Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Lokale Corona informatie Kaapverdië

De situatie in Kaapverdië.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een fantastische reis naar Kaapverdië. Barren, restaurants en terrassen zijn geopend met alleen op Sao Vicente en Santiago aangepaste sluitingstijden (21:00). Ook de winkels zijn geopend.

Mondkapjes zijn verplicht bij drukte, behalve voor kinderen jonger dan 10 jaar. Groepen zijn toegestaan tot maximaal 10 personen.

In maart en april begint Kaapverdië met vaccineren. Personeel in de gezondheidszorg, ouderen en mensen die in het toerisme werken krijgen hierbij voorrang.

Cijfers op Kaapverdië

 • 20% van de Kaapverdische bevolking wordt in de periode maart en april gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Bron
 • Hiermee is per mei iedereen boven de 55 gevaccineerd.
 • Slechts 11% van de Kaapverdische bevolking is 55+, hierdoor blijft de schade beperkt. Bron
 • Aantal doden per 1000 inwoners in Kaapverdië is 3 x lager dan in Nederland. 
 • Op het hoogtepunt waren er 100 nieuwe gevallen per dag, nu 50 per dag. Bron.

Een reis plannen tijdens Corona.

Voja Travel is altijd off the beaten track, dus dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken om drukte en massatoerisme.

Vluchten en vertrek.

Sinds december 2020 is het voor iedereen die per vliegtuig in Nederland aankomt verplicht om een negatieve PCR-test te tonen. Als je bij Voja Travel boekt helpen wij je op weg en zijn de benodigde tests inbegrepen.

Voor vertrek

Een PCR test is zoals (bijna overal) verplicht 72 uur voor vertrek.

Bij aankomst in Kaapverdië

 • Je betaalt bij aankomst €35 op de luchthaven bij wijze van Visum. Dit heet een TSA.
 • Bij aankomst vul je een gezondheidsverklaring in en geef je de accommodatie door waar je verblijft.

Veelgestelde vragen.

Juist nu wil je misschien wat extra informatie. Daarom hebben we de meest gevraagde vragen hiernaast gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met een van onze reisadviseurs.

Dit blok is een minder brede versie van de standaard FAQ. Het ziet er net iets leuker uit op desktop. En op mobiel maakt het toch niet heel erg veel uit.

Vluchten naar Kaapverdië

Gaan er vluchten naar Kaapverdië?
Op dit moment gaan er vluchten met TAP Portugal naar Kaapverdië. Tour operators vliegen op het moment niet. De verwachting is dat in de loop van het tweede kwartaal deze hun vluchten hervatten.

De situatie in Kaapverdië

Hoe is de situatie in Kaapverdië?
De situatie is al sinds de uitbraak aanzienlijk beter dan in Nederland. Dat komt door het goede weer en de jonge bevolking. De horeca is geopend, er is geen avondklok en het dagelijks leven gaat door. De vaccinaties gaan bovendien aanzienlijk sneller dan in Nederland dus voor zomer 2021 is naar verwachting heel Kaapverdië gevaccineerd.

Reisadvies Kaapverdië

Wat is het reisadvies voor Kaapverdië?
Op dit moment is het reisadvies voor de hele wereld buiten de EU oranje, dus ook voor Kaapverdië. Ook landen zonder Corona of met weinig Corona (zoals Kaapverdië) staan op oranje. Je mag dus reizen, maar het advies vanuit de overheid is sinds maart 2020 alleen noodzakelijke reizen.

Reizen naar Kaapverdië

Mag ik reizen naar Kaapverdië?
Ja, er is geen wetgeving die het reizen verbiedt. Als EU burger mag je altijd terugkeren naar de EU. Dit geldt ook voor je partner, kinderen, geregistreerd partnerschap en de niet EU burger met wie je een duurzame relatie hebt langer dan 6 maanden. De overheid ontmoedigt dit wel door het negatieve reisadvies. Ook is het niet toegestaan om rechtstreeks te vliegen. Er zijn wel vluchten via Lissabon. Bron.

Hier kwam ik tot rust.

Op vakantie naar Kaapverdië 

Nu bekend is wanneer de eerste mensen in Nederland gevaccineerd worden, zien we dat er ook weer (voorzichtige) reisplannen in de maak zijn. Om onze reizigers te helpen verantwoord te plannen en hen zoveel mogelijk zekerheid te bieden, hebben we speciaal voor jou fijne garanties ingebouwd en flexibele boekingsvoorwaarden opgesteld. Zo loop je geen financiële risico’s als je met Voja reist en kunnen wij weer onze passie naleven – droomreizen organiseren met een positieve impact op de bestemming. Hier onder lees je meer over deze nieuwe voorwaarden:

Wat betekent het voor je reis als je boekt in Corona tijd?

We snappen dat het spannend is om een reis naar Kaapverdie te boeken in deze corona tijd. Speciaal om je hierbij tegemoet te komen, heeft Voja flexibele boekingsvoorwaarden opgesteld. Je kan je reis eenvoudig bij ons omboeken, zo vaak als nodig en indien gewenst ook naar een van onze andere bestemmingen in Europa. Zo sta je er nooit alleen voor.

Flexibele boekingsvoorwaarden

 • De veiligheid van onze reizigers staat bij ons voorop. Onze reizen vertrekken alleen als het veilig is, dat wil zeggen bij code groen of code geel. Is dit niet het geval, dan kan je gemakkelijk omboeken, zo vaak als nodig is.
 • Als je bij ons boekt en het reisadvies blijft óf wordt code oranje voor jouw bestemming, dan kun je je reis eenvoudig omboeken tot 30 dagen voor vertrek. Bij een inreisverbod kan dit tot zelfs nog tot 3 dagen voor vertrek.
 • Mocht er een verschil zijn in de ticketprijs of wijzigingskosten vanuit de luchtvaartmaatschappij, dan belasten we deze  kosten als enige kosten door.
 • Over je geld hoef je je geen zorgen te maken. Voja is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Hierdoor zijn je reisgelden veilig.

Zekerheid tijdens je reis

 • Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties op authentieke plekken, dus grote resorts of mensenmassa’s vermijd je bij Voja Travel.
 • Mocht het reisadvies omtrent Corona tijdens jouw reis naar Kaapverdie onverhoopt veranderen, dan zullen bieden wij hulp, advies en ondersteuning. Je kunt de reis gewoon afmaken. Indien nodig, passen we je reisroute kosteloos aan, zodat je risicogebieden vermeid. Bij thuiskomst adviseert de overheid wel quarantaine van 10 dagen.
 • We zijn altijd erg betrokken bij onze reizigers. Zowel voorafgaand aan de reis, als tijdens de reis. Onze collega’s in Nederland en in Kaapverdië staan 24/7 voor je klaar.
 • Ook heeft Voja Travel goede relaties met de Kaapverdische overheid, airlines en dienstverleners. Met Voja reis je dus niet alleen, maar heb je een uitgebreid vangnet om je heen. Zo geniet je ongestoord van je vakantie in de wetenschap dat als er een verandering optreedt, er goed voor je wordt gezorgd.

Corona proof op reis naar Kaapverdië

Zomer 2021? Wij rekenen erop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met een beetje geluk de meivakantie al. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om straks met een Caipirinha aan het strand te zitten. 

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Uitgelichte reis 

Liever zelf aan de slag met je reisplannen? Bekijk dan een van onze favoriete reizen:

Strand cultuur en indrukwekkende bergen 

indrukwekkende bergen - corona kaapverdië