Reisinformatie

Kaapverdië 10 punten checklist voor je reis

Ga je naar Kaapverdië? Zorg dan dat je goed voorbereid vertrekt. Onderstaand vind je de 10 punten checklist van dingen die je moet weten en doen voor je op reis gaat. Om het je makkelijk te maken hebben we alle linkjes er bij gezet zodat je na deze checklist in een keer alles geregeld hebt. Lees alles over visa, inentingen, pinnen, banken, elektriciteit, internet, taxi’s, vervoer en medische voorzieningen.

1. Visa

Als Nederlander krijg je bij aankomst op het vliegveld een visum voor 30 dagen. Je kunt dit visum ook vooraf regelen bij het Kaapverdisch consulaat in Rotterdam, dat scheelt wachten. Als je bij ons een reis boekt, regelen wij het visa voor je.

2. Inentingen

De meeste Nederlanders hebben de voor Kaapverdië benodigde vaccinaties al gehad in het Rijksvaccinatieprogramma (als kind). Check wel even of je deze moet verlengen bij de GGD. Voor je vakantie naar Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A vaccinaties namelijk aanbevolen. Malaria komt niet voor, muggen zijn er weinig maar soms wel op de tropische eilanden. Hier kun je verder lezen over medische informatie Kaapverdië.

3. Geld, pinnen en banken

Op de eilanden met internationale luchthavens zijn voldoende banken met pinautomaten. Pinpassen met het Maestro logo werken vaak wel, maar niet altijd, dus het is verstandig om een creditcard mee te nemen. De opnamelimiet is €180 per transactie. Je kunt met je paspoort en creditcard binnen in de bank een groter bedrag opnemen. Banken sluiten om 15:00 ’s middags. Pro tip: check bij je bank dat pinnen buiten Europa geactiveerd is (staat standaard uit).

4. Medische voorzieningen

In Kaapverdië zijn adequate medische voorzieningen. Als je snel geholpen wilt worden, kun je het beste naar een Clinica Privada gaan, een privékliniek. Hoe je die vindt? Stap een taxi in en zeg “Clinica Privada Por Favor”. Kost je een paar euro en je wordt voor de deur afgezet. Hier vind je meer medische informatie over Kaapverdië.

5. Elektriciteit en stekkers

In Kaapverdië gebruikt men 240Volt en Europese (Nederlandse) stekkers. Je hoeft dus geen verloopstekkers mee te nemen.

6. Zonnebrand

Kaapverdië heeft een UV index van 11+ (zeer sterk). Vermijd zonnen tussen 11:00 en 15:00 en zon kort. Je komt echt wel met een mooi kleurtje terug. Smeer altijd goed in en gebruik minimaal factor 30. Zonnebrand in Kaapverdië is gek genoeg hartstikke duur, op Sal en Boa Vista betaal je soms €30 per fles. Je kun het beter zelf meenemen. En om het je makkelijk te maken, hebben we alvast een goedkope voor je opgezocht, die je bij bol.com kunt bestellen 😉

7. Reisgids

Kaapverdië heeft een rijke cultuur, veel verborgen plekjes en een indrukwekkende geschiedenis. Je haalt meer uit je vakantie door in het vliegtuig hier wat over te lezen. Verbaas je bijvoorbeeld over de bijzondere achtergrond van Franse wijn in Fogo, en hoe het kan dat er op Fogo gekleurde mensen zijn met blonde haren en groene ogen ;). Als je bij ons boekt krijgt je een reisgids mee. Ideaal om je in het vliegtuig alvast in te lezen  waardoor je eenmaal in Kaapverdië een rijkere reiservaring hebt.

8. Internet

Zet je roaming uit (!) Nederlandse providers rekenen €1 per mb. Een Youtube filmpje kijken kost al snel €50. Kaapverdië heeft gelukkig razendsnel 3G internet. Het wifi in de hotels is wel vaak langzaam of niet aanwezig. Als je het ook fijn vindt om online te kunnen zijn, gebruik je het beste een lokale simkaart. Om dat te activeren moet je wel Portugees kunnen spreken. Als je bij ons boekt krijg je gratis een simkaart met 1GB bij je boeking.

9. Vervoer op de eilanden

Vervoer in de steden is makkelijk en goedkoop. Een taxi rit binnen de steden of dorpjes kost rond de 150 – 200 escudo’s (€1,30 -€1,80).  De meeste plekken zijn op loopafstand, en als je wat verder wilt neem je een taxi. Let op: van en naar de all inclusive resorts op de eilanden Sal en Boa Vista kost voor een retourtje tussen de € 6 – € 80, afhankelijk van welk resort je zit. En wil je zelf op pad met de auto? Je kunt via ons een auto huren en je kunt deze wegenkaart gebruiken (van alle eilanden). Deze is alleen voor de auto en niet geschikt voor hiken (!)

10. Vervoer tussen de eilanden

Ferries varen tussen sommige eilanden en vliegtuigen vliegen tussen andere. Als je andere eilanden wilt zien, boek dan geen week of twee weken Sal of Boa Vista. Er gaan géén ferries tussen deze twee eilanden. Je kunt dan beter gaan eilandhoppen. Boek alles vooraf,  inter-eiland vluchten zitten vaak vol.

Menu