Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Alles over reizen post Corona

Corona op zijn RETOUR! De voorpret van je vakantie kan beginnen

De vaccinaties komen steeds verder op gang. Al 2,5 miljoen zijn er gezet. Mensen kunnen weer vooruitkijken en hun vakantie boeken. Dat betekent topdrukte! Wees de hoge prijzen voor en boek op tijd. Nog onzeker om je vakantie nu te boeken? Niet nodig: check hieronder de meest recente informatie. Flexibel omboeken? Natuurlijk, dat kan zeker!

Ik weet weer wat

genieten is.

De goede situatie in Kaapverdië.

De Corona situatie in Kaapverdië is sinds de pandemie uitbrak altijd beter geweest dan in Europa. Boek een fantastische reis naar Kaapverdië. Er is geen avondklok op de eilanden.


De situatie in Kaapverdie is goed. Onze Belgische blogger Lina heeft het enorm naar haar zin en is sinds december terug. De Horeca is geopend, er is geen avondklok en het dagelijks leven gaat door. Bovendien zijn alle 65+ ers en iedereen in het toerisme eind april gevaccineerd. Voor zomer 2021 is naar verwachting heel Kaapverdië gevaccineerd.

surfspots kaapverdie

Jouw reis top geregeld. Voelt goed.


Top geregeld

Als je bij Voja boekt hoef je nergens aan te denken, dit doen wij voor je. Jouw droomreis tot in de puntjes geregeld? Check.

Zo fijn…

In de accommodaties wordt je met open armen ontvangen. Met een oprechte glimlach. Ze staan altijd voor je klaar.

Puur.

Op reis leer je de locals kennen, het land en de cultuur. Reis je met ons, dan reis je puur en weg van de massa.

Eerlijke kansen

Wij geloven dat als je reist, dat je dat op een manier kunt doen die bijdraagt aan de ontwikkeling en emancipatie van de mensen die je ontmoet.

Handig om te weten

Vluchten en je PCR test

Op dit moment vliegt TAP Portugal en per 15 april tour operator Tuifly. Een PCR test is zoals bijna overal verplicht 72 uur voor vertrek en bij terugkomst naar Nederland. Je betaalt in Kaapverdië bij aankomst €35 op de luchthaven bij wijze van Visum. Dit heet een TSA.

Met een veilig gevoel weer op reis

Gevaccineerd op vakantie

Kan je niet wachten om te reizen? Dan is dit het goede moment om te beginnen met plannen voordat de airlines de tarieven verhogen. Voor 1 juli hebben alle volwassen Nederlanders een eerste prik kunnen halen. Dan kun je gevaccineerd reizen met een vaccinatiebewijs. Boek op tijd.


Veelgestelde vragen.

Juist nu wil je misschien wat extra informatie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hiernaast gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op en en een van onze reisadviseurs gaat je persoonlijk verder helpen.

Flexibel boeken

We snappen dat het spannend is om een reis naar Kaapverdie te boeken in deze corona tijd. Speciaal om je hierbij tegemoet te komen, heeft Voja flexibele boekingsvoorwaarden. Je kunt je reis eenvoudig bij ons omboeken bij code oranje, zo vaak als nodig en indien gewenst ook naar een van onze andere bestemmingen in Europa.

Over je geld hoef je je geen zorgen te maken. Voja is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Bron: Voja SGR registratie.

Vluchten naar Kaapverdië

Gaan er vluchten naar Kaapverdië?
Op dit moment gaan er vluchten met TAP Portugal naar Kaapverdië. Tour operators vliegen vanaf 15 april 2021 weer.

Avondklok in Kaapverdië?

Hoe is de situatie in Kaapverdië?
De horeca is geopend, er is geen avondklok en het dagelijks leven gaat door. Barren, restaurants en terrassen zijn geopend tot 00:00, met alleen op Santiago een aangepaste sluitingstijd (23:00). Ook de winkels en hotels zijn geopend.

Reisadvies Kaapverdië

Wat is het reisadvies voor Kaapverdië?
Op dit moment is het reisadvies voor de hele wereld buiten de EU oranje, dus ook voor Kaapverdië. Ook landen zonder Corona of met weinig Corona (zoals Kaapverdië) staan op oranje. Je mag dus reizen, maar het advies vanuit de overheid is sinds maart 2020 alleen noodzakelijke reizen.

