Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Reisinformatie over Kaapverdie

Dit is wat je moet weten

Reisinformatie Kaapverdie

Kaapverdië 10 punten checklist voor je reis

Op vakantie naar Kaapverdië? Zorg dan dat je goed voorbereid vertrekt. Hieronder vind je de checklist met de belangrijke reisinformatie als je naar Kaapverdie gaat. Om het je makkelijk te maken hebben we alle linkjes erbij gezet zodat je na deze checklist in een keer alles geregeld hebt. Lees alles over visa, inentingen, pinnen, banken, elektriciteit, internet, taxi’s, vervoer en medische voorzieningen. Last minute naar Kaapverdië kan natuurlijk ook. 

Lees hier meer informatie over het tijdverschil in Kaapverdië, het positieve reisadvies, de vliegtijden– en vluchtmogelijkheden naar internationale en nationale vliegvelden.

reisinformatie kaapverdie

1. Airport Security Tax

Kaapverdie heeft sinds 1 januari geen visumplicht meer. Vanaf nu is er voor alle Europeanen de Airport Security Tax (TSA). Je betaalt de TSA van € 31,- direct na aankomst op het vliegveld. Wil je het liever van tevoren regelen? Dan kun je je online registreren via EASE. Zorg verder dat je paspoort nog 6 maanden geldig is en dat je nog twee lege pagina’s hebt. De vliegtijd naar Kaapverdië is trouwens ongeveer zes uur.  Let op dat er verschillende regels gelden voor bagage op je vlucht naar Kaapverdië en de stoelreserveringen. Hier lees je meer over een visum voor Kaapverdië.

2. Inentingen

De meeste Nederlanders hebben de voor Kaapverdië benodigde vaccinaties al gehad in het Rijksvaccinatieprogramma (als kind). Check wel even of je deze moet verlengen bij de GGD. Voor je vakantie naar Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A vaccinaties namelijk aanbevolen. Malaria komt niet voor, muggen zijn er weinig maar soms wel op de tropische eilanden. Hier kun je meer lezen over vaccinaties voor je reis naar Kaapverdië.

3. Geld, pinnen en banken

Op de eilanden met internationale luchthavens zijn voldoende banken met pinautomaten. Pinpassen met het Maestro logo werken vaak wel, maar niet altijd, dus het is verstandig om een creditcard mee te nemen. De opnamelimiet is €180 per transactie. Je kunt met je paspoort en creditcard binnen in de bank een groter bedrag opnemen. Banken sluiten om 15:00 ’s middags. Tip: check bij je bank dat pinnen buiten Europa geactiveerd is (staat standaard uit). Lees ook: is Kaapverdië duur? En hoe betalen in Kaapverdië?

4. Medische voorzieningen en vaccinaties

Essentiële reisinformatie voor Kaapverdie is de locatie van de medische voorzieningen op de eilanden. Als je snel geholpen wilt worden, kun je het beste naar een Clinica Privada gaan, een privékliniek. Hoe je die vindt? Stap een taxi in en zeg “Clinica Privada Por Favor”. Kost je een paar euro en je wordt voor de deur afgezet. Hier vind je meer medische informatie over Kaapverdië

5. Elektriciteit en stekkers

In Kaapverdië gebruikt men 240Volt en Europese (Nederlandse) stekkers. Je hoeft dus geen verloopstekkers mee te nemen.

6. Zonnebrand

Kaapverdië heeft een UV index van 11+ (zeer sterk). Vermijd zonnen tussen 11:00 en 15:00 en zon kort. Je komt echt wel met een mooi kleurtje terug. Smeer altijd goed in en gebruik minimaal factor 30. Zonnebrand in Kaapverdië is gek genoeg hartstikke duur, op Sal en Boa Vista betaal je soms €30 per fles. Je kun het dus beter zelf meenemen.

7. Reisgids

Kaapverdië heeft een rijke cultuur, veel verborgen plekjes en een indrukwekkende geschiedenis. Je haalt meer uit je vakantie door in het vliegtuig hier wat over te lezen. Verbaas je bijvoorbeeld over de bijzondere achtergrond van de unieke wijn uit Fogo, en hoe het kan dat er op Fogo gekleurde mensen zijn met blonde haren en groene ogen. Neem een kijkje op onze Kaapverdië pagina voor een overview van wat je kunt verwachten. Of bezoek onze blog en lees de mooiste reisverhalen en ontdek het laatste nieuws.

8. Internet

Zet je roaming uit (!), want Nederlandse providers rekenen € 1,- per mb. Een Youtube filmpje kijken kost al snel € 50,-. Kaapverdië heeft gelukkig razendsnel 3G internet. De wifi in de hotels is wel langzaam of niet aanwezig. Als je het ook fijn vindt om online te kunnen zijn, gebruik je het beste een lokale simkaart.

9. Vervoer op de eilanden

Vervoer in de steden is makkelijk te regelen, maar niet altijd goedkoop. Dit verschilt per eiland. Een taxirit binnen de steden of dorpjes kost rond de 150 – 200 escudo’s (€1,30 -€1,80). De meeste plekken zijn op loopafstand. Als je wat verder wilt, neem je een taxi of de goedkopere aluguer (minibus). Let op: van en naar de all inclusive resorts op de eilanden Sal en Boa Vista kost een retourtje tussen de € 10 – € 60 afhankelijk van welk resort je zit. Ga je liever zelf op pad met de auto? Je kunt via ons een auto huren.

10. Vervoer tussen de eilanden

Hoe zit het met vervoer tussen de eilanden? De meeste eilanden zijn met binnenlandse vluchten te bereiken. Ook varen er veerboten tussen São Vicente en Santo Antão sommige eilanden. Als je andere eilanden wilt zien, boek dan geen week of twee weken Sal of Boa Vista. Er gaan géén ferries tussen deze twee eilanden. Je kunt dan beter gaan eilandhoppen. Boek alles vooraf, want binnenlandse vluchten zitten vaak vol. Ga je zeilen tussen de eilanden? Dan kun je met al je vragen terecht bij het steunpunt zeilers in Kaapverdië.

Wil je weten hoe een vakantie naar Kaapverdië met je baby of de Kaapverdische eilanden ontdekken met je kinderen eruit ziet? Wij helpen je graag verder en geven vrijblijvend advies over de beste reismogelijkheden.

Corona update – meer reisinformatie Kaapverdie

Binnenkort op vakantie in Kaapverdië? We bieden ook reisinformatie voor Kaapverdie met betrekking tot Corona. Lees hier onze veelgestelde vragen onder de rubriek: FAQ Corona Kaapverdie. Wil je liever dichtbij huis op vakantie kijk dan ook naar de Azoren.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties