Kaapverdië
Kaapverdië

Vliegtijd Kaapverdië

vliegtijd Kaapverdië
Kaapverdië op slechts 6uur vliegen

Kaapverdië is de laatste jaren gestegen als exotische vakantiebestemming onder reizigers. Dit heeft als reden zijn tropische klimaat het hele jaar door. Ook is het een interessante bestemming met verschillende landschappen, een gastvrije bevolking en een gemixte Afrikaans-Europese cultuur.

Een andere belangrijke reden is de vliegtijd. De Kaapverdische eilanden liggen minder ver weg dan de Caraïben, maar hebben wel dezelfde warme temperaturen. Ook heb je in Kaapverdië geen last van een jetlag, aangezien we maar 2 of 3 uur tijdsverschil hebben, afhankelijk van zomer of winter.

Hoe lang is het vliegen naar Kaapverdië?

Vanaf Nederland en België vlieg je naar Kaapverdie in gemiddeld 6 uur met een directe vlucht. Bijna alle vluchten hebben een tussenlanding. Dit kan in Lissabon zijn of op een ander Kaapverdisch eiland. Sommige airlines hebben aanbiedingen met een stop-over in Lissabon. Je bepaalt dan zelf hoe lang je daar blijft (1, 2 of 3 nachten) alvorens verder te vliegen naar Kaapverdië. Zo ervaar je alvast de Portugese cultuur, die voor een deel verder leeft in Kaapverdië.

Vluchten naar Kaapverdië

Vliegen naar Kaapverdie kan rechtstreeks of met een korte tussenstop op een ander eiland vanaf Nederland en België via Amsterdam, Brussel en Eindhoven.

De Kaapverdische eilanden die internationale vluchten ontvangen zijn Sal, Boa Vista, Santiago en São Vicente. Bezoek je een ander eiland tijdens je rondreis in Kaapverdië zal je een binnenlandse vlucht of ferry nemen. 

Touroperators bieden voornamelijk pakketreizen aan met vlucht en accommodatie naar de strandeilanden Sal en Boa Vista en daar gaan de meeste reizigers naartoe. 

Andere airlines vliegen naar alle Kaapverdische internationale luchthavens, met een overstap of stop-over in Lissabon.

Meer informatie over verschillende vluchtmogelijkheden, internationale en nationale vluchten lees je op de pagina vliegen naar Kaapverdië.

Reisinformatie

Reizen naar Kaapverdië is enkel mogelijk voor wie in het bezit is van een paspoort. Om je vertrek goed voor te bereiden hebben wij alle reisinformatie op een rijtje gezet.