Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Alles over reizen post Corona

Corona is op zijn RETOUR!

Terwijl het aantal gevaccineerden op Kaapverdië stijgt, lopen de Corona besmettingen hard terug. Dat betekent dat we voor het najaar weer reizen naar Kaapverdië kunnen boeken! Hier lees je waar je rekening mee moet houden en hoe je je kunt voorbereiden. Zo kun jij dalijk met een gerust gevoel op reis.

Ik weet weer wat
genieten is.

De situatie in Kaapverdië.

Hoewel het reisadvies voor Kaapverdië nog niet is aangepast, is er op de eilanden vrij weinig van Corona te merken. Het dagelijks leven gaat daar gewoon door. Uiteraard zijn er een aantal maatregelen waar je rekening mee dient te houden. Wij vertellen je graag hoe het zit.


Hoe is het nu op Kaapverdië?

Op dit moment vliegen TAP Portugal en TUI fly naar Kaapverdië. Het is vanaf juli niet meer mogelijk om met TUI direct naar Santiago of Sao Vicente te vliegen. Een PCR test is verplicht (72 uur voor aankomst op je bestemming). Het is nog niet duidelijk of je het land in kan met een vaccinatiepaspoort. Ook voor de terugreis is een PCR test verplicht.

Veelgestelde vragen.

Juist nu wil je misschien wat extra informatie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hiernaast gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op en en een van onze reisadviseurs gaat je persoonlijk verder helpen.

Over je geld hoef je je geen zorgen te maken. Voja is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Bron: Voja SGR registratie.

Wat is het reisadvies voor Kaapverdië?

Ondanks de weinige Corona bestemmingen is de kleurcode voor Kaapverdië is momenteel nog oranje.

Moet ik in quarantaine bij aankomst?

Nee, er is geen quarantaineplicht op Kaapverdië.

Moet ik in quarantaine bij terugkomst?

Omdat Nederland momenteel een negatief reisadvies afgeeft voor Kaapverdië, moet je bij terugkomst 10 dagen in quarantaine.

Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij GGD. Als deze test negatief is eindigt je quarantaine.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

Ja, zowel het RIVM vraagt je om een gezondheidsverklaring te laten zien. Hieronder vind je de benodigde (online) formulieren.

Gezondheidsverklaring RIVM: deze dient ingevuld te worden voor de heen- en terugweg (dit kan mobiel, maar als dit niet werkt moet je het formulier uitprinten). Als je vliegt met TUI, dan vul je deze in tijdens het inchecken.

Is er een avondklok op Kaapverdië?

Nee, er is geen avondklok op Kaapverdië. En ook de horeca is gewoon geopend. Barren, restaurants en terrassen zijn op vrijwel alle eilanden geopend tot 00:00, met alleen op Santiago een aangepaste sluitingstijd (23:00). Ook de winkels en hotels zijn geopend.

Kan ik uit eten of uit drinken op Kaapverdië?

Ja, het enige waar je rekening mee moet houden is dat je een mondkapje op doet als je je door een binnen- of buitenruimte beweegt. Daarnaast sluiten de restaurants mogelijk iets eerder dan normaal (21:00 op Sao Vicente, 23:00 op Santiago, tot middernacht op de andere eilanden).

Wordt er op Kaapverdië gevaccineerd?

Ja, er zijn nu zo’n 40.000 mensen gevaccineerd. In juli werden nog eens 50.000 vaccins geleverd.

Moet ik een mondkapje op in het vliegtuig? En in Kaapverdië?

Ja, in het vliegtuig is een gezichtsmasker is verplicht tenzij je eet of drinkt.

In Kaapverdië draag je in het openbaar vervoer, en in binnen- en buitenruimtes een mondkapje. Uiteraard kun je deze in een restaurant of bar afdoen als je eenmaal zit.

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Natasja Stolk
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Jouw reis top geregeld. Voelt goed.


Top geregeld

Als je bij Voja boekt hoef je nergens aan te denken, dit doen wij voor je. Jouw droomreis tot in de puntjes geregeld? Check.

Zo fijn…

In de accommodaties wordt je met open armen ontvangen. Met een oprechte glimlach. Ze staan altijd voor je klaar.

Puur.

Op reis leer je de locals kennen, het land en de cultuur. Reis je met ons, dan reis je puur en weg van de massa.

Eerlijke kansen

Wij geloven dat als je reist, dat je dat op een manier kunt doen die bijdraagt aan de ontwikkeling en emancipatie van de mensen die je ontmoet.


Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht

Zit hier iets tussen wat je aanspreekt?

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

Vanaf €1.099 p.p.
15 dagen
vanaf €1.599 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

vanaf €1.075 p.p.
11 dagen
vanaf €1.575 p.p.
Van actieve vulkanen naar tropische stranden

Wakker worden met uitzicht op de Pico de Fogo en ‘m daarna ook nog beklimmen. Deze reis is uniek, avontuurlijk en onvergetelijk.

 vanaf €1.159 p.p.
15 dagen
vanaf €1.659 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en parelwitte stranden.

 vanaf €699 p.p.
8 dagen
vanaf €1.199 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in. 

 vanaf €779 p.p.
8 dagen
vanaf €1.279 p.p.
Ultiem Kaapverdië

 3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

Vanaf €1.699 p.p. 
22 dagen
vanaf €2.199 p.p.

Zekerheid tijdens je reis

  • Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties, Reis weg van de massa, buiten de gebaande paden.
  • Voja is goed bereikbaar voorafgaand, tijdens en na de reis. Onze collega’s in Nederland en ons lokale team in Kaapverdië staan voor je klaar.
  • Voja heeft een goed netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Reizen met een uitgebreid vangnet om je heen is wel zo prettig.
  • Zomer 2021? Dan reizen we weer volop. De eerste reizigers zijn in de derde week van maart al vertrokken.
  • Wij kunnen in ieder geval niet wachten om straks met een Caipirinhain de hand te genieten.