Reisinformatie

Kaapverdië voorbereiding reis

Onderstaand vind je informatie die je nodig hebt voor je reis naar Kaapverdie. op reis gaat naar Kaapverdie, onder andere over visa, inentingen, pinnen, banken, elektriciteit en medische voorzieningen.
 

Visa

Nederlanders krijgen bij aankomst op het vliegveld een visum voor 30 dagen. Je kunt dit visum ook vooraf regelen bij het Kaapverdisch consulaat in Rotterdam.
 

Inentingen

Voor je vakantie naar Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A vaccinaties aanbevolen. De meeste Nederlanders hebben die al bij het Rijksvaccinatieprogramma. Check wel even of je deze moet verlengen bij de GGD. Malaria komt niet voor, muggen zijn er nauwelijks. Hier kun je meer lezen over medische informatie Kaapverdië.
 

Medische voorzieningen

In Kaapverdië zijn adequate medische voorzieningen. Als je snel geholpen wilt worden, kun je het beste naar een Clinico Privado gaan, een privékliniek. Meer medische informatie over Kaapverdië vind je in dit artikel.
 

Pinnen en banken

Op de eilanden met internationale luchthavens zijn voldoende banken met pinautomaten in de dorpjes. Pinpassen werken vaak wel, maar niet altijd, dus het is verstandig om een creditcard mee te nemen. Er is meestal een opnamelimiet van €180 per dag. Je kunt met je paspoort en creditcard binnen in de bank een groter bedrag opnemen. Banken sluiten om 15:00 ’s middags.
 

Elektriciteit en stekkers

In Kaapverdië gebruikt men 240Volt en Europese (Nederlandse) stekkers.
 

Haardroger

Haardrogers vragen flink stroom en werken meestal niet in de goedkopere accommodaties.

Menu