Eilandhoppen Santiago & Fogo

Beleef de ongerepte natuur en rijke geschiedenis op Santiago en eilandhop naar Fogo om de rokende vulkaan in Fogo National Park te beklimmen

Eilandhoppen Santiago & Fogo

15 dagen - Palmbomen, bergen en de Fogo vulkaan

vanaf €1250,- p.p.

Nu boeken

Foto's

Reis

 • Samenvatting

  Reis naar Santiago en Fogo. Bezoek deze twee spectaculaire Kaapverdische eilanden en ervaar indrukwekkende contrasten en veelzijdigheid.

  Santiago

  Op Santiago vind je de tropische “Vallei van de Duizend Palmbomen”, savanne, groene bergen hét bounty strand van Kaapverdië met kokosnoten en azuurblauw water.  Je vindt hier ook veel authentieke cultuur, bijvoorbeeld op de volle marktjes, in het koloniale stadscentrum van Praia en rondom de oude stad Cidade Velha (UNESCO werelderfgoed).

  Fogo

  Op de Fogo vulkaan vind je bossen én marslandschappen met in het midden de altijd rokende pico de Fogo die bijna drie kilometer boven het eiland uittorent. Maar je vindt hier ook cultuur, terwijl je in Sao Felipe tussen de koloniale huisjes ronddrentelt of bijvoorbeeld als je de wijn en koffiebouwers bezoekt op de flanken van de Fogo vulkaan.

 • Route

  Route voor jullie reis naar Santiago en Fogo

  santiago-fogo-kaartje

   

 • Reisdetails

  Begin in Praia Santiago

  Je komt aan op Santiago in Praia, het grootste en meest diverse eiland van Kaapverdië.  In Praia vind je Afrikaanse marktjes, gezellige terrasjes en cultuur in het historische stadscentrum. Na je verblijf in Praia, neem je een korte binnenlandse vlucht naar Fogo en vlieg je langs de indrukwekkende bijna drie kilometer hoge vulkaan.

  Fogo São Filipe

  Op Fogo land je in São Filipe, het historische stadje met kleurrijke Portugees koloniale huizen (sobrado’s, waar je ook in zult slapen), gezellige pleintjes en charmante klinkerstraatjes. Als je wegrijdt richting de caldeira (vulkaankrater) verlaat je de wereld zoals je die kent. Je stijgt naar een hoogte van 1.800 meter en onderweg zie je opgedroogde slierten lava van eerdere vulkaan uitbarstingen, waarvan de laatste in 2015. Zodra je de caldeira in rijdt wacht één van de meest onbeschrijflijk en unieke landschappen ter wereld.

  Fogo de Caldeiras

  Vulkanische gruis, opgedroogde lavauitstulpingen, pluimpjes rook en daartussen contrasteert de groene natuur die zich voedt met de vruchtbare vulkanische grond. Je kunt in de caldeira een door lava opgeslokt dorpje bezoeken waar je kunt ronddrentelen en lokale wijn van de vulkaan kunt kopen. Maar je je kunt er ook voor kiezen om naar de top van de vulkaan te hiken en rechtstreeks in het gapende gat van de vulkaan te staren. Na je bezoek aan Fogo vlieg je terug naar Santiago.

  Santiago naar de hooglanden

  Eenmaal terug in Santiago, verblijf je in de hooglanden van Santiago met vredige dorpjes en agrarische gemeenschappen. Je kunt hier bijvoorbeeld door de natuur wandelen, zeldzame vogels spotten en de stuwmeren van Santiago bezoeken of een bezoek brengen aan een grogue(rum) stokerij. Misschien dat je hoog in de bergen op Santiago op een heldere dag in de verte nog Fogo met haar karakteristieke piek ziet liggen.

  Santiago Cidade Velha

  Op Santiago kun je ook de rijke historie van Kaapverdië ervaren. Indrukwekkend is een bezoek aan Cidade Velha. Dit is de oude hoofdstad van Kaapverdië en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit is het beginpunt van de Creoolse cultuur, die de Kaapverdische eilanden en haar warme bevolking zo karakterstiek maakt. Hier vind je in een straal van 100 meter de kerk waar Christoffol Columbus z’n laatste kruisje sloeg voor hij vertrok en de ruïnes van het oude Portugese fort. De meest indrukwekkende en trieste plek hier is het pleintje met de Pelorinho; waar vroeger slaven werden mis en -verhandeld voor ze vertrokken in de scheepsruimen richting Brazilië.

  Santiago Palmbomenstrand

  Als afsluiting van de vakantie bezoek je Tarrafal in het noorden van Santiago. Hier kun je genieten aan het palmbomenstrand en bijkomen van een intense reis.

 • Reis van dag tot dag

  Dag 1: Aankomst op Santiago

  Je vliegt naar Praia en wordt opgehaald op het vliegveld met privé vervoer.

