Vijf geheime plekjes in Mindelo die je niet wilt missen

Het culturele hart

Mindelo ligt op São Vicente, het culturele hart van Kaapverdië. De charmante klinkerstraatjes en Portugees koloniale architectuur geven de stad een speels uiterlijk. Maar TripAdvisor, Yelp en de Lonely Planet zijn verre van compleet. Daarom delen we graag deze vijf onontdekte verborgen pareltjes met je:

1. Lunch, dans en muziek op zondag

Elke zondag rond 13:00 is er in Calhau (aan de andere kant van het eiland) een lunch met live muziek en dans. Je kunt een taxi nemen of een huurauto. Ana Gomes van Villa St. Aubyn regelt naast verblijf ook huurauto’s. In Calhau bestaat de lunch uit een groot buffet met volop vers gemaakte lokale specialiteiten. Het buffet begint met het luiden van een scheepsbel. Na de lunch is er een toetje en koffie, gevolgd door lokale dans. Nadat de lokale experts het voortouw hebben genomen, en de toetjes op zijn, gaan de tafels aan de kant en de voetjes van de vloer.

2. De beste pizza die je ooit hebt gegeten

In een buitenwijk van Mindelo kun je - gegarandeerd - de beste pizza eten die je ooit gegeten hebt. Deze pizzeria is verscholen in een wirwar van straatjes en gelegen onder het straatniveau. De pizzeria wordt gerund door eens Italiaanse Pizzaiolo, die met hart en ziel in een kelder in Mindelo de beste pizza’s maakt die je ooit hebt geproefd. Als je naar Mindelo gaat, kun je bij je accommodatie of bij een lokale gids vragen om je naar deze bijzondere pizzeria te brengen. Lena Ehrlich van Aventura heeft mij er eens mee naartoe genomen. 

3. Frans brood

Brood in de supermarkt in Kaapverdië is normaal gesproken al lekker, maar er is een bakkerij in een zijstraat van “Rua de Libertad” waar je heerlijk, knapperig vers brood in Franse stijl kunt kopen voor een paar dubbeltjes. Voeg daar lokale geitenkaas met papaya-compote, Franse kaas of lokale worst aan toe en je hebt een heerlijke snack.

4. Pastel de Nata

“Pastel de Nata” is een heerlijk Portugese zoete snack die goed past bij koffie of thee. Bij Pastelaria “Morabeza” verstaan ze de kunst om deze heerlijke pasteitjes te maken. Vraag in het centrum naar Pasteleria Morabeza en je wordt zeker in de goede richting gewezen.

5. Lazinha

In de zomer (maar ook daarbuiten) is Lazinha in Mindelo dé plek om te relaxen. Het stadsstrand komt tot leven en de Kaapverdianen gaan er heen om te zien en gezien te worden. Tussen het flaneren door kun je er verder een koel biertje drinken, meedoen aan een danswedstrijd op het strand, een maaltijd kopen of een frisse duik nemen. Lazinha is misschien wel het gezelligste strand in Kaapverdië.

Dat zijn ze, vijf tips die je ter plaatse in Sao Vicente misschien niet zo snel had bedacht. De Kaapverdische eilanden blijven verrassen, dat maakt de eilanden ook zo leuk. Bom dia!

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.