Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

De weg naar Voja

Van woeste zee naar duurzaam ondernemen
Bekijk onze reizen

Van woeste zee naar duurzaam ondernemen in o.a. Kaapverdië

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Van woeste zee naar duurzaam ondernemen in Kaapverdië

Onderweg van Kaapverdie naar Brazilië, kroop ik tijdens de nachtwacht vaak heerlijk weg in mijn knusse zeekooi. Hope, mijn klassieke zeiljacht, wiegde mij dan zachtjes in slaap terwijl zij met de golven van de Atlantische oceaan vrijde. Op andere dagen als het weer minder aangenaam was, sloeg Hope zich met geweld door een woeste zee. Dan dacht ik met heimwee terug aan de magische kusten van Kaapverdië, waar ik ruim een jaar woonde. Die tijden zijn nu voorbij; Hope is op weg naar een nieuwe bestemming, net als ik. Als founder van Voja Travel werk ik nu elke dag aan duurzame verandering en een beter morgen voor mens en planeet.

Mijn handen jeukten om (duurzaam) te gaan ondernemen

Nadat ik in zes jaar tijd rond de wereld had gezeild, begonnen in september 2017 mijn handen te jeuken om weer te gaan ondernemen. De adrenaline van een nieuwe uitdaging gierde door mijn lijf, maar dan wilde ik wel duurzaam ondernemen. Na zes jaar reizen heb ik namelijk gezien hoe belangrijk het is dat wij als mensheid individueel actie ondernemen. Maar in het verleden heb ik alleen als zzp’er gewerkt, nooit met personeel. Wat zou het vragen om met een groep mensen iets te ondernemen?

Kaapverdië: onze eerste bestemming

Tijdens de laatste etappe van mijn reis, werkte ik al aan de voorbereiding voor een onderneming door mensen om mij heen te verzamelen. In mei 2017 bracht ik, samen met twee jeugdvrienden Bart-Jan en Emiel, de nieuwe Naar Kaapverdische Eilanden website online. Deze site verhief mijn Kaapverdië weblog naar een volwaardige reiswebsite over Kaapverdië. Tegelijkertijd reisden we samen met fotograaf Lynn van den Broeck door Kaapverdië om accommodaties te bezoeken en een netwerk op te bouwen.

duurzaam ondernemen vulkaan
Lynn op Fogo

Voja Travel

In september 2017 was ik na de wereldreis definitief terug in Nederland. Een paar dagen later vertrokken onze eerste reizigers naar Kaapverdië. Ik woonde hier ruim een jaar en wist hoe weinig de lokale bevolking profiteerde van het (all inclusive) toerisme. De lokale prijzen stijgen, terwijl de lonen laag blijven. Bart-Jan, Emiel en ik hebben daarom Voja Travel opgestart. Onze website liet zien dat er meer mogelijk was. Het doel van Voja Travel is inspirerende en unieke reizen aanbieden, waarbij naast de organisatie ook mens en planeet profiteren. In Kaapverdië vult Voja Travel dat in door eerlijke lonen te betalen, mensen op te leiden, CO2-uitstoot te compenseren en vergroening & landschapsherstel te faciliteren. In het het Koninkrijk van Tonga, vult Voja Travel dat in door plasticvervuiling te bestrijden en CO2-uitstoot te compenseren. Voja Travel is changing lives.

Met walvissen zwemmen in Tonga

Leider van een duurzame startup

Sinds ik in mei 2017 de laatste hand legde aan mijn boek, legde ik de schrijverspen neer. Maar ook dit begint weer te kriebelen. Nu ik weer kapitein ben – dit keer niet van een zeeschip, maar van een duurzame startup – heb ik ongetwijfeld weer genoeg om over te schrijven…

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties