Kaapverdië
Kaapverdië

Kaapverdië vakantie met kinderen

kaapverdie met kinderen
Maak samen een onvergetelijke reis door Kaapverdië

Voordat je naar een bestemming vertrekt, is het goed je in te lezen over de kindvriendelijkheid van het land. Wij vinden Kaapverdie een goede bestemming voor een gezinsvakantie en leggen je graag uit waarom. Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Afrika en een veilig land om te bezoeken.  

Ook is het een gastvrij land en de inwoners houden van kinderen en vinden familie belangrijk. Het belang van familie en kids, zit in de Kaapverdische cultuur. De exotische stranden zijn verder makkelijk toegankelijk en het is een mooie plek om quality time te spenderen met je gezin.

1. Heerlijke, rustige stranden

De uitgestrekte zandstranden en het helderblauw oceaanwater van Sal en Boa Vista zijn fijne plaatsen om tot rust te komen en tijd door te brengen met elkaar. De stranden zijn niet zo druk en er zijn voldoende beachclubs waar je ligstoelen en een parasol huurt om een plekje in de schaduw te hebben. De zee is vrij rustig op deze eilanden en makkelijk te betreden, ook zonder waterschoenen. Let wel, op sommige plekken  zijn er wel hoge golven en een sterke stroming. Volg altijd de lokale aanwijzingen op.

2. Kindvriendelijk land

Kaapverdianen zijn een warm en vriendelijk volk. Ze leven naar de vrolijke levenswijze Morabeza en zijn gastvrij naar reizigers. Ze zijn dol op kinderen en zullen je zeker helpen met speciale wensen. Kaapverdië is een veilig land om te bezoeken en heeft een positief reisadvies. Door te verblijven in de kleinere accommodaties, kom je in contact met de locals en de lokale cultuur 

3. Waterpret (en sport) voor het hele gezin

Op het strand zijn meerdere opties voor watersport voor het hele gezin. Op Sal en Boa Vista kan je snorkelen en zwemmen in het heldere water vanaf het strand. Een leuke gezinsactiviteit is een dagje genieten aan boord van een catamaran of motorboot. Vaak zijn deze boottochten in combinatie met een snorkel- of zwemstop. Kaapverdië is qua watersport verder een goede plek om te leren surfen, kitesurfen en windsurfen in kalm, ondiep water. Er zijn dan ook meerdere surfscholen op het strand die lessen aanbieden en materiaal verhuren.

4. Niet te ver vliegen en geen jetlag

Kaapverdië is een geschikte plek voor een tropische gezinsvakantie. De temperaturen liggen er net iets hoger dan op de Canarische eilanden en de vliegtijd bedraagt zo’n 6 uur en soms sneller als je wind mee hebt. Door het kleine tijdsverschil met Nederland en België, 2 of 3 uur afhankelijk van welke periode ondervind je weinig last van een jetlag. Dit is leuk bij aankomst en ook als je weer thuiskomt.

5. Een dagexcursie met het gezin

Je kan ervoor kiezen een auto te huren of mee te gaan op excursie om een eilandtour te maken. Sal is een klein eiland en heeft leuke bezienswaardigheden voor kinderen zoals Shark bay waar citroenhaaien zwemmen en de zoutmeren waarop je blijft drijven. Boa Vista heeft voornamelijk off-road wegen wat het moeilijk maakt om zelf te rijden. Hier is het aangeraden met een pick-up op eilandtour te gaan. Ontdek highlights waaronder het scheepswrak en hoge zandduinen in de woestijn waarop je kan sandboarden.

6. Eilandhoppen met de kinderen

De andere eilanden van Kaapverdië zijn minder toeristisch bezocht en geven een mooie indruk van de authentieke Kaapverdiaanse cultuur. Je verblijft in kleinschalige accommodaties en komt in contact met de lokale, vriendelijke bevolking. Het zijn bergachtige eilanden met groene landschappen en kleine strandbaaien. De locals verwelkomen jou en het hele gezin met open armen.

São Vicente en Santo Antão zijn avontuurlijke eilanden waar je kan zwemmen met schildpadden en tot rust komt aan het zwembad of in een tropisch groene vallei.

7. Malaria vrij

De Kaapverdische eilanden liggen in het midden van de Atlantische Oceaan waardoor je er geen malaria muggen hebt. In de zomerperiode zijn er door de hogere vochtigheid wel muggen aanwezig, een muggenspray meenemen is dus wel aan te raden. De hoeveelheid valt echter erg mee vergeleken met het continentale Afrika, door de zeewind.