Geen vliegverbod Kaapverdië

Mag ik reizen naar Kaapverdië?
Ja, er is geen vlieg of reisverbod. Tijdelijk was er een verbod op directe vluchten om locals te ontmoedigen naar huis te gaan. Er is inmiddels geen vliegverbod (meer). Als EU burger mag je overigens altijd terugkeren naar de EU. Dit geldt ook voor je partner, en kinderen.

Vaccinaties Kaapverdië

Wordt er gevaccineerd in Kaapverdië?

Ja, 20% van de Kaapverdische bevolking wordt in de periode maart en april gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Hiermee is per mei iedereen boven de 55 gevaccineerd. Voor zomer 2021 is naar verwachting heel Kaapverdië gevaccineerd. In april begint Kaapverdië met vaccineren. Personeel in de gezondheidszorg, ouderen en mensen in het toerisme krijgen voorrang. Bron

Aantal besmettingen in Kaapverdië?

Hoe veel besmettingen zijn er in Kaapverdië?

Op het hoogtepunt waren er 100 nieuwe gevallen per dag. Nu gemiddeld 75 per dag. ( 31 maart 2021) Actuele situatie vind je hier. Mondkapjes zijn verplicht bij drukte, behalve voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Mondkapjes in Kaapverdië?

Moet ik een mondkapje op in Kaapverdië?

Mondkapjes zijn verplicht bij drukte, behalve voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Aankomstformulier

Moet ik een gezondheidsverklaring invullen op in Kaapverdië?

Ja bij aankomst, niet voor de overstap in Lissabon.

PCT test

Waar kan ik een PCR test doen voor vertrek?

Als je bij Voja boekt, brengt ons lokale teamlid je naar de testlocatie. Je kunt de testlocaties hier bekijken. Op Santiago eiland raden wij Inpharma aan. Deze test kan je in de ochtend afnemen en dan heb je in de avond de uitslag, voordat je terugvliegt naar Nederland.

Mondkapje in het vliegtuig?

Moet ik een mondkapje op in het vliegtuig?

Ja, Het gebruik van een gezichtsmasker is verplicht aan boord van alle vluchten tenzij je eet of koffie drinkt. Sommige airlines raden het gebruik van een chirurgisch masker aan, maar is niet verplicht

Vakantie in Kaapverdië?

Hier vonden wij elkaar weer terug

’s Ochtends worden we wakker door de vogels. Ik lees een boek in de zon. De locals brengen het ontbijt. Wat zijn die mensen vriendelijk. Dat Corona gedoe voelt als een verre herinnering.

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Natasja Stolk
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht

Zit hier iets tussen wat je aanspreekt?

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

Vanaf €1.099 p.p.
15 dagen
Prijs excl.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

vanaf €1.075 p.p.
11 dagen
Prijs excl.
Van actieve vulkanen naar tropische stranden

Wakker worden met uitzicht op de Pico de Fogo en ‘m daarna ook nog beklimmen. Deze reis is uniek, avontuurlijk en onvergetelijk.

 vanaf €1.159 p.p.
15 dagen
Prijs excl.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en parelwitte stranden.

 vanaf €699 p.p.
8 dagen
Prijs excl.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

 vanaf €779 p.p.
8 dagen
Prijs excl.
Ultiem Kaapverdië

3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

Vanaf €1.699 p.p. 
22 dagen
Prijs excl.

Zekerheid tijdens je reis

  • Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties, Reis weg van de massa, buiten de gebaande paden.
  • Voja is goed bereikbaar voorafgaand, tijdens en na de reis. Onze collega’s in Nederland en ons lokale team in Kaapverdië staan voor je klaar.
  • Voja heeft een goed netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Reizen met een uitgebreid vangnet om je heen is wel zo prettig.
  • Zomer 2021? Dan reizen we weer volop. De eerste reizigers zijn in de derde week van maart al vertrokken.
  • Wij kunnen in ieder geval niet wachten om straks met een Caipirinhain de hand te genieten.

Corona in Kaapverdie in cijfers

We hebben de getallen voor je op een rij gezet. Hier kun je de actuele situatie bekijken.


850

Actieve gevallen landelijk

220.000

Vaccinaties per april

20%

Volledog gevaccineerd per 1 mei

75

Nieuwe gevallen p.d. gemiddeld 7d.