Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Wandering Cabo Verde

Bekijk onze reizen

Wandering Cabo Verde

Door: Bobbie
 Leestijd: 2 minuten
Artikel delen:

Cabo Verde in beeld

Als reisorganisatie bestaan wij bijna twee jaar. Sinds onze oprichting, is het onderdeel van onze missie om de authentieke schoonheid van de Kaapverdische Eilanden te laten zien. De mensen en cultuur van Kaapverdië zijn namelijk ontzettend bijzonder maar relatief weinig bekend. 

Doordat wij het echte Kaapverdie laten zien, kiezen steeds meer mensen voor een eilandhop reis en daar profiteert de lokale bevolking aanzienlijk meer van, dan de resort vakanties waarbij mensen hun resort niet verlaten. En het leuke voor de reiziger tijdens een vakantie in Kaapverdië is een kennismaking met het land en de bevolking. 😉

Wandering Cabo Verde

Als je de eilanden goed wilt leren kennen is een eilandhop reis langs de noordelijke of zuidelijke eilanden interessant, of een combinatie van beide. Wij vroegen verschillende influencers of zij de eilanden wilden bezoeken. Verschillende mensen gingen naar de exotische archipel waaronder de “Belgian Wanderer” – Joren van de Schepper. Hij bezocht de noordelijke eilanden; Sal, Sao Vicent en en Santo Antao.

De Wanderer nam zijn drone mee tijdens zijn reis in Cabo Verde en maakte verschillende posts en video’s over de eilanden. Onderstaand zijn video reisverslag. Geniet er van. Je kunt Joren volgen op Instagram.

Joren de schepper, the belgian wanderer - wandering cabo verde

Bijzondere eilanden

Wat bijzonder is aan de eilandengroep is dat deze relatief geïsoleerd is. De eilanden liggen 1500 kilometer ten zuidwesten van de Canarische eilanden en 800 kilometer voor de kust van Afrika en dus ver van land vandaan. Deze relatieve isolatie zorgen er voor dat de eilanden elk een eigen karakter, cultuur en zelfs dialect kennen. 

De noordelijke eilanden zoals Sao VicenteSanto Antao, Sal en Boa Vista, doen hierbij meer Braziliaans of Caribisch aan. De mensen zijn lichter en de cultuur en muziek zijn sterk beïnvloed door Brazilië, Europa en de Caribische eilanden. Dit uit zich bijvoorbeeld in het carnaval van Kaapverdië dat sterk doet denken aan het carnaval op Trinidad & Tobago of Kaapverdië. De zuidelijke eilanden en met name Santiago, hebben juist een sterkere Afrikaanse invloed. De mensen zijn hier donkerder en je vindt hier ook meer mensen van het Afrikaanse vasteland.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties