Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Waarom je met code oranje toch naar Kaapverdië zou moeten gaan

Bekijk onze reizen

Waarom je met code oranje toch naar Kaapverdië zou moeten gaan

Door: Lesley
Artikel delen:

Code oranje: het is pandemonium in de reiswereld. En niet omdat we niet veilig kunnen reizen, maar omdat de politiek het belang ervan simpelweg niet inziet. Als het aan Den Haag ligt wachten we rustig nog een half jaar. Maar waarom zou je wachten als al is gebleken dat je veilig en verantwoord op reis kan?

excursies Kaapverdië

Terwijl hier in Nederland aangerommeld wordt met de reisadviezen liggen de Kaapverdische eilanden er vredig bij: bergen waar je zelfs in de piekseizoenen urenlang geen ziel tegen hoeft te komen. Stranden waar je naast het ruisen van de zee en de palmen alleen de lokale vissers hoort. Toch te gek voor woorden dat een hele archipel van 9 eilanden met een oranje reisadvies zijn bestempeld.. Dit is waarom je, ondanks het oranje reisadvies, misschien toch een vakantie naar Kaapverdië zou kunnen overwegen.

1. Reizen kan veilig en verantwoord

Zelfs de overheid geeft toe dat de huidige reisadviezen niet meer kloppen. Het is onjuist om te zeggen dat je niet veilig kunt reizen als je gevaccineerd bent. Hoe zit het dan op Kaapverdië zelf? Meer dan 70% van de volwassen bevolking heeft een eerste vaccinatie gehad. Bijna 20% is volledig gevaccineerd.

Is Kaapverdië duur? - lokale markt

We begrijpen dat er bij een oranje reisadvies wat belletjes gaan rinkelen. Maar er is absoluut geen sprake van ernstige veiligheidsrisico’s. Sterker nog: in Nederland loop je meer risico om ziek te worden. Wij begrijpen de beslissing om Kaapverdië op oranje te houden dan ook niet.

Weetje
Onze buren in België en Duitsland kunnen al met met een vaccinatiepaspoort naar de Kaapverdische eilanden reizen. Wij binnenkort ook.

2. Meer dan 75% van Kaapverdië ligt van het gebaande pad.

De Kaapverdische eilanden zijn met 144 inwoners per vierkante kilometer niet bepaald dichtbevolkt. Nu hoef je je om de mensen sowieso niet heel druk te maken als je gevaccineerd bent, maar voor rust en natuur is Kaapverdië dus een prima bestemming. De eilanden zijn niet voor niets een geliefde bestemming onder wandelaars.

paulina santo antao

Op de eilanden Sao Vicente en Santiago vind je grotere steden zoals Mindelo en Praia. Maar daarbuiten is Kaapverdië wild: ruige kusten, valleien en kleine kust- en bergdorpjes. Santo Antao bestaat bijna geheel uit groene bergketens. Op Boa Vista vind je stranden waar geen andere mensen te bekennen zijn.

Weetje
Veel reizigers bezoeken tijdens een vakantie naar Kaapverdië alleen Sal of Boa Vista en verblijven in all inclusives. Lijkt het jou niks om hutjemutje met toeristen te zitten? Kies voor kleinschalige accommodaties!

3. Je kunt gewoon genieten van je reis

Bij Voja Travel hebben we het beleid dat we reizen uitvoeren zolang we een uitstekende reiservaring kunnen garanderen. Dat betekent voor ons dat je gewoon moet kunnen genieten op jouw bestemming, uit eten moet kunnen gaan of op excursie kan.

genieten met code oranje

In dat opzicht is code oranje geen belemmering, zeker niet als je gevaccineerd bent. Er zijn maatregelen op Kaapverdië die vergelijkbaar zijn met de Nederlandse: mondkapjes in het openbaar vervoer, in overdekte openbare ruimten en sommige restaurants werken met vaccinatiebewijzen voor toegang.

4. Verzekeringen, annuleringen & reiswijzigingen

Code oranje wordt niet zomaar gegeven is de veronderstelling. We merken dan ook dat er onder de mensen een gevoel van onzekerheid heerst. De impact van covid-19 is nu echter compleet anders dan een jaar geleden: hoewel de besmettingscijfers niet compleet onder controle zijn, hebben we wel degelijk grip gekregen op het virus. De (inter)nationale gezondheid is niet langer ernstig in gevaar, niet meer dan bij de gewone griep.

Reisverzekeringen die geen corona-schade dekken, geannuleerde vluchten en steeds weer veranderende regels hebben in het verleden voor onzekerheid gezorgd, maar nu leren we leven met covid. Er zijn verzekeringen die ook dekken bij corona, vliegmaatschappijen pakken hun routes weer op en de regelgeving stabiliseert. Er is weer ruimte voor individuele vrijheid en genieten.

5. De wereld is klaar voor herstel

De eerst golf zorgde er vrijwel meteen voor dat de reisbranche stil kwam te liggen. Met de staatssteun betekende dit in de meest gunstige gevallen alleen dat de broekriem flink aangehaald moest worden. Maar op Kaapverdië had het wegblijven van reizigers een veel grotere impact. Het land is voor een groot deel afhankelijk van toerisme en zag ruim 17% van het bbp (Bruto binnenlands product) verdampen.

Nu het gevaar onder controle is, is het tijd voor herstel. Accommodaties en restaurants hebben het laatste jaar maatregelen genomen zodat ze reizigers op een verantwoorde manier kunnen ontvangen. Kies ervoor om de Kaapverdische economie te helpen en steun kleinschalige, lokale bedrijven.

Wil jij compleet ontzorgd op vakantie? Bekijk het aanbod van Voja Travel of laat je adviseren over een reis op maat. Zo kan jij je volledig richten op vakantie vieren, maar draag je ook bij aan het herstel van de Kaapverdische economie.

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.
African vibes op Santiago
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.450 p.p.
Beachy Kaapverdië
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.
Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

3 eilanden
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en relaxte stranddagen.

1 eiland
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.450 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

2 eilanden
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.