Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Corona op Kaapverdië

ALLES OVER REIZEN TIJDENS CORONA

88 Voja reizigers zijn nu vakantie aan het vieren op Kaapverdië

Reisadvies Kaapverdië | Garanties van Voja | De situatie op Kaapverdië | Veelgestelde vragen

Je kunt met ons naar Kaapverdië reizen via Brussel, Düsseldorf of Amsterdam. Als je heen vliegt moet je een antigeentest doen. Als je terugvliegt naar Duitsland (Düsseldorf) hoe je niet te testen. Vlieg je terug op Amsterdam of Brussel moet je ook op de terugreis testen.

Reisadvies Kaapverdië

Voja Travel volgt de reisadviezen van de reisbranche zoals vastgesteld op reisadvies.nu. Het reisadvies voor Kaapverdië, afgegeven door reisadvies.nu is geel: Je kunt veilig en fijn reizen, blijf wel waakzaam. De adviezen van reisadvies.nu wijken mogelijk af van die van de Nederlandse overheid.

Kaapverdië: zonnig en alles is open

We voeren sinds juli vorig jaar weer dagelijks reizen uit naar deze fantastische bestemming. Sinds de zomer reisden al ruim 500 tevreden vakantiegangers met ons naar de Kaapverdische eilanden. Alles is open in Kaapverdië en er is géén lockdown. Dit komt door de jonge bevolking, het goede weer en hoge vaccinatiegraad (86%).

Ja, onze reizen gaan gewoon door?

Je kunt gevaccineerd veilig reizen, dus ja onze reizen gaan gewoon door. Ook naar landen die van BuZa een oranje reisadvies krijgen. Mocht je reis onverhoopt niet doorgaan doordat wij annuleren vanwege corona, dan kun je kosteloos omboeken. Voor een volledige toelichting kun je hier onze algemene voorwaarden bekijken.

Reis goed verzekerd 

Conform onze algemene voorwaarden is een goede reis- en annuleringsverzekering verplicht. Als je een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met de meest uitgebreide dekking hebt afgesloten bij de ANWB en je blijkt onverhoopt niet verzekerde verblijfs- en repatrieeringskosten te hebben na een positieve test, dan vergoeden wij die.

Vliegen naar Kaapverdië

Reizigers vanaf 12 jaar zijn per 3 december 2021 verplicht om een negatief testbewijs te laten zien. Dit kan zijn:

 • Een negatieve PCR-test max. 72 uur voor vertrek vanaf 12 jaar.
 • Een negatieve antigeen-test max. 48 uur voor vertrek vanaf 12 jaar.

Dit geldt ook voor gevaccineerde en herstelde reizigers. Ook moeten reizigers voor aankomst een Health Surveillance Form invullen. Deze kun je hier vinden.

Terugvliegen van Kaapverdië naar de EU

De situatie verschilt per airport. 

 • Vlieg je naar Düsseldorf? Er is géén test- of quarantaineverplichting.
 • Vlieg je naar Brussel? Er is een testverplichting en je moet in quarantaine.
 • Vlieg je naar Amsterdam? Er is een testverplichting én je moet een quarantaineverklaring invullen (quarantaine geldt niet als je op familiebezoek bent).

Ervaringsverhalen reizen naar Kaapverdië

Wil je van iemand horen hoe het nu op de Kaapverdische eilanden is? Neem dan contact op met onze reisadviseurs of lees de ervaringen hieronder. We gaan zelf regelmatig naar Kaapverdië en ook onze reizigers vertellen je graag meer.

Lina woont op Sao Vicente

Lina woont op Sao Vicente

9 to 5 in België? No thanks. Lina koos voor een leven als zelfstandige ondernemer in Kaapverdië. Daarnaast is ze part time reisadviseur voor Voja Travel.

Carin was in november op Kaapverdië

Carin was in november op Kaapverdië

Onze collega Carin ging eind oktober voor 3 weken naar Kaapverdië. Samen met haar partner testte zij de leukste routes, restaurants en accommodaties.

Garanties van Voja Travel

Onze 3 (corona)garanties

 1. Repatriëring verzekerd: Conform onze algemene voorwaarden is een goede reis en annuleringsverzekering verplicht. Als je een doorlopende reis en annuleringsverzekering met de meest uitgebreide dekking hebt afgesloten bij de ANWB en je blijkt onverhoopt niet verzekerde verblijfs- en repatrieeringskosten te hebben na een positieve test, dan vergoeden wij die.
 2. Kosteloos omboeken: Mocht je reis onverhoopt niet doorgaan doordat wij annuleren vanwege corona, dan kun je kosteloos omboeken. Voor een volledige toelichting kun je hier onze algemene voorwaarden bekijken.
 3. Altijd ondersteuning op reis: je bent 24/7 verzekerd van hulp en ondersteuning via ons noodnummer én we hebben ter plaatse een lokaal team om je te helpen.

Reizen van het gebaande pad

Reizen van het gebaande pad

Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties. Met ons reis je weg van de massa.

Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

We zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds. Dat betekent dat jouw reisgelden zijn verzekerd.

Voel je welkom

Voel je welkom

We hebben een uitgebreid netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Een goed vangnet is wel zo prettig.

De situatie op Kaapverdië

Een van de vragen die we vaak krijgen is “hoe ziet een vakantie in Kaapverdië er nu uit?”. Gelukkig werken en reizen we al ruim een jaar weer in Kaapverdië en weten hierdoor precies wat er mogelijk. Hieronder hebben we kort samengevat wat je kunt verwachten als je nu naar Kaapverdië reist.

Binnenkort op vakantie naar Kaapverdië?

Wel…
 • uiteten in een restaurant
 • activiteiten en op excursies
 • een drankje doen in een bar
 • genieten van 25+ graden & zon
 • zorgeloos op ontdekking
Geen…
 • quarantaine (aankomst of terugkomst)
 • avondklok
 • (gedeeltelijke) lockdowns
 • volle ziekenhuizen

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Carin
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Veelgestelde vragen

1. Reisadvies voor Kaapverdië

Voja Travel volgt de reisadviezen van de reisbranche zoals vastgesteld op reisadvies.nu. Deze reisadvisering is in lijn zijn met de gezondheidsadviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het reisadvies voor Kaapverdië, afgegeven door reisadvies.nu is geel: Je kunt veilig en fijn reizen, blijf wel waakzaam. De adviezen van reisadvies.nu zijn mogelijk anders dan die van de overheid.

De Belgische, Duitse en Zweedse overheid zien Kaapverdië allemaal als veilig en hebben geen testverplichting. Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Kaapverdië is op dit moment oranje. Wij leggen dit advies naast ons neer en nemen hiermee hetzelfde standpunt in als de ANVR en andere reisorganisaties.

2. Vliegen naar en vanaf Kaapverdië (Nederland & België)

Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn per 3 december verplicht om een negatief testbewijs te laten zien. Dit kan zijn: een negatieve antigeen-test max. 48 uur voor vertrek of PCR, 72 uur voor vertrek. Voor vertrek moet je een Health Surveillance Form invullen. Bewaar de QR code op je telefoon. 

België (Brussel) en Duitsland (Düsseldorf) hanteren een soepel beleid en voor je terugvlucht hoef je niet te testen en niet in quarantaine. Als je rechtstreeks terugvliegt op Amsterdam moet je én testen én in quarantaine. Heb je een tussenstop in Lissabon? Dan vlieg je binnen Schengen en wordt je geen quarantaine verklaring gevraagd. Officieel moet je wel in Quarantaine, maar de meeste reizigers doen dit niet. Je kunt deze handige tool gebruiken om de meest recente informatie te raadplegen.

Informatie over de terugreis naar België kun je hier vinden.

3. Kan mijn reis dan nog doorgaan, als we hier in Nederland een lockdown hebben of krijgen?

Ja, je reis gaat gewoon door. Tijdens alle lockdowns in het verleden, mocht je altijd gewoon naar Schiphol voor een vlucht, ongeacht de reden (vakantie, familiebezoek, enz).

4. Kan Nederland de grenzen sluiten, bijvoorbeeld bij een lockdown?

Nee, dit is niet mogelijk. Zelfs bij de eerste Corona paniek in maart 2020 zijn de Nederlandse grenzen open gebleven voor terugkerende reizigers. Terugkeer naar eigen land is een grondrecht. Zo ver ons bekend heeft alleen Australië haar grenzen gesloten voor burgers. In maart 2020 heeft Voja Travel al haar reizigers binnen 5 dagen kosteloos gerepatrieerd. Dit is een van de grootste voordelen van het boeken bij een betrouwbare reisorganisatie, dan sta je er niet alleen voor.

5. Wij zijn gevaccineerd met Janssen, zal dit een probleem worden om naar Kaapverdië af te reizen?

Ook als je gevaccineerd bent moet je je laten testen als je Kaapverdië inreist. Heb je één of meerdere binnenlandse vluchten? Kaapverdië accepteert het Corona bewijs uit de EU. Een tip is wel om ook een schriftelijk vaccinatiebewijs mee te nemen, bijvoorbeeld en geel boekje. Wil je de meest actuele informatie controleren? Kijk dan hier.

6. Als het reisadvies van mijn bestemming ná het boeken van mijn reis van geel naar oranje verandert, kan ik dan omboeken?

De reisadvisering van de Nederlandse overheid is niet leidend bij het uitvoeren van onze reizen. Deze adviezen zijn vaak verouderd en worden gebruikt als afschrikmiddel. Wij volgen daarom de advisering van www.reisadvies.nu dat is gebaseerd op de Wereldgezondheidsorganisatie.

Als het reisgenot wordt aangetast, bijvoorbeeld doordat restaurants gesloten zijn, dan kun je de reis omboeken. Mochten de airlines kosten berekenen, dan belasten we alleen deze kosten door.

