de eilanden voornamelijk gebruikt voor slavenhandel van West-Afrikanen. De Portugese invloeden uit de Koloniale tijd zijn nog zichtbaar. Dit zorgt voor een interessante mix van Portugese en Afrikaanse cultuur. Zo vind je Mediterraanse restaurantjes naast marktjes die traditionele Afrikaanse kledij verkopen. Ook de taal Crioulo (Kaapverdisch Creools) is een mengsel van Portugees en Afrikaanse talen. Je kunt deze gemixte cultuur het beste ervaren door een te eilandhoppen of een rondreis door Kaapverdië te maken. 

Wil jij de Kaapverdische eilanden ontdekken? Met ons ga je 100% Fair Travel op reis. Jij krijgt een onvergetelijke reiservaring door in contact te komen met de lokale bevolking en ondertussen steun je de lokale economie. 

Hieronder nog enkele nuttige pagina’s om je reis goed voor te bereiden:

Kaapverdië ontdekken op jouw manier?

Wij zijn gespecialiseerd in reizen naar Kaapverdie en stellen graag vrijblijvend een reisvoorstel voor je samen. Zo is jouw reis compleet naar wens.

 
Bobby
Ik woon al jaren op de Kaapverdische eilanden en gebruik mijn kennis graag om jouw reis onvergetelijk te maken.
vraag vrijblijvend een reis op maat aan