Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Wat is het tijdsverschil met Kaapverdie?

Klein tijdsverschil met Nederland en België

Wat is het tijdsverschil met Kaapverdie?

De Kaapverdische eilanden liggen voor de Afrikaanse kust ter hoogte van Senegal. Op de wereldkaart gezien is dit vrij horizontaal onder Europa. Naar Kaapverdië vlieg je bijna recht naar beneden en hierdoor is er slechts een klein tijdsverschil tussen Kaapverdië en Nederland.

Wat is het tijdsverschil met Kaapverdië?

·   Kaapverdie valt onder de tijdzone UTC -1. Nederland en België vallen onder UTC +2. In de zomertijd hebben de landen een tijdsverschil van 3 uur en in de wintertijd een tijdsverschil van 2 uur.

·   Tussen de Kaapverdische eilanden zelf is geen tijdsverschil, aangezien ze op korte vliegafstand van elkaar liggen (30 tot 220 kilometer).

·   Kaapverdië neemt niet deel aan het verzetten van de klok. Het land ligt vrij dicht tegen de evenaar. Dit zorgt ervoor dat de daglengtes zowel in de zomer als winter bijna gelijk zijn. In de zomer geniet je wel iets langer van de zon en warme temperaturen.

kaapverdie santo antao

De ligging van Kaapverdië is voordelig als vakantiebestemming

·  Door het kleine tijdverschil tussen Kaapverdië en Nederland ondervind je geen last van een jetlag tijdens je vakantie. Wel zal je iets vroeger wakker worden, maar op die manier kun je je dag vroeg te starten en genieten van alles wat er te zien is op de eilanden.

·  De Kaapverdische eilanden hebben meer zonzekerheid dan de Canarische eilanden en zijn aanzienlijk warmer, vooral in de winter is dit goed merkbaar. Dankzij het warme weer zijn de Kaapverdische eilanden een goede zonvakantie bestemming. Ieder eiland kent zijn eigen microklimaat, van de langgerekte stranden op Sal en Boa Vista tot de groene valleien van Santiago en Santo Antão.

·  De vliegtijd naar Kaapverdië bedraagt slechts 6 uur wat minder ver is dan de Caraïben en toch kennen ze dezelfde tropische temperaturen. Dankzij het kleine tijdsverschil met Kaapverdië is het dus een erg geschikte bestemming om heen te gaan met (jonge) kinderen.

Tijdsverschil Kaapverdië
Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties