Kaapverdië
Kaapverdië
Santo Antao Kaapverdie
foto: Lode Greven

Wandering Cabo Verde

Geschreven door Voja Travel - Joshua | 20-08-2019

Cabo Verde in beeld

Als reisorganisatie bestaan wij bijna twee jaar. Sinds onze oprichting, is het onderdeel van onze missie om de authentieke schoonheid van de Kaapverdische Eilanden te laten zien. De mensen en cultuur van Kaapverdië zijn namelijk ontzettend bijzonder maar relatief weinig bekend. 

Doordat wij het echte Kaapverdie laten zien, kiezen steeds meer mensen voor een eilandhop reis en daar profiteert de lokale bevolking aanzienlijk meer van, dan de resort vakanties waarbij mensen hun resort niet verlaten. En het leuke voor de reiziger tijdens een vakantie in Kaapverdië is een kennismaking met het land en de bevolking. ;)

The Belgian wanderer

Als je de eilanden goed wilt leren kennen is een eilandhop reis langs de noordelijke of zuidelijke eilanden interessant, of een combinatie van beide. Wij vroegen verschillende influencers of zij de eilanden wilden bezoeken. Verschillende mensen gingen naar de exotische archipel waaronder de “Belgian Wanderer” - Joren van de Schepper. Hij bezocht de noordelijke eilanden; Sal, Sao Vicent en en Santo Antao.

Hij nam zijn drone mee en maakte verschillende posts en video’s over Kaapverdië. Onderstaand zijn video reisverslag. Geniet er van. Je kunt Joren volgen op Instagram.

Bijzondere eilanden

Wat bijzonder is aan de eilandengroep is dat deze relatief geïsoleerd is. De eilanden liggen 1500 kilometer ten zuidwesten van de Canarische eilanden en 800 kilometer voor de kust van Afrika en dus ver van land vandaan. Deze relatieve isolatie zorgen er voor dat de eilanden elk een eigen karakter, cultuur en zelfs dialect kennen. 

De noordelijke eilanden zoals Sao Vicente, Santo Antao, Sal en Boa Vista, doen hierbij meer Braziliaans of Caribisch aan. De mensen zijn lichter en de cultuur en muziek zijn sterk beïnvloed door Brazilië, Europa en de Caribische eilanden. Dit uit zich bijvoorbeeld in het carnaval van Kaapverdië dat sterk doet denken aan het carnaval op Trinidad & Tobago of Kaapverdië. De zuidelijke eilanden en met name Santiago, hebben juist een sterkere Afrikaanse invloed. De mensen zijn hier donkerder en je vindt hier ook meer mensen van het Afrikaanse vasteland.

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen