Menu
Contact

Met je baby naar Kaapverdië

kaapverdië met baby
Reisinformatie

De gedachte aan op vakantie gaan met een baby, zorgt bij sommige ouders voor een hoop stress. Laat daarom vooral de “No Stress” gedachte van de Kaapverdianen toe in je leven. Vakantie naar Kaapverdië met baby? Dat is echt geen probleem! Wij vertellen je graag waarom.

De vlucht

De vluchten naar Kaapverdië gaan op redelijk gunstige tijden. Als je niet van de andere kant van het land naar de luchthaven hoeft te komen, is midden in de nacht opstaan niet nodig. Wel zo prettig met een kleintje. Doe jezelf een plezier en reserveer stoelen dichtbij de ingang. Zo ben je snel in en uit het vliegtuig. Je zit vlakbij het toilet/verschoontafel en het vliegtuigpersoneel is ook nooit ver weg voor het warm maken van een flesje.

Jetlag

Hoewel Kaapverdië ruim 6 uur vliegen is, valt het met het tijdsverschil ontzettend mee. Het voordeel? Dat jij en je baby vrijwel geen last zullen hebben van een jetlag. Dat is wel zo lekker aankomen op vakantie!

Eilandhoppen

Op vakantie gaan met een baby betekent dat je sowieso meer bagage meeneemt dan je eerder deed. Voorkom eindeloos gesleep met koffers en tassen. Kies voor 1 of 2 eilanden tijdens je bezoek aan Kaapverdië. Het ontdekken van alle 10 de eilanden komt over een paar jaar wel.

Kindvriendelijk

Kaapverdianen staan erom bekend heel vriendelijk te zijn. Kinderen vinden zij over het algemeen dan ook hartstikke gezellig. Is er een live muziekoptreden en kan je kindje al lopen? Dan is de kans groot dat ze worden uitgenodigd om vooraan te komen dansen.

Geen vaccinaties

Heeft jouw kindje de voorgeschreven prikken uit het Rijksvaccinatieprogramma? Dan ben je klaar en hoef je geen extra vaccinaties te halen. Oh en wist je dat er bijna geen muggen zijn op Kaapverdië en je ook voor malariamuggen niet bang hoeft te zijn? Wel zo prettig met een baby!

Dit is er te doen

De activiteiten verschillen heel erg per eiland. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is de zee en het strand. Overal heb je de mogelijkheid om het water op te zoeken. Van kleine afgelegen strandjes met kalm water. Tot de meer bekende stranden met locals en andere toeristen. Neem een emmer en een schepje mee en geniet van een vakantie met je baby op het strand.