Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Alles over reizen post Corona

We kunnen weer reizen! Veilig naar Kaapverdië

Reizen naar code geel én code oranje landen is mogelijk

De reisadviezen rondom Covid-19 veranderen regelmatig. Op dit moment hebben bestemmingen buiten Europa in de meeste gevallen een oranje reisadvies. Bij een reis naar veel landen binnen Europa krijg je te maken met een geel reisadvies. Dit betekent niet dat reizen niet mogelijk is. Al onze bestemmingen zijn open voor Nederlandse reizigers en voor gevaccineerde reizigers zijn er vrijwel geen reisbeperkingen. Reizen met Voja Travel is dus mogelijk. Zelfs bij een oranje reisadvies.

Goed verzekerd op reis

Je blijft in beginsel verzekerd vanuit de basis verzekering voor gezondheidszorg. Je kunt bovendien goed verzekerd op reis naar Kaapverdië ook tijdens oranje reisadvies, met een annulering of reisverzekering. Bijvoorbeeld met de reisverzekering van OOM.

Veilig op reis en geen corona maatregelen

De situatie in Kaapverdië is natuurlijk het belangrijkste. Hoe is het daar? Heerlijk! Sinds juli 2021 gaan de eerste gezinnen met Voja alweer op vakantie naar de exotische archipel. Inmiddels heeft meer dan 70% van de volwassen bevolking op de eilanden waar Voja Travel actief is een eerste vaccinatie gehad. Er is geen avondklok, restaurants, bars en horeca zijn open en er zijn geen of zeer beperkte corona maatregelen (denk aan een mondkapje in de winkel). 

Met een gerust gevoel boeken:

  • Onze reizen gaan door, ook bij een oranje reisadvies. Je kunt gevaccineerd immers veilig reizen.
  • Indien de situatie op de bestemming dusdanig is, dat het reisgenot te veel wordt aangetast, annuleren wij de reis. Je krijgt dan een volledige restitutie van ons. Bijvoorbeeld als restaurants dicht zijn en je niet kunt genieten op reis.
  • Mocht je vanwege corona de reis onverhoopt niet kunnen maken, dan geven wij geen voucher of restitutie maar kun je de reis omboeken. Uiteraard zullen wij eventuele omboekingskosten vanuit ons zoveel mogelijk proberen te beperken. Houd er wel rekening mee dat er een tariefverschil voor de tickets en/of omboekingskosten vanuit de airline en accommodaties van toepassing kunnen zijn.

Voor een volledige toelichting kun je hier onze algemene voorwaarden bekijken.

Ik weet weer wat
genieten is.

De situatie in Kaapverdië.

Deze informatie is bijgewerkt op 21 september 2021


Reisbeperkingen voor Kaapverdië

Reisbeperkingen zijn er vrijwel niet voor Kaapverdië. Er is geen quarantaineplicht en met een EU vaccinatiebewijs hoef je je niet te laten testen. De wetgeving hierover is al aangenomen door het Kaapverdisch parlement. Er is nog wel een oranje reisadvies. Het standpunt van Voja Travel is dat dit niet gebaseerd is op objectieve criteria. Wij leggen dit advies daarom naast ons neer en nemen hiermee hetzelfde standpunt in als de ANVR en andere reisorganisaties

Er bereiken ons inmiddels gelukkig positieve geluiden dat het reisadvies binnenkort wordt aangepast naar een geel reisadvies, maar ook bij een oranje reisadvies kunnen wij de reis uitvoeren. Er wordt volop gevaccineerd en per 1 juli is de quarantaineplicht opgeheven, dus je kunt veilig naar Kaapverdië reizen, helemaal als je (volledig) gevaccineerd bent.

Vliegen naar en vanaf Kaapverdië

Op dit moment vliegen TAP Portugal en TUI fly naar Kaapverdië. Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om een coronabewijs te laten zien. Dit kan zijn: een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest), of een herstelbewijs. Wij raden echter aan om de website van jouw luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden. Het is mogelijk dat er alsnog om een negatief testbewijs gevraagd wordt.

Voor de terugweg is een geldig coronabewijs nodig (vaccinatiebewijs, testbewijs of een herstelbewijs). Dit wordt door TUI, TAP en de Nederlandse Overheid gecommuniceerd. Dit geld voor reizigers vanaf 12 jaar.

Let op!: Ben je woonachtig in België en vertrek je vanuit België dan gelden mogelijk andere reisadviezen en regels. Je kunt eenvoudig de eisen vinden via deze website.

Nuttige informatie

Corona & voorbereiding op je Kaapverdië reis

Corona testlocaties op Kaapverdië

Veelgestelde vragen.

Juist nu wil je misschien wat extra informatie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op en een van onze reisadviseurs gaat je persoonlijk verder helpen.

Over je geld hoef je je geen zorgen te maken. Voja is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Bron: Voja SGR registratie.

Reisadvies & Corona op Kaapverdië
Wat is het reisadvies voor Kaapverdië?

Ondanks het lage aantal Corona besmettingen (lager dan veel Europese landen per 100.000 inwoners) is de kleurcode qua reisadvies momenteel nog oranje. Sinds 1 juli is de quarantaine plicht vervallen en de testverplichting als je terugreist. We verwachten dan ook dat ook het reisadvies binnenkort op geel springt.

Wordt er op Kaapverdië gevaccineerd?

Er zijn nu meer dan 229.000 inwoners op Kaapverdië die een eerste vaccin hebben gehad. Meer dan 66.000 inwoners zijn volledig gevaccineerd.

Ter indicatie: Kaapverdië heeft ongeveer 550.000 inwoner, waarvan 377.00 volwassenen. Van de eilanden waar Voja Travel actief is 35% van de bevolking al volledig gevaccineerd en meer dan 70% heeft een eerste vaccinatie gehad.

Coronabewijs & Testen
Moet ik mij laten testen wanneer ik naar of vanaf Kaapverdië reis?

Reizigers die naar of vanaf Kaapverdië reizen zijn verplicht een coronabewijs te laten zien. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

– Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA.
– Een negatief testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Een PCR test niet ouder zijn dan 48 uur. Een antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur.
– Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Deze mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen.

Moet ik testen om te kunnen eilandhoppen?

Reizigers die volledig gevaccineerd zijn hoeven zich niet meer te laten testen voor binnenlandse vluchten tussen de Kaapverdische eilanden.

Moet ik mij laten testen als ik met een tussenstop naar huis vlieg?

Nee, je test uitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs is voldoende. Kijk voor de meest recente informatie op KLM Aerodocs.

Andere corona maatregelen (gezondheidsverklaring, quarantaine & mondkapjes)
Heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

Ja, reizigers die naar Kaapverdië reizen moeten vooraf een gezondheidsformulier invullen via het Health Surveillance Form

Moet ik in quarantaine bij aankomst?

Nee, er is geen quarantaineplicht op Kaapverdië.

Moet ik een mondkapje op in het vliegtuig? En in Kaapverdië?

Ja, in het vliegtuig is een gezichtsmasker is verplicht tenzij je eet of drinkt.

In Kaapverdië draag je in het openbaar vervoer, en in binnen- en sommige buitenruimtes een mondkapje. Uiteraard kun je deze in een restaurant of bar afdoen als je eenmaal zit.

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Natasja Stolk
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Jouw reis top geregeld. Voelt goed.


Top geregeld

Als je bij Voja boekt hoef je nergens aan te denken, dit doen wij voor je. Jouw droomreis tot in de puntjes geregeld? Check.

Zo fijn…

In de accommodaties wordt je met open armen ontvangen. Met een oprechte glimlach. Ze staan altijd voor je klaar.

Puur.

Op reis leer je de locals kennen, het land en de cultuur. Reis je met ons, dan reis je puur en weg van de massa.

Eerlijke kansen

Wij geloven dat als je reist, dat je dat op een manier kunt doen die bijdraagt aan de ontwikkeling en emancipatie van de mensen die je ontmoet.


Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht

Zit hier iets tussen wat je aanspreekt?

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

Vanaf €1.099 p.p.
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.799 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

vanaf €1.075 p.p.
11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.575 p.p.
Van actieve vulkanen naar tropische stranden

Wakker worden met uitzicht op de Pico de Fogo en ‘m daarna ook nog beklimmen. Deze reis is uniek, avontuurlijk en onvergetelijk.

 vanaf €1.159 p.p.
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.659 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en parelwitte stranden.

 vanaf €699 p.p.
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.199 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in. 

 vanaf €779 p.p.
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.279 p.p.
Ultiem Kaapverdië

 3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

Vanaf €1.699 p.p. 
22 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.

Zekerheid tijdens je reis

  • Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties, Reis weg van de massa, buiten de gebaande paden.
  • Voja is goed bereikbaar voorafgaand, tijdens en na de reis. Onze collega’s in Nederland en ons lokale team in Kaapverdië staan voor je klaar.
  • Voja heeft een goed netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Reizen met een uitgebreid vangnet om je heen is wel zo prettig.