Kaapverdië
Kaapverdië

Onze reizen

Alle reizen

Wil je een reisvoorstel ?

Wil je jouw personal touch toevoegen aan een reis? Geen probleem. We helpen je graag verder. Vertel ons wat je zoekt en je ontvangt binnen één werkdag een vrijblijvend reisvoorstel.

Binnen één werkdag antwoord. Je ontvangt geen nieuwsbrieven of reclame.

Wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens. Lees onze privacy verklaring.

Over onze reizen

Kaapverdië is een archipel bestaande uit 9 bewoonde eilanden. De enige manier om dus een volledige reiservaring te krijgen is door een rondreis te maken. De eilanden verschillen onderling in landschap en hebben elk hun eigen karakter. Meerdere eilanden bezoeken tijdens je vakantie noemen we ‘eilandhoppen’. Je blijft enkele dagen op een eiland en hopt met een binnenlandse vlucht of ferry naar het volgende eiland. Je ontdekt de verschillende karakters en ziet de landschappen veranderen van exotische valleien naar tropische zandstranden. Je maakt als het ware meerdere reizen tijdens je rondreis.

Voorbereiding rondreis Kaapverdie

Een rondreis naar Kaapverdie vraagt wat voorbereiding door het reizen tussen de eilanden. Pas ter plaatse je reistickets en slaapplaats regelen kan stress met zich meebrengen. Je kunt je beter vooraf kritisch inlezen anders verlies je kostbare tijd met uitzoekwerk. De accommodaties en vluchten zijn snel volgeboekt en boek je beter vooraf. Wil je toch een last minute naar Kaapverdië boeken? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Elk eiland heeft een ander karakter

Tijdens je rondreis merk je dat elk Kaapverdisch eiland anders is. Dit maakt het een bijzondere bestemming waar veel te ontdekken valt. Santiago is het hoofdeiland en ook het grootste. Het is een veelzijdig eiland met strandbaaien, groene valleien en historische elementen. Sal en Boa Vista zijn dunbevolkte woestijneilanden met uitgestrekte witte zandstranden, azuurblauw water, kleine vissersdorpen en grote resorts. Fogo is het jongste eiland en heeft als enige een actieve vulkaan die je kan beklimmen. Dan is er het culturele eiland São Vicente van dans, muziek, festivals en een groots carnaval in de bruisende stad Mindelo. Santo Antão is het rustige wandeleiland met imposante bergen, exotische plantengroei en weidse vergezichten over de groene valleien. Je leest hier meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.

Rondreizen tussen de Kaapverdische eilanden

Aangezien er 9 eilanden zijn om te bezoeken, zijn er verschillende manieren van reizen. Tussen de meeste eilanden wordt gevlogen met binnenlandse vluchten. Andere eilanden zijn enkel bereikbaar met de ferry.

Rondreis met binnenlandse vluchten 

Tussen de meeste eilanden gaan binnenlandse vluchten. De vluchten gaan dagelijks naar de meest eilanden. Sommige eilanden hebben geen frequente verbindingen of zelfs geen vliegveld. Momenteel zijn er twee aanbieders die binnenlandse vluchten uitvoeren tussen de Kaapverdische eilanden. Dit doen zij steeds met Franse, ATR turboprop toestellen geschikt voor 48 of 72 personen. De vluchtafstanden tussen de eilanden zijn zo tussen de 40 en 200 kilometer. De kortste vluchten duren gemiddeld 15 minuten en de langste verbinding zo’n 50 minuten.

Veerboten tussen de Kaapverdische eilanden

Santo Antão en Brava zijn de twee eilanden die geen werkend vliegveld hebben en enkel te bereiken zijn met de ferry vanaf het dichtstbijzijnde eiland. Brava is het kleinste eiland en vrij onbekend. Je bereikt het eiland slechts enkele keren in de week vanaf de haven in São Filipe op Fogo. Dit schema wisselt regelmatig. Santo Antão wordt vaak bezocht tijdens onze rondreizen en is frequent te bereiken vanaf de haven in Mindelo op São Vicente. De ferry vaart 2 of soms 3 keer per dag tussen de eilanden. Na een uur varen bereik je Santo Antão en juist omdat dit eiland enkel te bereiken is per ferry, ervaar je hier het authentieke Kaapverdië.

Kleinschalige accommodaties tijdens je rondreis 

We kiezen ervoor samen te werken met kleinschalige hotels en guesthouses. Je wordt hartelijk ontvangen en komt gelijk in contact met de lokale bevolking. Ze helpen je met tips over nabijgelegen supermarkten, goede restaurants en leuke plekken om te bezoeken. Door het lokale contact krijg je een unieke rondreis en een mooi beeld van het dagelijkse leven in Kaapverdië.

Op vakantie met jouw reisgezelschap

Tijdens je rondreis op de Kaapverdische eilanden ben je op stap met jouw reisgezelschap. Wij organiseren geen groepsreizen, ook om jou beter te laten kennismaken met de Kaapverdische cultuur. Wil je op vakantie met kinderen of heb je speciale wensen voor je verblijf? Neem dan contact met ons op en wij zoeken de leukste opties uit voor jou.

Geregeld tot in de puntjes

Een rondreis in Kaapverdië maak je om de cultuur te leren kennen, de natuur te bezichtigen, om te relaxen, te sporten, te wandelen of om van alles te proeven. Heb je al een idee van wat je wilt doen tijdens je rondreis? Dan kunnen onze Kaapverdië kenners je helpen met de beste combinatie en de meest logische route in elkaar te puzzelen. Wil je het nog eenvoudiger? Kijk dan bij onze flexibele Kaapverdië rondreizen, die kun je online boeken of aanpassen. We zijn ook telefonisch, per mail of via de app bereikbaar. Onze Kaapverdië reisadviseurs Natasja, Nina en Nikki  helpen je graag op weg.

Gevestigd in Utrecht

Wij zijn gevestigd in Utrecht en werken met een klein team aan fantastische reizen naar Kaapverdie. Als je met ons Kaapverdie bezoekt heb je geen massatoerisme en een authentieke reiservaring. Onze reizen zijn bovendien 100% Fair Travel. Wat dat betekent? Dat we de CO2 uitstoot compenseren en 40% van jouw reisgelden bijdragen aan lokale ontwikkeling. Ook leiden we lokaal personeel, hebben we in Kaapverdie alleen maar locals als collega's (Kaapverdianen) en betalen we eerlijke lonen. 

Soorten reizen

Bij ons kun je goed terecht voor een rondreis of eilandhoppen in Kaapverdië, Kaapverdië reizen met het gezin, wandelreizen naar Kaapverdie, Fly & Drive reizen naar Kaapverdië en natuurlijk voor een reis op maat naar Kaapverdie.