Tips bij importeren goederen zeilers

Hier vind je enkele belangrijke tips voor als je als zeiler goederen importeert naar Kaapverdië

Tips voor als je goederen wilt importeren

We hebben enkele belangrijke tips, die zeilers een hoop geld kunnen besparen.

  1. Als je iets opstuurt ter reparatie

Als je een onderdeel of compleet apparaat opstuurt vanuit Cabo Verde ter reparatie naar een leverancier in Europa, doe de Factuur op naam van persoon en niet op naam van bedrijf oid. Goederen op naam van een bedrijf moeten via een agent ingeklaard worden en de agent kost geld. Goederen op naam van persoon kan je zelf inklaren

 2. Vraag een douane verklaring

Als je iets ( onderdeel of compleet apparaat) opstuurt vanuit Cabo Verde ter reparatie naar een leverancier in Europa, Doe het via de douane (export) en vraag een verklaring dat het onderdeel opgestuurd wordt vanuit Cabo Verde ter reparatie.

Doe je dit niet betaal je minimaal 30% invoerrechten over het factuurbedrag + kosten vervoer en vaak nog meer. Ze gaan er dan doodleuk van uit dat het apparaat voor het eerst het land in komt en wordt dan ook zo aangeslagen. Doe je dit wel betaal je geen invoerrechten etc.

3. Goederen met een kleine waarde hoeven niet ingeklaard te worden. 

Dat bedrag ligt nu op $ 10.000 (€ 91.00), maar om er zeker van te zijn even navragen

4. DHL heeft een prima verbinding op Santiago (Praia).

Elke zondag wordt er vanuit Dakar gevlogen. Vanuit Europa vliegt DHL regelmatig op Dakar, dus als je iets “snel” nodig hebt, kan dat via DHL veelal binnen 1 week. Als je iets op dinsdag / woensdag besteld in EU, is het vaak op zondag wel in Dakar en dus op maandag in Praia. Het behoeft geen toelichting dat je als zeiler niet in Praia ankert vanwege de slechte veiligheid aldaar maar in Tarrafal in het Noorden van Santiago.