Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Must knows voor je naar Kaapverdië reist

Wat je moet weten voordat je jouw reis boekt.
Bekijk onze reizen

4 vakantie tips voor je Kaapverdië reis

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Wanneer je op reis gaat is het een goed idee om je voor te bereiden en je in te lezen over je bestemming. In deze blog geven wij je 4 vakantie tips voor je Kaapverdië reis.

1. Ga eilandhoppen om zoveel mogelijk te zien

Wanneer we een lijst maken met vakantie tips over Kaapverdië mag het eilandhoppen natuurlijk niet ontbreken! Alhoewel er negen bewoonde Kaapverdische eilanden bestaan, boekt negentig procent van de toeristen zijn reis naar Sal of Boa Vista. De meesten brengen daar hun gehele vakantie door. Alhoewel het mooie eilanden zijn, doe je de bestemming en jezelf zoveel tekort door op locatie niet van eiland naar eiland te reizen. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Eilandhoppen beschouwen we dan ook als de belangrijkste van al onze Kaapverdië vakantie tips. Maak je van je vakantie een rondreis, pas dan ervaar je het authentieke karakter en de vele gezichten van Kaapverdië. 

Vakantie tips Kaapverdië - Santo Antao

2. Bezoek de lokale Kaapverdische markten

In Kaapverdië barst het van de kleurrijke markten en het is zonde om die aan je voorbij te laten gaan. Je vindt hier vis, vlees, fruit en traditionele lekkernijen. De markt is dé plek om de sfeer van Kaapverdië te proeven. Behalve de markt in hoofdstad Praia, die meer op toeristen is gericht, is het toerisme ver te zoeken. In het dorpje Assomada op het hoofdeiland Santiago wordt twee keer per week –op woensdag en zaterdag- dé markt van Kaapverdië gehouden. 

Vakantie tips Kaapverdië - markten

3. Sal en Boa Vista als beste plekken voor een strand vakantie

Is eilandhoppen niet voor jou en houd je het tijdens je vakantie op de Kaapverdische eilanden liever zo rustig mogelijk? Dan mogen de eilanden Sal en Boa Vista als Kaapverdië vakantie tip niet ontbreken. De batterij weer helemaal opladen doe je het beste op Sal of Boa Vista. Twee van de internationale vliegvelden op Kaapverdië bevinden zich tevens op deze eilanden. Het dorpje Santa Maria op Sal is gezellig met veel kleine strandtentjes, een mooi strand, barretjes en restaurants. Je kunt hier ook goed watersporten. Denk aan windsurfen, surfen, kitesurfen, duiken, snorkelen, zeilen en meer.

vakantie tips Kaapverdië - Sal

4. De beste reistijd voor een vakantie naar Kaapverdië

Door de gunstige weersomstandigheden kan een vakantie naar Kaapverdië het hele jaar door. De beste reistijd is dan ook één van de belangrijke Kaapverdië vakantie tips die we aan je mee willen geven. De temperatuur ligt overdag tussen de 24 graden (winter) en 32 graden (zomer). Alhoewel het het hele jaar door vrij droog is, valt de minimale hoeveelheid neerslag vooral in de maanden augustus en september (lees meer over de beste reistijd). Omdat de regen vooral in de zomermaanden valt, is Kaapverdie een goede bestemming voor winterzon. Van eind oktober tot en met februari staat er de meeste wind. gemiddeld windkracht 4-5. Daar kun je met het beoefenen van bepaalde watersporten je voordeel mee doen. 

Zwemmen op Santo Antão

Dat waren onze 4 vakantie tips over Kaapverdië. Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is op de Kaapverdische eilanden? Lees onze blogs over de cultuur van Kaapverdië of ontdek alle ins and outs van Kaapverdië met dit handige ABC’tje.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties