Kaapverdië
Kaapverdië

Vliegtijd Kaapverdië

vliegtijd kaapverdie
Voor je het weet ben je er!

Hoe lang is het vliegen naar Kaapverdië?

Kaapverdië vanaf Nederland ongeveer 6 uur vliegen met een directe vlucht. Er zijn ook vluchten met een tussenstop in Lissabon of Casablanca. De totale vliegtijd is dan ook ongeveer 6,5 uur, exclusief de tijd voor de tussenstop. Het kan soms voordeliger zijn om een nachtje in Lissabon op stap te gaan. Dan kun je bovendien met je handbagage nog even de stad in en ervaren hoe een deel van de Portugese cultuur doorleeft in Kaapverdië.

Vluchten naar Kaapverdië

Vliegen naar Kaapverdie kan onder andere vanaf Amsterdam, Brussel en Londen. Er zijn vluchten met onder andere: Transavia, TAP Portugal en Air Maroc. Daarnaast zijn er ook tour-operators die vluchten aanbieden in combinatie met een pakketreis. Deze vluchten gaan dan voor bijna 100% naar Sal of Boa Vista. Kijk bijvoorbeeld bij Gate1 of op Paperflies om vluchten te vergelijken en te boeken. De meeste vluchten vertrekken in de ochtend, dus dan is de auto vaak het enige alternatief. Bij Parkcare kun je goedkoop parkeren op het  airport. En hier vind je meer over Parkeren op Brussel airport. Onderstaand een overzicht van de eilanden en vliegveldcodes. 

Internationale vliegvelden in Kaapverdië

Kaapverdië heeft vier internationale vliegvelden, namelijk op Santiago, São Vicente, Sal en Boa Vista. Sommige eilanden hebben daarnaast kleine vliegvelden in gebruik, geschikt voor de verschillende “Island hoppers”. Dit zijn onder andere São Nicolau, Maio en Fogo. Twee bewoonde eilanden hebben enkel een bootverbinding. Dit zijn Santo Antão en Brava.

Airportcodes Kaapverdische eilanden

Hieronder vind je een overzicht van de Kaapverdische eilanden en de airportcodes per eiland.

Santo Antão: geen vliegveld
São Vicente, airportcode: VXE
São Nicolau, airportcode: SNE
Sal, airportcode: SID
Boa Vista, airportcode: BVE
Maio, airportcode: MMO
Santiago, airportcode: RAI
Fogo, airportcode: SFL

Bagage en 

Voor Kaapverdië geldt voor binnenlandse vluchten standaard 20kg ruimbagage en kun je geen stoelen reserveren. Voor de internationale vlucht ligt het aan de airline. Hier lees je verder over bagage en stoelreserveringen voor Kaapverdië.