7. Wat als de reis niet kan doorgaan? Is er dan mogelijkheid om deze uit te stellen of terug te betalen?

Voja Travel reizen gaan ook door bij een oranje reisadvies, als reizen veilig kan. Als het reisgenot wordt aangetast, bijvoorbeeld doordat restaurants gesloten zijn, dan annuleert Voja Travel de reist of neemt contact op voor een omboeking.

8. Wat gebeurt er als ik positief test op corona tijdens de reis? Wie betaalt de extra kosten?

Voja Travel betaalt de kosten van langer verblijf en/ of terugvlucht als je langer op locatie moet blijven dan de reis die je hebt geboekt door een Corona besmetting. Dit valt onder onze repatriërings garantie. Dit geldt voor alle Voja reizen geboekt na 21 november 2021 voor mensen met een Corona vaccinatie en/ of herstelbewijs. En dit geldt alleen voor reizigers die volledig zijn verzekerd met dede ANWB verzekering (oranje reisadvies gedekt).

Voja vraagt niet vooraf om vaccinatie status. Ben je niet gevaccineerd? Dan kun je reizen met Voja Travel maar geldt deze verzekering niet.

9. Moet ik een speciale verzekering afsluiten voor een reis naar een oranje reisadvies gebied? Welke verzekeringen raden jullie aan? 

Conform onze algemene voorwaarden is een goede reis en annuleringsverzekering verplicht. Als je een doorlopende reis en annuleringsverzekering met de meest uitgebreide dekking hebt afgesloten bij de ANWB en je blijkt onverhoopt niet verzekerde verblijfs- en repatrieeringskosten te hebben na een positieve test, dan vergoeden wij die.

10. Hoe is de zorg ter plaatse, mocht ik Corona krijgen? 

De zorg ter plaatse is goed in de privé klinieken. Wij adviseren om alleen gevaccineerd te reizen. De kans op ziekenhuis opname is dan namelijk al snel 20 – 30 keer kleiner dan ongevaccineerd.

11. Waar kan ik me laten testen? En hoe werkt het?

Om Kaapverdië binnen te komen heb je een geldig testbewijs nodig. Dit kan een PCR OF een antigeen test zijn. Hieronder vind je verschillende geschikte aanbieders:

Spoedtest.nl
 1. Ga naar de website: www.spoedtest.nl
 2. Kies een test
 3. Kies een locatie en klik op reserveer nu
 4. Kies een datum en tijd
 5. Vul je contactgegevens en ga naar betalen
 6. Ga met je paspoort of identificatie naar de testlocatie en laat je testen
 7. Afhankelijk van de test die je afneemt heb je de uitslag binnen maximaal 24 uur
  binnen. Je ontvangt met je uitslag ook een reiscertificaat.
Coronalab.eu
 1. Ga naar de website: www.coronalab.eu
 2. Klik op nu plannen
 3. Kies de test. Let op: de serologische test is geen geldig testbewijs. De serologische(bloed)test
  wijst alleen uit of je in het verleden Corona gehad hebt
 4. Vul je contactgegevens in
 5. Kies een datum, tijd en locatie
 6. Bevestig je afspraak en betaal
 7. Ga met je paspoort of identiteitskaart naar de testlocatie en laat je testen
 8. Binnen een dag heb je de testuitslag en een reiscertificaat
Spoedtestcorona.nl
 1. Ga naar de website: www.spoedtestcorona.nl
 2. Kies een test en druk op maak een afspraak.
 3. Kies een locatie en een tijd.
 4. Vul je contactgegevens in en betaal
 5. Bij een antigeentest heb je uitslag binnen 15 minuten. Bij een PCR test heb je de uitslag uiterlijk een dag later voor 14.00 uur binnen. Bij beide testen ontvang je een reiscertificaat.
13. Corona voorbereiding voor je reis & testlocaties
12. Wat als ik positief test op corona voor vertrek? (en ik dus niet mag reizen)

Als je zelf niet kunt reizen doordat je Corona hebt, kun je bij de Annuleringsverzekering een claim indienen. Er zijn diverse verzekeringen die hiertegen dekking bieden. De verzekering die wij aanraden vind je bovenstaand. Controleer altijd goed de dekking. We verwelkomen je in dat geval natuurlijk graag terug voor een volgende reis.

13. Kan ik ter plaatse in quarantaine geplaatst worden in mijn hotelkamer?

Die kans is zeer klein als je gevaccineerd bent. Overigens hoef je niet te testen in het land en de transmissiekans is veel kleiner door het klimaat en je vaccinatie. Mocht je wel positief testen, dan mag je zelf kiezen waar je in quarantaine gaat (er zijn geen quarantaine hotels).

14. Ik ben ongevaccineerd, kan ik met jullie op reis?

Ja dat kan. Wat je kiest is uiteindelijk de eigen verantwoordelijkheid. Houd er rekening mee dat Voja Travel eventuele langere verblijfskosten niet vergoedt als je ongevaccineerd bent en positief test.

Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht