Menu
Contact

Taal en cultuur in Kaapverdië

Een exotische mix

Bel met ons Contact via Whatsapp Stuur ons een e-mail

Mens en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen. Kaapverdianen zijn genetisch het meest gevarieerde volk ter wereld. De cultuur vormt een mix van Afrikaanse, Portugese, Caribische en Braziliaanse invloeden. Het land heeft ondanks het kleine formaat, een grote mondiale muzikale invloed met tientallen topartiesten. Ook kent het meerdere wereldberoemde dansen.

Taal in Kaapverdië

De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, maar op straat spreekt men Creools, dit is een mix van Portugees en andere talen. Elk eiland heeft een ander soort Creools. Aan de manier waarop een Kaapverdiaan Creools spreekt, kan men zeggen uit welk eiland hij of zij komt. Een deel van de bevolking spreekt als derde taal, naast het Portugees en Creools, Engels of Frans.

Muziek in Kaapverdië

Kaapverdië is verhoudingsgewijs één van de landen met de meest talentvolle artiesten per inwoner. De eilandstaat is klein maar staat internationaal bekend om haar grote namen en wereldberoemde artiesten zoals Cesária Évora, Mayra Andrade, Cordas do Sol, Lura, Sarah Tavares en Nelson Freitas.

Dans in Kaapverdië

Kaapverdië kent diverse dansen, zoals Zouk (Kizomba), Funana en Batuque. Op de zuidelijke eilanden dansen ze ook Coladera. Er is ook Colá São João, een dans die alleen maar gedanst wordt tijdens het feest van Santo Antônio en São João in juni. Er is ook Kizomba en Kuduro, deze komen origineel uit Angola, maar zijn sinds het begin van hun bestaan ​​aangepast aan de Kaapverdische danscultuur.

Ontdek wat Kaapverdië te bieden heeft

Drie weken het ultieme Kaapverdië ontdekken

22 dagen
4 eilanden: Santiago Fogo São Vicente Santo Antão
vanaf € 2210 p.p.

Strand & authentiek Afrika

8 dagen
2 eilanden: Sal Santiago
vanaf € 1195 p.p.

Strand, cultuur & bergen

15 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1555 p.p.

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00