Kaapverdië
Kaapverdië

Corona Kaapverdie

Veilig op vakantie naar Kaapverdië 

Wil jij graag op vakantie en maak jij je zorgen over Corona en je reis naar Kaapverdië? Dat snappen wij goed. Hier lees je alle relevante informatie om de Kaapverdische Eilanden veilig te bezoeken in 2021. Bij je reis naar Kaapverdië met Voja Travel is Voja Covid Care kosteloos inbegrepen. Het is goed om te weten dat Voja reizen alleen vertrekken als het veilig is, dat wil zeggen bij code Groen of Geel. Verder is Voja aangesloten bij het Calamiteitenfonds en zijn je reisgelden gedekt door het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Met Voja Travel reis je dus met een goed gevoel naar Kaapverdië. 

Voja Travel Covid Care inbegrepen bij je reis naar Kaapverdië

Dit zijn de garanties die Voja Covid Care jou biedt op reis:

  • Dekking kosten medisch noodzakelijke repatriëring.
  • Dekking kosten Corona test bij symptomen.
  • Bereikbaarheid dag en nacht (24/7) via Voja noodnummer en Whatsapp.
  • Dekking vergoeding kosten bij verlengd verblijf in geval van Quarantaine.
  • Op elk eiland staat een Engelstalige gids voor je klaar.

Actuele corona situatie in Kaapverdië

Op dit moment zijn 7 van de 9 Kaapverdische eilanden Corona vrij. Er is Corona op Sal (enkele tientalle actieve gevallen) en op Santiago (ruim 500 actieve gevallen) Het Corona advies in Kaapverdië is vergelijkbaar met Nederland: houd afstand, handen wassen en thuisblijven bij symptomen. Er is geen mondkapjesplicht behalve in het OV en supermarkten. Restaurants, barretjes e.d. kun je gewoon van genieten. Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties, dus grote resorts of mensenmassa’s vermijd je bij Voja Travel. Op dit moment zijn alle bestemmingen buiten Europa nog code Oranje, ook Kaapverdië. Je kunt daarom bij ons reizen boeken met vertrek vanaf 1 oktober 2020.

Voja travel vangnet in Kaapverdië 

Voja Travel heeft op elk eiland lokale collega’s die op de eilanden wonen. Je kunt ze bellen of appen en ze zijn zo bij je. Ook heeft Voja Travel goede relaties met de Kaapverdische overheid, airlines en dienstverleners. Met Voja reis je dus niet alleen, maar heb je een uitgebreid vangnet om je heen. Zo geniet je ongestoord van je vakantie in de wetenschap dat als er een verandering optreedt er goed voor je wordt gezorgd. Lockdown in maart? Alle Voja reizgers waren binnen 5 dagen kosteloos geëvacueerd. Lees er hier meer over. 

Voja Travel reizen 

Bij Voja Travel kun je een reis direct online boeken. Dat is een individuele eilandhopreis. Je kunt ook een reis op maat aanvragen of een voorbeeldreis aanpassen. Je reist alleen met je eigen reisgezelschap (het is een prive reis). Voja Travel biedt reizen ook voor groepen tot maximaal 50 personen. Neem contact op voor meer informatie. Bekijk hier drie reizen die je online kunt boeken. 

Uitgelichte reis 

Strand cultuur en indrukwekkende bergen? 

Reis 7, 10 of 15 dagen naar Kaapverdië

https://www.naar-kaapverdische-eilanden.nl/reizen/strand-cultuur-en-indrukwekkende-bergen

Veelgestelde vragen over Corona en je reis naar Kaapverdië

Hieronder geven wij antwoord op jouw vragen m.b.t. Corona op Kaapverdië. Heb je nog andere vragen bel ons dan op 085 - 029 05 87 of stuur ons een appje of contact bericht.

Wat als ik symptomen krijg op reis?

Neem contact op met Voja Travel Covid Care. We regelen (en betalen) een test voor je en zorgen dat je medische ondersteuning krijgt.

Moet ik een Coronatest doen voor vertrek?

Nee, voor Kaapverdië is dat niet verplicht. 

Moet ik buiten een mondkapje op in Kaapverdië?

Nee, je hoeft alleen een mondkapje op in openbare gebouwen en het openbaar vervoer. In restaurants en bars hoef je geen mondkapje te dragen, daar wordt 1.5 meter afstand gehouden.

Ben ik verzekerd als ik bij Voja Travel boek?

Ja, we zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds. Voja Travel is financieel gezond, maar ook in geval van faillissement zijn jouw reisgelden dus veilig. 

Wat als ik hulp nodig heb op reis?

Wij zijn 24/7 bereikbaar via ons noodnummer en hebben daarnaast op iedere bestemming lokale partners/werknemers die klaar staan om jou te helpen als dit nodig is.

Moet ik zelf een verzekering afsluiten?

Wij raden aan om een annuleringsverzekering en een reisverzekering aan voor niet Covid-gerelateerde onvoorziene omstandigheden. Wij bieden deze service indien gewenst ook aan.

Kan ik omboeken als ik me niet prettig voel bij een reis?

Ja, we willen ons zo flexibel mogelijk opstellen naar onze klanten en daarom mag je bij ons tot 7 dagen voor vertrek kosteloos je vakantie wijzigen. Eventueel tariefverschil voor de vlucht belasten wij wel door.  

Wat als ik symptomen krijg op reis?

Je kunt 24/7 rekenen op telefonische medische assistentie via ons noodnummer. We kunnen je vervolgens begeleiden bij de nodig stappen.


Wat als mijn reis door Corona geannuleerd wordt?

Dan krijg je een voucher en kun je je reis omboeken.