Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Voja en Cabo Mundo starten samenwerking

Bekijk onze reizen

Voja en Cabo Mundo starten samenwerking

Door: Joshua
 Leestijd: 3 minuten minuten
Artikel delen:

Voja en Cabo Mundo starten samenwerking

Lina Iliano is Belgische en woont sinds 5 jaar op de Kaapverdische eilanden waar ze Cabo Mundo begon. Met Cabo Mundo op het eiland Sao Vicente, zorgt Lina voor (eerlijk) werk voor de lokale bevolking. Haar visie is de verscheidenheid van Kaapverdië (Cabo) delen met de wereld (Mundo). Per 1 juli is de samenwerking tussen Cabo Mundo en Voja Travel gestart.

Lina Iliano – ondernemen in Coronatijd

Lina, oprichter van Cabo Mundo is een 25 jarige ondernemer uit België. Ze kwam op 20 jarige leeftijd naar de Kaapverdische eilanden en werd verliefd op het land, de mensen en de cultuur. Sindsdien woonde ze op Boa Vista, Sal en inmiddels op Sao Vicente wat ze beschrijft als “mijn tropische paradijsje”. Het toerisme keert inmiddels weer terug, maar het is mondjesmaat. Dit komt door de aanhoudende oranje reisadviezen vanuit diverse Europese landen. Zelf zegt ze hierover: “Statistieken liegen niet, dus ik snap het oranje reisadvies niet. Corona cijfers vallen enorm mee hier en het is veel minder dan Europa in ieder geval. Gelukkig is er onder de mensen hier niet zo’n corona gekte. Mensen zijn zich wel bewust, maar je hebt er minder last van.”  

Investeren in lokaal ondernemerschap 

“Met deze samenwerking zorgt Voja Travel voor een impuls aan de onderneming van Lina na een lange Corona winter” vertelt oprichter Joshua van Eijndhoven. “we investeren onder andere in Cabo Mundo door 50% van de loonkosten van de eerste medewerker te dragen. Dat doen we omdat we hiermee lokaal ondernemerschap versterken wat bijdraagt aan de locals. De visie van Lina, daar staan wij als Voja Travel helemaal achter. Lina vindt het namelijk belangrijk dat ze echt samenwerkt met de locals.” Zelf zegt Lina daarover: “inzet en engagement let ik op, wat zijn je ideeën? Hoe zou je het willen aanpakken? Dat is super belangrijk, ik wil echt co creëren met de mensen hier, zodat beide beter worden. Top down is niets voor mij.”  De eerste medewerker van Cabo Mundo is Ismael Silva. 

Cabo Mundo x Voja

Van elektricien naar Engels sprekende gids 

Ismael werkt als gids op het eiland São Vicente: “ik ben eigenlijk opgeleid als elektricien. Lange tijd deed ik beide, totdat ik in 2018 de electra kwam vervangen in een van de accommodaties van Voja Travel. Ik sprak met oprichter Joshua en hij bood mij meteen een vaste baan aan. Dat was super, want ik kon nu een stabiel inkomen mee naar huis brengen, in plaats van af en toe een klus. Toen de pandemie uitbrak heeft Voja mij ondersteund tot begin 2021 totdat ik weer als elektriciën voldoende inkomen had. Ik miste het toerisme enorm. Het contact met mensen, de variatie en -laten we eerlijk zijn- ook het salaris” Ismael lacht: “ik verdiende echt een stuk beter”. Sinds 1 juli ben ik -met ondersteuning van Voja Travel- bij Cabo Mundo in dienst. Ik ken Lina nu ruim een jaar en vind het heel fijn om met haar samen te werken.”

Authentieke reiservaring, goed voor de locals

Cabo Mundo gaat de reizigers van Voja Travel ontvangen op de eilanden Sao Vicente en Santo Antao. Van het ophalen van het vliegveld, tot tours, city trips maar ook kookcursussen met lokale ondernemers. “Zo ervaart de reiziger deze prachtige bestemming vanuit een authentiek lokaal perspectief” vertelt Lina. “Wat ik hierbij essentieel vind is dat de locals de gids activiteiten doen. Ik zorg dan voor opleiding, dat de administratie en het management op orde zijn. Uiteindelijk wil ik met Cabo Mundo op alle eilanden van Kaapverdie actief zijn. Maar voor nu begin ik eerst maar eens met twee eilanden.

reizigers Voja Travel X Cabo Mundo
De eerste reizigers worden op São Vicente door Ismael ontvangen na 1,5 jaar Corona.

Met Cabo Mundo Kaapverdië ontdekken? Boek een van onze reizen naar Sao Vicente.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Reissoorten

Boek veilig en met garanties