Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Corona & voorbereiding voor je Kaapverdië reis

Eindelijk! Na een jaar gaat het de goede kant op. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Goed nieuws dus. Op reis zijn er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden. We informeren je hier graag zo goed mogelijk over. Dat neemt gelukkig niet weg dat jullie een hele mooie reis kunnen gaan maken. Hoewel wij ons best doen deze informatie zo accuraat mogelijk weer te geven, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid er van. Deze informatie is geüpdate op 20 juli 2021.

VOOR VERTREK

PCR test

Voor vertrek naar Kaapverdië is een PCR test nodig om te kunnen boarden. Deze moet maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen zijn. De overheid heeft aangegeven tests te betalen. Wij hebben goede ervaringen met spoedtest.nl, verspreid over Nederland. Je krijgt het reis certificaat de volgende dag voor 18:00 per mail. Check wel even of de overheid ook spoedtest.nl tests vergoedt.

Per 5 augustus kun je met een geldig vaccinatiebewijs naar Kaapverdië reizen. Omdat het om een recente wetswijziging gaat en dit nog niet overal gecommuniceerd wordt, raden wij je aan om de website van jouw luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

Gezondheidsverklaring:

Voor aankomst moet je een gezondheidsverklaring invullen. Het eenvoudigste is om dit online te doen en de QR code uit te printen. Dat kun je hier doen via deze pagina

BIJ AANKOMST

Bij aankomst in Kaapverdië loop je door een infraroodscanner. Als je koorts hebt zullen ze dit verder onderzoeken. Mogelijk moet je een sneltest doen.Verder laat je de covid test zien en de QR code en kun je doorlopen. 

TER PLAATSE 

Sfeer en activiteiten

Wil je lekker uit eten? Muziek luisteren? Dat kan allemaal gewoon. De restaurants zijn open, er is live muziek, gezelligheid, de stranden zijn open en je kunt je reis dus gewoon ervaren zoals dat anders ook kon voor corona. Afstand houden is niet het gebruik in kaapverdië dus kijk niet gek op als mensen je een schouderklop of hand geven, maar officieel is afstand houden wel de bedoeling. Mondkapjes zijn in de supermarkt verplicht en in het ov (en op straat – alleen wordt hier niet op gehandhaafd).

Kaapverdië telt momenteel een 7 daags gemiddelde van 11 besmettingen per 100.000 inwoners, wat we in Nederland bestempelen als veilig (niveau waakzaam). De trend is dalend (minder besmettingen). 

Eilandhoppen in Kaapverdië:

Als je tussen Sao Vicente en Santo Antao reist heb je geen sneltest nodig. Als je tussen de andere eilanden vliegt wel. Dat gaat met een prik in de wijsvinger en je krijgt binnen 15 minuten het certificaat mee. Onze lokale collega’s helpen je met vertalen op de locaties. We raden je aan hen dus mee te nemen. De testlocaties die we aanbevelen vind je hier.

VOOR JE TERUGREIS

Reizigers vanaf 12 jaar hebben voor de terugreis ook een geldig coronabewijs nodig. Er zijn 3 geldige coronabewijzen:

De eerste is een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Dit vaccinatiebewijs is 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen.

Heb je geen vaccinatiebewijs dan moet je een negatieve PCR test of een geldig herstelbewijs laten zien. PCR test nodig? De test kost €59 per persoon. Je hebt ook 24 uur voor vertrek een sneltest nodig. De locaties voor PCR en sneltesten vind je hier.

Ben je pas genezen van Corona? Dan kan het zijn dat je een geldig herstelbewijs hebt. Voor het herstelbewijs mag de positieve PCR/NAAT-test niet korter dan 11 dagen en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen.