Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Corona op Kaapverdië

ALLES OVER REIZEN TIJDENS CORONA

40 Voja reizigers zijn deze maand vakantie aan het vieren op Kaapverdië

Reisadvies Kaapverdië | Garanties van Voja | De situatie op Kaapverdië | Veelgestelde vragen

Reisadvies Kaapverdië

Het is eindelijk zo ver! Het reisadvies voor Kaapverdië van het Ministerie van Buitenlandse zaken staat op geel. Je reist met ons naar de Kaapverdische eilanden via Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Sinds juli 2021 voeren wij weer reizen uit naar deze spectaculaire bestemming, ook toen het reisadvies nog oranje was. Sinds die tijd zijn er honderden reizigers die veilig en met veel plezier met Voja Travel op reis zijn geweest.

Gaat mijn reis door?

Je kunt gevaccineerd veilig reizen, dus ja onze reizen gaan door. Ook naar landen met een geel of oranje reisadvies. Voor een volledige toelichting bekijk je onze algemene voorwaarden.

Vliegen naar Kaapverdië

Je hoeft niet te testen als je een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebt. Reizigers vanaf 12 jaar die geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben, dienen te beschikken over een testbewijs. Dit testbewijs kan zijn:

Een negatieve PCR test niet ouder dan 72 uur. Of een negatieve antigeen/sneltest niet ouder dan 48 uur.

Ook moeten reizigers voor het reizen een Health Surveillance Form invullen.

*Let op!: Het kan zijn dat je tijdens het online invullen een error krijgt of het formulier niet kan verzenden. Wij raden daarom aan om het formulier uit te printen en deze handmatig in te vullen.

Heb je vragen over de formulieren? Bekijk hieronder onze ingevulde voorbeeldformulieren.

Ervaringsverhalen reizen naar Kaapverdië

Wil je van iemand horen hoe het nu op de Kaapverdische eilanden is? Neem dan contact op met onze reisadviseurs of lees de ervaringen hieronder. We gaan zelf regelmatig naar Kaapverdië en ook onze reizigers vertellen je graag meer.

Lina woont op Sao Vicente

Lina woont op Sao Vicente

9 to 5 in België? No thanks. Lina koos voor een leven als zelfstandige ondernemer in Kaapverdië.

Carin was in november op Kaapverdië

Carin was in november op Kaapverdië

Onze collega Carin ging eind oktober voor 3 weken naar Kaapverdië. Samen met haar partner testte zij de leukste routes, restaurants en accommodaties.

Garanties van Voja Travel

Onze 3 (corona)garanties

  1. Repatriëring verzekerd: Conform onze algemene voorwaarden is een goede reis en annuleringsverzekering verplicht. Als je een doorlopende reis en annuleringsverzekering met de meest uitgebreide dekking hebt afgesloten bij de ANWB en je blijkt onverhoopt niet verzekerde verblijfs- en repatrieeringskosten te hebben na een positieve test, dan vergoeden wij die.
  2. Kosteloos omboeken: Mocht je reis onverhoopt niet doorgaan doordat wij annuleren vanwege corona, dan kun je kosteloos omboeken. Voor een volledige toelichting kun je hier onze algemene voorwaarden bekijken.
  3. Altijd ondersteuning op reis: je bent 24/7 verzekerd van hulp en ondersteuning via ons noodnummer én we hebben ter plaatse een lokaal team om je te helpen.

Reizen van het gebaande pad

Reizen van het gebaande pad

Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties. Met ons reis je weg van de massa.

Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

We zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds. Dat betekent dat jouw reisgelden zijn verzekerd.

Voel je welkom

Voel je welkom

We hebben een uitgebreid netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Een goed vangnet is wel zo prettig.

Veelgestelde vragen

1. Reisadvies voor Kaapverdië

Op dit moment heeft Kaapverdië een geel reisadvies.

2. Heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

Alle reizigers die naar Kaapverdië afreizen zijn verplicht om een Health Surveillance Form in te vullen. Deze kun je hier vinden.

*Let op!: Het kan zijn dat je tijdens het online invullen een error krijgt of het formulier niet kan verzenden. Wij raden daarom aan om het formulier uit te printen en deze handmatig in te vullen.

Heb je vragen over de formulieren? Bekijk hieronder onze ingevulde voorbeeldformulieren.

3. Vliegen naar en vanaf Kaapverdië

Je hoeft niet te testen als je een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebt. Reizigers vanaf 12 jaar die geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben, dienen te beschikken over een testbewijs. Dit testbewijs kan zijn:

Een negatieve PCR test niet ouder dan 72 uur. Of een negatieve antigeen/sneltest niet ouder dan 48 uur.

Ook moeten reizigers voor het reizen een Health Surveillance Form invullen.

Terugvlucht:

Vanaf 23 maart is het niet meer verplicht om je te laten testen wanneer je terug naar Nederland vliegt. Je hoeft ook niet in quarantaine.

Informatie over de terugreis naar België kun je hier vinden.

4. Kan mijn reis nog doorgaan, als we hier in Nederland een lockdown hebben of krijgen?

Ja, je reis gaat gewoon door. Tijdens alle lockdowns in het verleden, mocht je altijd gewoon naar Schiphol voor een vlucht, ongeacht de reden (vakantie, familiebezoek, enz).

5. Kan Nederland de grenzen sluiten, bijvoorbeeld bij een lockdown?

Nee, dit is niet mogelijk. Zelfs bij de eerste Corona paniek in maart 2020 zijn de Nederlandse grenzen open gebleven voor terugkerende reizigers. Terugkeer naar eigen land is een grondrecht. Zo ver ons bekend heeft alleen Australië haar grenzen gesloten voor burgers. In maart 2020 heeft Voja Travel al haar reizigers binnen 5 dagen kosteloos gerepatrieerd. Dit is een van de grootste voordelen van het boeken bij een betrouwbare reisorganisatie, dan sta je er niet alleen voor.

6. Als het reisadvies van mijn bestemming ná het boeken van mijn reis van geel naar oranje verandert, kan ik dan omboeken?

De reisadvisering van de Nederlandse overheid is niet leidend bij het uitvoeren van onze reizen. Deze adviezen zijn vaak verouderd en worden gebruikt als afschrikmiddel. We hebben nauw contact met ons lokale netwerking op onze bestemmingen. Ook bij oranje reisadvies vanwege corona kun je gewoon naar Kaapverdië reizen.

Als het reisgenot wordt aangetast, bijvoorbeeld doordat restaurants gesloten zijn, dan kun je de reis omboeken. Mochten de airlines kosten berekenen, dan belasten we alleen deze kosten door.

7. Wat als de reis niet kan doorgaan? Is er dan mogelijkheid om deze uit te stellen of terug te betalen?

Voja Travel reizen gaan ook door bij een oranje reisadvies, als reizen veilig kan. Als het reisgenot wordt aangetast, bijvoorbeeld doordat restaurants gesloten zijn, dan annuleert Voja Travel de reist of neemt contact op voor een omboeking.

8. Wat gebeurt er als ik positief test op corona tijdens de reis? Wie betaalt de extra kosten?

Voja Travel betaalt de kosten van langer verblijf en/ of terugvlucht als je langer op locatie moet blijven dan de reis die je hebt geboekt door een Corona besmetting. Dit valt onder onze repatriërings garantie. Dit geldt voor alle Voja reizen geboekt na 21 november 2021 voor mensen met een Corona vaccinatie en/ of herstelbewijs. En dit geldt alleen voor reizigers die volledig zijn verzekerd met de de ANWB verzekering (oranje reisadvies gedekt).

Voja vraagt niet vooraf om vaccinatie status. Ben je niet gevaccineerd? Dan kun je reizen met Voja Travel maar geldt deze verzekering niet.

9. Moet ik een speciale verzekering afsluiten voor een reis naar een oranje reisadvies gebied? Welke verzekeringen raden jullie aan? 

Conform onze algemene voorwaarden is een goede reis en annuleringsverzekering verplicht. Als je een doorlopende reis en annuleringsverzekering met de meest uitgebreide dekking hebt afgesloten bij de ANWB en je blijkt onverhoopt niet verzekerde verblijfs- en repatrieeringskosten te hebben na een positieve test, dan vergoeden wij die.

10. Wat als ik positief test op corona voor vertrek? (en ik dus niet mag reizen)

Als je zelf niet kunt reizen doordat je Corona hebt, kun je bij de Annuleringsverzekering een claim indienen. Er zijn diverse verzekeringen die hiertegen dekking bieden. De verzekering die wij aanraden vind je bovenstaand. Controleer altijd goed de dekking. We verwelkomen je in dat geval natuurlijk graag terug voor een volgende reis.

11. Corona voorbereiding voor je reis & testlocaties
12. Ik ben ongevaccineerd, kan ik met jullie op reis?

Ja dat kan. Wat je kiest is uiteindelijk de eigen verantwoordelijkheid. Houd er rekening mee dat Voja Travel eventuele langere verblijfskosten niet vergoedt als je ongevaccineerd bent en positief test.

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Carin
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Aanbevolen door 75 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht