Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Corona & voorbereiding voor je Kaapverdië reis

Eindelijk! Na een jaar gaat het de goede kant op. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Goed nieuws dus. Op reis zijn er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden. We informeren je hier graag zo goed mogelijk over. Dat neemt gelukkig niet weg dat jullie een hele mooie reis kunnen gaan maken. Hoewel wij ons best doen deze informatie zo accuraat mogelijk weer te geven, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid er van.

Deze informatie is geüpdate op 03 januari 2022.

VOOR VERTREK

Testen voor vertrek

Reizigers vanaf 12 jaar die naar Kaapverdië reizen zijn verplicht zich te laten testen. Dit geldt ook voor reizigers met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Je hebt dus nodig:

 • Een negatieve PCR-test max. 72 uur voor vertrek.
 • OF een negatieve antigeen-test max. 48 uur voor vertrek.

Voor binnenlandse vluchten is een vaccinatiebewijs wel voldoende. Uit je vaccinatiebewijs moet blijken dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (heb je geen vaccinatiebewijs op je mobiel? Dan kun je hier een papieren bewijs aanmaken).

Waar kan ik me laten testen? En hoe werkt het?

Om Kaapverdië binnen te komen heb je een geldig testbewijs nodig. Dit kan een PCR OF een antigeen test zijn. Hieronder vind je verschillende geschikte aanbieders:

Spoedtest.nl
 1. Ga naar de website: www.spoedtest.nl
 2. Kies een test
 3. Kies een locatie en klik op reserveer nu
 4. Kies een datum en tijd
 5. Vul je contactgegevens en ga naar betalen
 6. Ga met je paspoort of identificatie naar de testlocatie en laat je testen
 7. Afhankelijk van de test die je afneemt heb je de uitslag binnen maximaal 24 uur
  binnen. Je ontvangt met je uitslag ook een reiscertificaat.
Coronalab.eu
 1. Ga naar de website: www.coronalab.eu
 2. Klik op nu plannen
 3. Kies de test. Let op: de serologische test is geen geldig testbewijs. De serologische(bloed)test
  wijst alleen uit of je in het verleden Corona gehad hebt
 4. Vul je contactgegevens in
 5. Kies een datum, tijd en locatie
 6. Bevestig je afspraak en betaal
 7. Ga met je paspoort of identiteitskaart naar de testlocatie en laat je testen
 8. Binnen een dag heb je de testuitslag en een reiscertificaat
Spoedtestcorona.nl
 1. Ga naar de website: www.spoedtestcorona.nl
 2. Kies een test en druk op maak een afspraak.
 3. Kies een locatie en een tijd.
 4. Vul je contactgegevens in en betaal
 5. Bij een antigeentest heb je uitslag binnen 15 minuten. Bij een PCR test heb je de uitslag uiterlijk een dag later voor 14.00 uur binnen. Bij beide testen ontvang je een reiscertificaat.

Inreisvoorwaarden Portugal:

Reis je met een tussenstop in Portugal? Per 1 december 2021 is het verplicht om voor afreis naar het vaste land van Portugal een testbewijs te overleggen.

Je bent dan ook verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen. Heb je vragen over wat je moet invullen? Check hier ons voorbeeld.

Gezondheidsverklaring:

Voor aankomst moet je een gezondheidsverklaring invullen. Het eenvoudigste is om dit online te doen en de QR code uit te printen. Dat kun je hier doen via deze pagina. Heb je vragen over het Internationale Gezondheidsformulier? Check hier ons voorbeeld.

BIJ AANKOMST

Bij aankomst in Kaapverdië loop je door een infraroodscanner. Als je koorts hebt zullen ze dit verder onderzoeken. Mogelijk moet je een sneltest doen. Verder laat je de QR code van je vaccinatie of testbewijs zien en kun je doorlopen. 

TER PLAATSE 

Sfeer en activiteiten

Wil je lekker uit eten? Muziek luisteren? Dat kan allemaal gewoon. De restaurants zijn open, er is live muziek, gezelligheid, de stranden zijn open en je kunt je reis dus gewoon ervaren zoals dat anders ook kon voor corona. Afstand houden is niet het gebruik in Kaapverdië dus kijk niet gek op als mensen je een schouderklop of hand geven, maar officieel is afstand houden wel de bedoeling. Mondkapjes zijn in de supermarkt verplicht en in het ov (en op straat – alleen wordt hier niet op gehandhaafd).

Eilandhoppen in Kaapverdië:

Als je volledig gevaccineerd bent hoef je je niet te laten testen als je gaat eilandhoppen. Ben je niet gevaccineerd dan moet je je wel laten testen als je tussen de andere eilanden vliegt. Dat gaat met een prik in de wijsvinger en je krijgt binnen 15 minuten het certificaat mee. Onze lokale collega’s helpen je met vertalen op de locaties. We raden je aan hen dus mee te nemen. De testlocaties die we aanbevelen vind je hier.

Ook zijn alle reizigers in je gezelschap verplicht om het Nationale gezondheidsformulier in te vullen. Heb je vragen over wat je moet invullen? Check hier ons voorbeeld.

VOOR JE TERUGREIS

Let op! Alle reizigers vanaf 12 jaar hebben per 22 december 2021 voor de terugreis een geldig testbewijs nodig. Dit kan zijn:

 • Een PCR-test van max. 48 uur voor vertrek
  Een antigeen-test van max. 24 uur voor vertrek

Per 1 december 2021 ging de testverplichting in voor reizen met een tussenstop in Portugal. Per 22 december 2021 is dit ook verplicht voor vluchten naar Nederland. Dit geldt ook voor gevaccineerde en herstelde reizigers.