Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Waarom airlines de tarieven verhogen

Bekijk onze reizen

Waarom airlines de tarieven verhogen

Door: Rianne
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

De schreeuwerige koppen van goedkope stedentrips en lage vliegprijzen kennen we allemaal. Een retourtje Lissabon voor 75 euro? Dat klinkt goed. Maar voorlopig zit zo’n ticketprijs er niet meer in. Ook de vliegtickets naar Kaapverdië zullen in de zomer van 2021 een stuk duurder worden. We horen je vragen waarom. In dit artikel geven we antwoord op de vraag waarom airlines de tarieven gaan verhogen.

Corona = duurdere vliegtickets

Pff. Ook hier een diepe zucht. Hoe graag we corona ook zien verdwijnen, hoe goed we ook weten dat dat nog wel even duurt. Gelukkig is de verwachting dat iedere volwassen Nederlander op 1 juli gevaccineerd is. Of in ieder geval een eerste prik heeft gehad. Maar voordat de reisbranche dan weer op volle sterkte is? Dat gaat nog wel wat langer duren. Minder capaciteit aan vluchten en hotels betekent minder aanbod. En minder aanbod betekent duurder. Boek je vakantie Kaapverdie dan ook voordat de airlines de tarieven verhogen. Zo kun je nu al vliegtickets voor het najaar boeken en nog profiteren van de lage prijzen. 

Airlines moeten geld terug verdienen

Dat 2020 een rampjaar was voor de reissector hoeven we je vast niet uit te leggen. Reizen werden geannuleerd en vliegtuigen bleven aan de grond. Airlines en touroperators hebben een grote klap te verwerken gehad. Helemaal omdat sommige reizigers geen voucher wilden, maar hun geld terug. Wel uitgaven + geen inkomsten = niet goed. Waarom airlines de tarieven verhogen kun je vast wel raden. Door duurdere vliegtickets hopen ze hun geld deels terug te verdienen.

Spaargeld van mensen

Een simpel antwoord op waarom airlines de tarieven verhogen? Gewoon omdat het kan. Na een jaar van gesloten restaurants, dichte sauna’s en musea die niet open zijn hebben mensen geld te besteden. Uitgeven kon niet. En nu iedereen toe is aan vakantie hebben we daar ook wel honderden euro’s meer voor over. Toch? Airlines spelen daarop in en verhogen de prijzen van vliegtickets met liefde. Geen zin om de jackpot te betalen? Boek dan nu. Nu zijn de prijzen nog laag.

Waarom airlines de tarieven verhogen

Veel vraag = vliegtickets worden duurder

Om op het verhaal van hierboven terug te komen. Als we straks weer officieel mogen wil iedereen op vakantie. En dan het liefst natuurlijk naar het buitenland. Naar zonnige stranden en tropische eilanden. Dat betekent dat er straks veel vraag is naar vliegvakanties. En normaal zie je dat er bij veel vraag lage prijzen horen. Maar ja, het aanbod in de reisbranche zal niet meteen 100% zijn. En omdat er geld terugverdiend moet worden zullen de airlines de tarieven verhogen. Mensen boeken toch wel. 

Vliegtaks

Per 1 januari 2021 is de veelbesproken vliegtaks ingevoerd. Deze kerosinebelasting moet de CO2-uitstoot compenseren. Het zal niet gaan om honderden euro’s, hooguit een tientje, maar vliegtickets worden dus wel duurder. Of is eigenlijk al duurder. Maar daar hebben de meeste reizigers nog niks van gemerkt, omdat we nog niet mogen reizen. Zodra dat wel mag moet je dus sowieso op een paar euro extra rekenen. Zelfs als je boekt voordat de airlines hun tarieven verhogen heb je te maken met de vliegtaks. Wij juichen deze belasting toe. De CO2-uitstoot compenseren is hard nodig.

Waarom airlines de tarieven verhogen

Fair Travel = Voja

Bij Voja gaan we nog een stapje verder dan de vliegtaks. Wij compenseren namelijk de gehele CO2-uitstoot van jouw reis. En tijdens een Kaapverdie vakantie slaap je alleen in kleinschalige accommodaties die door locals gerund worden. Eerlijk reizen noemen we dat. Of je nu naar gezellig Santa Maria gaat, voor Boa Vista kiest of naar Brava reist; vervelen is geen optie op Cabo verde. Wij geven je namelijk de beste tips mee. Oh ja, kies je voor een rondreis langs meerdere Kaapverdische eilanden? Dan boeken wij ook de transfers en ferry-overtochten. En die compenseren we natuurlijk ook. Je kunt met een gerust hart het vliegtuig instappen.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties