Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Zonneschijn en gezelligheid in Kaapverdië

Bekijk onze reizen

Zonneschijn en gezelligheid in Kaapverdië

Door: Bobbie
 Leestijd: 4 minuten minuten
Artikel delen:

Lina verruilde 2 jaar geleden het regenachtige België voor de tropische archipel Kaapverdië. Ze werd verliefd op de Kaapverdische cultuur, de azuurblauwe oceaan en de simpele manier van leven op de eilanden. Ze is redacteur bij Voja Travel en deelt haar dagelijkse leven in de zonneschijn en gezelligheid van Kaapverdie

Het eerste feestje na de lockdown

We zetten het weekend in met een drankje bij Martini Sunset. Deze fancy lounge ligt in de baai van Mindelo en kijkt uit over de stad, de oceaan en het buureiland Santo Antao. Mijn vriendin Bobby, haar zoontje en ik komen voor het eerst in Martini en keken uit naar het bezoek. We vertrekken in zomerse jurkjes en voelen ons even weer als stadsmeisjes in Europa. Met de kinderwagen achterin de truck brengt de taxi ons over een hobbelig off-road pad langs de kliffen naar de lounge. De infinity pool en het uitzicht op de in de oceaan zinkende zon zijn schitterend. We kletsen met het personeel en vernemen dat er die avond een feestje is. Na 4 maanden zonder een leuke party door de Covid-crisis besluiten we om terug te keren diezelfde avond…

Die avond nemen we plaats aan onze tafel en kijken we geamuseerd om ons heen. Opgemaakte Kaapverdische vrouwen maken selfies, op de bovenste verdieping dansen jongeren met een beker in de hand, flessen rum en whisky worden rijkelijk geschonken en het verlichte zwembad werpt een gedempt licht op de lounge. Vanavond is het shisha avond, dus we besluiten om een waterpijp met ladykiller flavour te bestellen. Ik ontmoet nog enkele vrienden die ik van Boa Vista eiland ken en we dansen op Kaapverdische en Braziliaanse deuntjes. We lachen de hele avond van plezier. Ik merk nu pas dat ik deze vibe ontzettend gemist heb. En dat de lokale sfeer eindelijk weer te voelen is. 

Zwemmen met schildpadden 

Na een korte nacht word ik met lichte hoofdpijn wakker. Het voelt een beetje wazig, maar veel last heb ik er niet van. We hadden een leuke avond en ik weet dat de activiteit van vandaag alles weer goed zal maken. Ik ga voor het eerst in mijn leven zwemmen met schildpadden! Ik zag de schildpadden eerder al ‘s nachts eieren leggen op de stranden in Kaapverdië, maar nooit eerder onderwater.

Mijn Nederlandse zeilers vrienden en ik zitten samen met de groente vrouwtjes gezellig dicht op elkaar in de aluguer (lokale minibusje). We rijden langs de vrijwel uitgestorven internationale luchthaven en komen aan in Sao Pedro. Op het strand van het authentieke vissersdorpje staan de lokale gids Didi en zijn crew ons op te wachten. We groetten de inwoners en nemen plaats aan boord. 

Wel 10 mensen duwen onze vissersboot het water op wanneer de golven het toelaten. We gooien het anker uit op zo’n 200 meter afstand van de kust en al snel komen de schildpadden tevoorschijn. De onderwaterwereld is mij onbekend dus voorzichtig spring ik het water in. Meteen zwemmen er wel 8 caretta caretta schildpadden om ons heen. Sierlijk bewegen ze door het water en wij observeren ze vanop afstand. Ik klim weer aan boord en geniet nog na van de ervaring. Het was prachtig om de schildpadden van zo dichtbij te bekijken in hun natuurlijke omgeving! 

zeeschildpadden voor de kust van kaapverdie - zonneschijn en gezelligheid in kaapverdie

Genieten van de lokale sfeer

De sfeer in de groep was goed en iedereen was onder de indruk van de ontmoeting met de schildpadden. Lunchen doen we in een lokale woning die mede gebruikt wordt als restaurant. De dames serveren ons verse makreel uit de oven met rijst, salade en verse frietjes. Erg lekker en voor de Nederlandse groep ook de lokale ervaring die ze zoeken tijdens hun vakantie in Kaapverdië.

We besluiten met z’n allen om nog even te relaxen op het strand. We lopen naar de andere kant van de baai en vinden een plekje naast de rotsen. Rondom ons zitten enkele locals te genieten van de zon en in het water showen de surfers hun beste moves met de bodyboards. Tussen de rotsen liggen enkele ondiepe natural pools waar je lekker kunt badderen in het kristalheldere water. Het is een  perfecte instagram foto locatie. 

Weer op het strand zink ik weg in gedachten. Ik kijk om me heen naar de vulkanische bergen en de strakblauwe lucht. Ik vind het nog steeds helemaal te gek dat ik op een grote rots woon in het midden van de Atlantische oceaan. Zorgeloos en met een mooi gebruind kleurtje keren we vrolijk terug naar de stad. 

Pizza’s en caipirinha’s op zondag 

Zondag op de Kaapverdische eilanden is nog steeds een heilige dag. De stad Mindelo ligt er vredig en kalm bij, op straat zijn er geen mensen of druk verkeer te zien en alle winkels zijn dicht. Zonder geluid van bussen en scooters sta ik goedgezind op. Ik poets het huis, bel met het thuisfront in België en maak een stoofpotje van linzen.

In de late middag als de temperatuur wat afkoelt lopen Bobby en ik de deur uit. We halen een ijsje en lopen door de haven richting het stadsstrand Laginha. We komen aan bij beachclub Caravela en lopen onze Nederlandse vrienden tegen het lijf. Ze nodigen ons uit om samen enkele caipirinha’s te drinken met grogue, de lokale rum. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen dus samen genieten we van de drankjes. de zonsondergang en de vakantiesfeer. Later houden we mijn vaste zondag traditie aan. We bestellen pizza en drinken nog een wijntje op de rooftop van de villa waar ik verblijf. 

Na een prachtig weekend als dit besef ik me nogmaals hoe gelukkig ik ben met mijn ‘eiland leventje’ in Kaapverdië. Genieten van de kleine dingen en mooie herinneringen maken, ja dat leven leidt ik nu elke dag. 🙂 

Volg Lina’s avonturen in Kaapverdië op Instagram.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties