Kaapverdië
Kaapverdië

Tijdsverschil Kaapverdië

Tijd in Kaapverdië
Klein tijdsverschil met Nederland en België

De Kaapverdische eilanden liggen voor de Afrikaanse kust ter hoogte van Senegal. Op de wereldkaart gezien is dit vrij horizontaal onder Europa. Naar Kaapverdië vlieg je bijna recht naar beneden en hierdoor is er een klein tijdsverschil.

Wat is het tijdsverschil met Kaapverdië?

·   Kaapverdie valt onder de tijdzone UTC -1. Nederland en België vallen onder UTC +2. In de zomertijd hebben de landen een tijdsverschil van 3 uur en in de wintertijd een tijdsverschil van 2 uur.

·   Tussen de Kaapverdische eilanden zelf is geen tijdsverschil, aangezien ze op korte vliegafstand van elkaar liggen (30 tot 220 kilometer).

·   Kaapverdië neemt niet deel aan het verzetten van de klok. Het land ligt vrij dicht tegen de evenaar. Dit zorgt ervoor dat de daglengtes zowel in de zomer als winter bijna gelijk zijn. In de zomer geniet je wel iets langer van de zon en warme temperaturen.

De ligging van Kaapverdië is voordelig als vakantiebestemming

·  Door het kleine tijdverschil ondervind je geen last van een jetlag tijdens je vakantie. Wel zal je iets vroeger wakker worden, maar dat is leuk om je dag vroeg te starten.

·  De Kaapverdische eilanden hebben meer zonzekerheid dan de Canarische eilanden en zijn aanzienlijk warmer, vooral in de winter is dit goed merkbaar.

·  De vliegtijd naar Kaapverdië bedraagt slechts 6 uur wat minder ver is dan de Caraïben en toch kennen ze dezelfde tropische temperaturen.