  Dag 2: Verblijf op Santiago in Praia de hoofdstad

  Je verblijft bij Johhny in een appartement, royaal ontbijt is bij je verblijf inbegrepen.

  Dag 3: Verblijf op Santiago in Praia de hoofdstad

  Als je zin hebt kun je bij Johhny een auto huren en bijvoorbeeld de oude hoofdstad (Cidade Velha bezoeken).

  Dag 4: Eilandhop naar Fogo

  Je vliegt naar Fogo (30 minuten) en wordt opgehaald op het vliegveld met privé vervoer. Verblijf bij Vince en Luisa. Royaal ontbijt inbegrepen

  Dag 5: Verblijf op Fogo

  Autohuur op loopafstand, kun je ter plaatse boeken of vooraf aanvragen. Rijd bijvoorbeeld naar de altijd rokende vulkaan, bezoek de zwartgeblakerde vlaktes, de verzwolgen dorpen, en het groen van koffieplantages en wijnbouw.

  Dag 6: Verblijf op Fogo

  Autohuur op loopafstand, kun je ter plaatse boeken of vooraf aanvragen. Rijd bijvoorbeeld naar de altijd rokende vulkaan, bezoek de zwartgeblakerde vlaktes, de verzwolgen dorpen, en het groen van koffieplantages en wijnbouw.

  Dag 7: Verblijf op Fogo

  Geniet van Sao Felipe, de koloniale huisjes en restaurantjes in de omgeving.

  Dag 8: Eilandhop naar Santiago en de hooglanden in

  Je vliegt in 35 minuten naar Santiago en wordt opgehaald en rijdt de hooglanden in.

  Dag 9: Verblijf op Santiago in de hooglanden

  Tussen de geitjes, kleine dorpjes, verblijf je in de hooglanden. Je kunt makkelijk wandelen in de omgeving (Stijgen en dalen is beperkt).

  Dag 10:Verblijf op Santiago in de hooglanden

  Verblijf in de hooglanden. Je kunt eenvoudig een eilandtrip ter plaatse aanvragen met een Landrover en gids.

  Dag 11: Verblijf op Santiago bij het palmbomenstrand

  Je wordt met de Landrover naar het palmbomenstrand gebracht en verblijft bij Andreas, op 5 minuten van het palmbomenstrand.

  Dag 12: Verblijf op Santiago bij het palmbomenstrand

  Verblijf bij het palmbomenstrand.

  Tarrafal Santiago

  Dag 13: Verblijf op Santiago bij het palmbomenstrand

  Verblijf bij het palmbomenstrand.

  Dag 14: Verblijf op Santiago bij het palmbomenstrand

  Verblijf bij het palmbomenstrand.

  Dag 15: Terugvlucht naar huis

  Je wordt vanaf het palmbomenstrand naar het vliegveld gebracht door onze chauffeur voor de terugvlucht naar huis.

  (*) Wil je de laatste 7 dagen op Santiago een eigen auto? Reserveer dit vooraf. Na Praia is dit niet meer te regelen.

  (**) Wil je deze reis op maat? Geen probleem! Mail ons gerust.

 • Wat is inbegrepen?

  Internationale vluchten

  • AMSTERDAM (AMS) – SANTIAGO (PRAIA) – Retour. (Vertrek je liever vertrek vanaf BRUSSEL ? geeft het bij het boeken even aan)
  • Bagage: 20kg per persoon.

  De accommodaties 15 dagen – 14 nachten

  • 10 nachten Santiago bij onze lokale en authentieke accommodaties
  • 4 nachten Fogo – bij onze lokale en authentieke accommodaties
  • Bij alle accommodaties royaal ontbijt.

  Eilandhops tussen de eilanden en vervoer op de eilanden

  • De eilandhops tussen SANTIAGO – FOGO met binnenlandse vlucht
  • Alle binnenlandse vluchten 20kg bagage per persoon.
  • Persoonlijke ophalen en brengen van het vliegveld naar accommodaties door onze chauffeur.

  Extra’s

  • 2 x lokale simkaart met 1GB (1.000 MB) data, supersnel 3G internet, om onbezorgd data te kunnen gebruiken, te appen en google maps te gebruiken.

  Opmerkingen

  • Wij raden je aan lekker er op uit te gaan. Uit eten is betaalbaar en lekker! Reken op €125 p.p. per week voor lunch en avondeten inclusief drankjes.
 • Betaling en voorwaarden

  • Direct na het boeken ontvang je een bevestiging en een factuur.
  • Je kunt gratis annuleren binnen 3 dagen, daarna is je boeking definitief.
  • De aanbetaling is 20% van de reissom te voldoen binnen 7 dagen na boeken.
  • De resterende 80% van de reissom kun je betalen tot uiterlijk 30 dagen voor vertrek.
  • Je bent verplicht zelf een reisverzekering af te sluiten bij een reisverzekeraar.
  • In Kaapverdië betaal je lokaal €2 p.p. per dag toeristenbelasting.
  • Onze reisvoorwaarden zijn van toepassing. De Algemene Voorwaarden kun je hier bekijken en opslaan. Als je boekt ga je akkoord met deze algemene voorwaarden.
  • Voor Kaapverdië zijn visa nodig. (€25 p.p.) Dit is bij de prijs inbegrepen en regelen wij voor je.
 • Jullie gastheren en -vrouwen

  Op Santiago verblijf je in een van Johhny’s appartementen

  Johhny is goedlachs, betrouwbaar en woonde jarenlang in Rotterdam. Hij keerde terug naar zijn moederland Kaapverdië en runt al jarenlang een erg prettig appartementen-hotel.

  Op Fogo verblijf je in het boetiek hotel van Vince en Louisa

  Vince is een levende legende hier op Fogo en woont al twintig jaar in Kaapverdië. Er komt binnenkort een boek over hem uit en een documentaire en hij kent het land door en door. Samen met Luisa uit Kaapverdië runnen ze een ontzettend fijne Sobrado (hotel). Met zo een gastheer en gastvrouw is het bezoek extra bijzonder.

   Op Santiago verblijf je in de Casa van Marly

  Jullie gastheer komt uit Nederland en woont hier samen met zijn Kaapverdisch, Nederlandse vrouw. Deze accommodatie is in de bergen naast een klein schooltje dat ze steunen) midden in de lokale gemeenschap.

  Deze plek is het beste te omschrijven als een thuis weg van huis, tussen biologische terrassen en vruchtbare Ribeiras, midden in de gemeenschap. Het is een echt een mooie authentieke ervaring. Hier heb je de bovenste verdieping van de casa voor jezelf, inclusief dakterras.  Je kijkt uit op de bergen en valleien. ‘s Ochtends word je gewekt door zoals Etienne het altijd mooi omschrijft “het orkest van de natuur”: het geluid van geitjes, eenden, krekels, ezels en nog heel vele meer.

  Al het eten is ecologisch en komt uit de omgeving. Hier zijn eenvoudige, maar schone faciliteiten. Marly en haar team koken heerlijke lokale gerechten met Europese twist. Ontbijt is inbegrepen, maar je kunt ook avondeten (inclusief drankje) er extra bij kiezen voor een bescheiden prijs.

   Op Santiago verblijf je in de Casa van Andreas

  Jullie eindigen de reis bij Andreas. Op 5 minuutjes vandaan het Palmbomenstrand van Santiago dat is gelegen in een mooie en beschermde baai. Andreas is een nuchtere Zwitser, goedlachs en woont sinds 7 jaar in Kaapverdië.

   

   

   

 • Praktische informatie

  Autohuur

  • Bij ons zijn de transfers inbegrepen, mocht je vrijheid willen, dan kun je een auto huren.
  • Op zowel Santiago als Fogo kun je een (4 wheel drive) auto huren. Dit is erg leuk om te doen en geeft je vrijheid, mits jullie je comfortabel voelen soms over onverharde wegen te rijden. Wij kunnen de auto voor jullie reserveren na het boeken. Reken op een meerprijs van €285 per week voor een 4 wheel drive geschikt voor 5 personen (Terios).

  Activiteiten

  • Activiteiten kunnen we net als de auto het beste na de boeking los reserveren en voor jullie regelen. Eventuele andere kleine wensen of activiteiten stemmen we dan ook met jullie af.

  Reisgids

  • We zorgen dat jullie via onze Navigatie App automatisch alle mooie plekjes kunnen vinden op je mobiele telefoon. Bij jullie reis is een 2GB lokale simkaart inbegrepen zodat jullie onbezorgd data kunnen gebruiken.

  Eten en drinken

  • Op alle accommodaties is een royaal ontbijt inbegrepen. Op Fogo en Santiago kosten lunch en avondeten inclusief drankjes, samen gemiddeld €17,50 per persoon per dag in de restaurants.

  Toeristenbelasting

  • In Kaapverdië zijn alle accommodaties verplicht toeristenbelasting te innen. Dit moet je ter plekke betalen en is standaard 2 euro per persoon, per nacht.

  Visa

  • Bij de reis zitten de visa inbegrepen (€25 p.p.) Wij regelen dit voor je. Zorg dat je paspoort minstens 6 maanden geldig is op de datum van terugkeer.

  Paspoort

  • Zorg dat je paspoort op de datum van de terugvlucht nog minimaal 6 maanden geldig is, anders wordt het niet geaccepteerd.

