Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Internationale en nationale vliegvelden in Kaapverdië

Vliegvelden Kaapverdië

Internationale en nationale vliegvelden in Kaapverdie

Kaapverdië is een eilandengroep bestaande uit 9 bewoonde eilanden en 3 onbewoonde eilanden. Hou er rekening mee dat niet elk eiland internationaal te bereiken is. Sommige eilanden zijn slechts te bereiken met een binnenlandse vlucht en anderen enkel met de ferry. Het is dan ook raadzaam om voor vertrek te kijken naar welke vliegvelden je kan vliegen vanuit Nederland of België. Lees hier alles wat je moet weten over de vliegvelden van Kaapverdië.

Internationale vliegvelden in Kaapverdië

Van de 9 bewoonde eilanden heeft Kaapverdie er 4 met een internationaal vliegveld;

·       Santiago, RAI

·       São Vicente, VXE

·       Sal, SID

·      Boa Vista, BVC

Deze eilanden zijn de meest toeristische en ontvangen dagelijks internationale vluchten. De bestemming wordt steeds populairder en meerdere maatschappijen bieden Kaapverdië aan. Vanuit Nederland en België is de vliegtijd ongeveer 6 uur. Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel vlieg je rechtstreeks of met 1 tussenstop naar Kaapverdië.  

Nationale vliegvelden in Kaapverdië

Tijdens de Portugese overheersing werd er op elk eiland een vliegveld gebouwd. Door de sterke wind rond de vliegvelden en te korte landingsbanen werden sommigen gesloten omwille van veiligheidsredenen. 

Momenteel zijn er in Kaapverdië 3 eilanden die enkel te bereiken zijn met binnenlandse vluchten:

·   São Nicolau, SNE

·   Fogo, SFL

·   Maio, MMO

Deze eilanden kennen een lager aantal toeristen en zijn minder toeristisch ontwikkeld dan de andere eilanden. De vluchten zijn dan ook minder frequent. Boek daarom je vluchten op voorhand als je meerdere eilanden wilt bezoeken (eiland hoppen) tijdens je rondreis op de Kaapverdische eilanden.

Vliegvelden Kaapverdië

Kaapverdische eilanden die enkel te bereiken zijn met de ferry

Twee bewoonde eilanden in Kaapverdië hebben geen werkend vliegveld en zijn enkel te bereiken met de veerboot vanaf het dichtstbijzijnde eiland.

·   Santo Antão, dagelijks tot 3x te bereiken vanaf Mindelo, São Vicente

·   Brava, enkele keren in de week te bereiken vanaf São Filipe, Fogo

Binnenlandse vluchten in Kaapverdië

Lange tijd was er slechts 1 aanbieder die binnenlandse vluchten uitvoerde tussen de Kaapverdische eilanden. Nu zijn het er twee. Dit doen zij met kleine ATR turboprop toestellen geschikt voor 70 personen. Doordat het kleinere toestellen zijn raden we je aan vluchten enige tijd op voorhand vast te leggen. De belangrijke eilanden voor het toerisme zijn dagelijks te bereiken. Soms maak je een tussenstop op een ander eiland, omwille van vliegroutes.

De eilanden liggen niet verder dan 200 km uit elkaar. De vluchtafstanden tussen de eilanden zijn dan ook niet zo groot. De vluchten duren gemiddeld 15 minuten tot 50 minuten.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties