Exotiek, strand & de vulkaan

Ontdek de hoofdstad Praia. Vlieg naar Fogo en de indrukwekkende vulkaan. Ontdek Santiago van Zuid naar Noord en het grootste en meest gevarieerde eiland. Sluit af en relax aan het palmbomenstrand.

 • Ontdek de actieve Fogo vulkaan. Zwarte lava en destructie van wegen en huizen. Wijn en koffie uit de vruchtbare grond.
 • Geniet van het schattige dorpje Sao Felipe, een onontdekt pareltje op Fogo.
 • Ontdek de variatie van Santiago; van de hoofdstad Praia, tot de binnenlanden en het palmbomenstrand in het noorden.
 • Deze reis is Fair Travel en draagt maximaal bij aan de ontwikkeling van Kaapverdië.
 • Dit is geen groepsreis maar zelf op pad. Wij zorgen dat alles goed is geregeld zodat jij kunt genieten en op elk eiland hebben we lokale steunpilaren.
t 2x" width="100" height="100" />

Reis samengesteld door Bart-Jan

Ik vind de Fogo vulkaan een magische plek; de rokende pico zorgt voor buitenaardse landschappen. Je ziet gestolde verwoestende lavastromen maar verderop ook koffieplantages, wijn en bossen. Op Santiago houd ik van de contrasten; de drukke hoofdstad, het schitterende Cidade Velha, de hooglanden en het palmbomenstrand in het Noorden.

De Fogo Vulkaan

Impressie van deze reis

Je landt op Santiago, het grootste en meest diverse eiland van Kaapverdië. Hier begint je reis in de hoofdstad Praia. Een bruisende stad met Afrikaanse marktjes, cultuur en terrasjes in het historische  centrum.

Daarna vlieg je naar  São Felipe op Fogo; een historische stadje met gekleurde koloniale huizen, pleintjes en charmante straatjes. Op Fogo is ook de krater; vulkanisch gruis, opgedroogde lava, rook en de contrasterende groene natuur die zich voedt met de vruchtbare grond. Middenin rijst de piek tot bijna drie kilometer. Je kunt hier de recent verwoeste dorpje bezoeken, op de flanken groeit wijn en koffie.

Na Fogo vlieg je naar Santiago. Daar verblijf je in de binnenlanden met vredige dorpjes. In de natuur tussen zeldzame vogels en nabij de stuwmeren. Bezoek één van de rumstokerijen en drink een glaasje. Je eindigt in het stadje Tarrafal nabij het onontdekte strand van Kaapverdië. Geniet onder de palmbomen van een Caipirinha van Rosie.

Inbegrepen accommodaties

Reis van dag tot dag

 • Dag1-4
  Je komt aan op Santiago en verblijft in de hoofdstad Praia.
 • Dag4-8
  Je verblijft op Fogo in het dorpje Sao Felipe.
 • Dag8-11
  In de binnenlanden nabij dorpjes en in de natuur.
 • Dag11-15
  Het palmbomenstrand van Tarrafal in het noorden.

Route

santiago-fogo-kaartje

Praktische Informatie

 • Wat is inbegrepen en wat niet?

  Inbegrepen: Internationale retourvlucht met 10 kg handbagage, alle accommodaties met royaal ontbijt. Eilandhops tussen de eilanden met binnenlandse vluchten. Individuele transfers van en naar de accommodaties.

  Cadeautjes van ons: Reisbescheiden met handige informatie en tips. Lokale simkaart met 5GB  internet voor onbezorgd appen en google maps. Wij zorgen voor de bijdrage aan het Calamiteitenfonds. We staan op reis voor je klaar en via Whatsapp kun je ons altijd vragen om lokale tips.

 • Reisdocumenten

  Zorg voor een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

 • Geld mee op reis

  Je kunt pinnen met een bankpas met Maestro logo. Pro tip: zet betalingen buiten Europa op “actief” bij de bank voor je vertrekt. Pinnen kan ook altijd met een creditcard.

 • Veiligheid & Vaccinaties

  Vaccinaties zijn niet nodig, die zitten al in het Rijksvaccinatie programma.

 • Extra Activiteiten

  Op deze reis kun je o.a. zeilen, duiken, surfen, een quad bike huren, canyoning, een Grogue stokerij bezoeken, een kookcursus volgen met een local, dagtrips doen, een auto huren en meer. Interesse? Mail ons na het boeken en we sturen je de info.

   

 • Betaling en voorwaarden

  1. Gratis annuleren binnen 3 dagen, daarna is je boeking definitief.
  2. Onze reisvoorwaarden zijn van toepassing.
  3. Je bent verplicht zelf een reisverzekering af te sluiten.
  4. Je mag de reis in een keer betalen maar het mag ook in delen:
  • 25% van de reissom, binnen 7 dagen na het boeken.
  • 25% van de reissom, binnen 30 dagen na het boeken
  • Restant tot uiterlijk 60 dagen voor vertrek
 • Handig om te weten

  1. Ter plaatse betalen reizigers € 2 toeristenbelasting per dag.
  2. Lunch en avondeten op Santiago kost per dag tussen de €15 en €25 per persoon.

Ervaringen van reizigers

Via de lokale kennis, contacten en ervaringen van Joshua en Katia hebben wij meermaals het "de-kers-op-de-taart"-gevoel mogen beleven!

Kim van de Voorde

Kaapverdië is veel meer dan alleen een zonnige all-inclusive vakantiebestemming, en dankzij Joshua hebben wij dat ook mogen ontdekken.

Coen de Haan

Wij zullen Joshua zeker aanraden. Door zijn enthousiasme en zijn leuke ideeen hebben wij een hele mooie vakantie gehad!

Kim van de Voorde

Daarom kan ik het iedereen oprecht aanbevelen om via deze organisatie naar Kaapverdië te gaan!

Coen de Haan

Een fantastische reis gemaakt die tot in de puntjes goed was geregeld. Vooral het eiland Santo Antao is onwaarschijnlijk mooi.

Jacqueline du Prie

Wat kost deze reis?

Vul in met hoeveel personen je op reis gaat en wanneer je wilt vertrekken. Wij berekenen de prijs voor je waarna je de reis kunt boeken.