Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Vliegen naar Kaapverdië en vluchtmogelijkheden.

Voor je het weet ben je er!

Vliegen naar Kaapverdië en vluchtmogelijkheden.

De laatste jaren is er flink geïnvesteerd bij meerdere luchtvaartmaatschappijen om hun aanbod vluchten naar Kaapverdië uit te breiden. Voorheen waren er weinig verbindingen naar de bergeilanden. De vluchten kwamen voornamelijk aan op de woestijn eilanden Sal en Boa Vista. Inmiddels zie je dat er ook meer vluchten zijn naar Sao Vicente en Santiago. Lees hier alles wat je moet weten over vliegen naar Kaapverdië.

Hoe lang is het vliegen naar Kaapverdië?

Vanaf Nederland en België vlieg je naar Kaapverdie in gemiddeld 6 uur met een directe vlucht. Bijna alle vluchten hebben een tussenlanding. Dit kan in Lissabon zijn of op een ander Kaapverdisch eiland. Sommige airlines hebben aanbiedingen met een stop-over in Lissabon. Je bepaalt dan zelf hoe lang je daar blijft (1, 2 of 3 nachten) alvorens verder te vliegen naar Kaapverdië. Zo ervaar je alvast de Portugese cultuur, die voor een deel verder leeft in Kaapverdië.

Vluchten naar Kaapverdië

Vliegen naar Kaapverdië kan rechtstreeks of met een korte tussenstop op een ander eiland vanaf Nederland en België via Amsterdam, Brussel en Eindhoven.

Touroperators bieden voornamelijk pakketreizen aan met vlucht en accommodatie naar de strandeilanden Sal en Boa Vista en daar gaan de meeste reizigers naartoe. 

Andere airline maatschappijen vliegen naar alle Kaapverdische internationale luchthavens, met een overstap of stop-over in Lissabon.

Vliegen kaapverdie

Internationale luchthavens in Kaapverdië

Kaapverdië heeft vier internationale luchthavens; Santiago, São Vicente, Sal en Boa Vista.

Andere eilanden hebben kleinere luchthavens die enkel geschikt zijn voor het landen van binnenlandse vluchten. Ze worden veel gebruikt door “island hoppers”; São Nicolau, Maio en Fogo.

De twee overige bewoonde eilanden Santo Antão en Brava hadden vroeger een luchthaven tijdens de Portugese overheersing. Deze werden gesloten omwille van veiligheidsredenen, landen was er niet bepaald veilig. Momenteel zijn deze eilanden enkel te bereiken met een bootverbinding.

Luchthavencodes Kaapverdië

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Kaapverdische eilanden met hun luchthavencode en of ze internationaal of nationaal te bereiken zijn.

São Vicente: VXE, internationaal

São Nicolau: SNE, nationaal

Sal: SID, internationaal

Boa Vista: BVC, internationaal

Maio: MMO, nationaal

Santiago: RAI, internationaal

Fogo: SFL, nationaal

Binnenlandse vluchten

Momenteel zijn er twee aanbieders die binnenlandse vluchten uitvoeren tussen de Kaapverdische eilanden. Dit doen zij steeds met Franse, ATR turboprop toestellen geschikt voor 72 personen. Doordat het kleinere toestellen zijn raden we je aan vluchten enige tijd op voorhand vast te leggen.

De vluchtafstanden tussen de eilanden zijn niet zo groot. De kortste vluchten duren gemiddeld 15 minuten en de langste verbinding zo’n 50 minuten.

Bagage en stoelreserveringen

De airline heeft een vaste regel voor passagiers die reizen met binnenlandse vluchten. Je hebt steeds recht op 20kg ruimbagage en een stuk handbagage. Stoelen reserveren is niet mogelijk.

Voor internationale airlines gelden er andere regels omtrent bagage en stoelreservaties.

Reisinformatie

Reizen naar Kaapverdië is enkel mogelijk voor wie in het bezit is van een internationaal reispaspoort. Om je vertrek goed voor te bereiden hebben wij alle reisinformatie op een rijtje gezet.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties