Met de kids op vakantie

Wil je op vakantie naar Kaapverdië met je kinderen? Dat kan zeker! De Kaapverdische eilanden is een uitstekende vakantiebestemming voor gezinnen en een ideale plek om een eerste kennismaking met Afrikaanse cultuur te maken. Sal en Boa Vista staan vooral bekend om hun mooie stranden. Hier kunnen de kleintjes lekker in het zand spelen of in de zee tussen de schildpadden snorkelen. De eilanden Sao Vicente en Santo Antao staan vooral bekend om de Kaapverdische cultuur en exotische landschappen - leuk voor een avontuurlijke vakantie met kinderen die een eerste kennismaking met Afrika willen. Wij hebben de drie belangrijkste redenen waarom een vakantie naar Kaapverdië met je kinderen een goed idee is hieronder op een rijtje gezet.

 

1. Veel heerlijke stranden

De azuurblauwe zee en uitgestrekte stranden van Sal en Boa Vista zijn fijne plekken om tot rust te komen met je kinderen. Ook zijn er veel watersport opties zoals snorkelen, duiken en surfen. Vanaf halverwege juni tot en met eind november is er een grote kans om schildpadden op het strand van Boa Vista en Sal te zien. De Caretta Caretta schildpad nestelt haar eieren op de stranden in juni en tussen eind augustus en december komen de baby schildpadden uit de eitjes en gaan ze richting de zee.

2. Geen jetlag

De zonovergoten vakantiebestemming Kaapverdie is slechts zes uur vliegen vanaf Nederland. Daarbij zijn de vluchten ook redelijk betaalbaar en is er maar twee uur tijdsverschil. Ideaal! Zo krijgen jullie dus ook geen last van jetlag.

3. Kindvriendelijk land

Kaapverdianen zijn een vriendelijk volk. Zij kennen het begrip ‘morabeza’ dat ongeveer gelijk staat aan het woord ‘gezelligheid’ en ‘wees welkom’. Ook zijn Kaapverdianen dol op kinderen. Overal waar je komt, worden kinderen met een warme glimlach ontvangen. Wees dus niet bang om vragen te stellen of speciale wensen uit te spreken - de locals helpen je graag!