  Vaccinaties

  • Als je deelnam aan het rijksvaccinatieprogramma als kind, zijn slechts twee vaccinaties aanbevolen:
  • DTP (Difterie, Tetanus Polio): in rijksvaccinatieprogramma maar moet soms worden verlengd
  • Hepatitis A: in rijksvaccinatieprogramma maar moet soms worden verlengd
  • Er zijn  gemiddeld 5 malaria gevallen per jaar in Kaapverdië meegebracht door toeristen uit Afrika. Die ziekte verspreidt zich echter niet (is niet endemisch) en medicatie pillen worden niet aanbevolen. Dit verklaart waarom op internet te vinden is dat in “sommige gebieden malaria voorkomt”. Zorgen maken is niet nodig. Voor meer informatie vraag de GGD.

   

   

Accommodaties

 • Appartementen bij Johhny

  Midden in de beste buurt van Praia staan tussen de huizen van de diplomaten en CEO’s, enkele heerlijke appartementen. Voel je thuis bij de Nederlands-Kaapverdiaanse gastheer Johnny.

  Verblijf je in Praia, dan moet je in de beste wijk zijn: Palmarejo, waar de crème de la crème van Kaapverdië woont. De appartementen van de altijd goedlachse Johnny geboren in Rotterdam staan op slechts 3 minuten lopen van het strand.

  Ze zijn erg ruim en ook goed voor gezinnen. Ze hebben een eigen keuken, slaapkamers en woonkamers (met lcd-tv en wifi). Tevens is het vlakbij het vliegveld, waarvan het team van Johhny regelt dat je wordt opgehaald en weggebracht. Ontbijt inbegrepen.

 • Vince & Louisa’s boetiekhotel

  Dit sfeervolle boetiekhotel is een hoogwaardig afgewerkte Portugese ‘Sobrado’-huis heeft ruimtelijke kamers, een zwembadje, balkons, veranda’s, patio’s,  spectaculaire uitzichten over de oceaan en Brava.

  Het koppel Vince uit Denemarken en Louisa (Kaapverdië) runt de mooiste en authentiekste accommodatie van São Filipe. Dit is een inspirerende uitvalsbasis om Fogo vanuit te ontdekken. De kamers zijn prachtig afgewerkt en voelen ruimtelijk met hoge plafonds en balkons. Er is een zwembad, bar en restaurant.

  Dankzij de centrale ligging wandel je direct de schattige straatjes van São Filipe op of de levendige markt. En dan hebben we het nog niet eens over Vince: Vince is een levende legende hier op Fogo en woont al twintig jaar in Kaapverdië. Er komt binnenkort een boek over hem uit en een documentaire en hij kent het land door en door. Met zo een gastheer en gastvrouw is dit bezoek extra bijzonder.

 • Bij Marli in de hooglanden

  Een thuis weg van huis, tussen biologische terrassen en vruchtbare Ribeiras, midden in de gemeenschap.

  Fantastische authentieke ervaring. Hier heb je de bovenste verdieping van de casa voor jezelf, inclusief dakterras. Je kijkt uit op de bergen en valleien. ‘s Ochtends hoor je de geitjes en eenden kwaken. Al het eten is ecologisch en komt uit de omgeving. Eenvoudige maar schone faciliteiten. Marli en haar team koken heerlijke lokale gerechten met Europese twist. Ontbijt is inbegrepen, maar je kunt ook lunch en avondeten er extra bij kiezen.

 • Bij Casa Andreas

  Jullie eindigen de reis bij Andreas. Op 5 minuutjes vandaan bij het Palmbomenstrand van Santiago dat is gelegen in een mooie en beschermde baai.

  Bij Andreas vinden jullie een thuis weg van thuis met comfortabele kamers, gezelligheid en een keuken beneden. Al raad ik jullie zeker aan om in de omgeving de restaurantjes te proberen.

  Je kunt hier niet alleen heerlijk en veilig zwemmen, maar ook drankjes halen op het strand, lekker luieren.  Je vindt hier vlak in de buurt ook restaurantjes met lekker eten.

Boeken

Hoofdboeker
Reisgegevens
3 dagen kosteloos annuleren


Boeking succesvol!

Bedankt dat we je boeking hebben mogen ontvangen. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de details verder af te stemmen.

Wat kun je van ons verwachten?

 1. Als eerst nemen we binnen 1 werkdag contact met je op om je te feliciteren met je keuze voor deze geweldige reis.
 2. Tijdens ons gesprek stemmen we samen de details af.
 3. We vragen je ons aanvullende informatie te sturen die wij nodig hebben om de boeking te voltooien.
 4. Na een aanbetaling te hebben gedaan verzorgen wij de boeking en geven je de informatie die je nodig hebt voor je reis.
 5. Daarna begint het aftellen, wij wensen je alvast een hele fijne reis toe!

Mocht je nog aanvullende vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Menu