Kaapverdië
Kaapverdië
Vakantie tips Kaapverdië
Goed om te weten voordat je boekt

4 tips voor je vakantie naar Kaapverdië

Geschreven door Voja Travel - Gastblogger | 02-12-2019

1. Ga eilandhoppen om zoveel mogelijk te zien

Alhoewel er negen bewoonde Kaapverdische eilanden bestaan, boekt negentig procent van de toeristen zijn reis naar Sal of Boa Vista. De meesten brengen daar hun gehele vakantie door. Alhoewel het mooie eilanden zijn, doe je de bestemming en jezelf zoveel tekort door op locatie niet van eiland naar eiland te reizen. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Eilandhoppen beschouwen we dan ook als de belangrijkste van al onze Kaapverdië vakantie tips. Maak je van je vakantie een rondreis, pas dan ervaar je het authentieke karakter en de vele gezichten van Kaapverdië. 

2. Bezoek de lokale Kaapverdische markten

In Kaapverdië barst het van de kleurrijke markten en het is zonde om die aan je voorbij te laten gaan. Je vindt hier vis, vlees, fruit en traditionele lekkernijen. De markt is dé plek om de sfeer van Kaapverdië te proeven. Behalve de markt in hoofdstad Praia, die meer op toeristen is gericht, is het toerisme ver te zoeken. In het dorpje Assomada op het hoofdeiland Santiago wordt twee keer per week –op woensdag en zaterdag- dé markt van Kaapverdië gehouden. 

3. Sal en Boa Vista als beste plekken voor een strand vakantie

Is eilandhoppen het niet voor jou en houd je het tijdens je vakantie op de Kaapverdische eilanden liever zo rustig mogelijk? De batterij weer helemaal opladen doe je het beste op Sal of Boa Vista. Twee van de internationale vliegvelden op Kaapverdië bevinden zich tevens op deze eilanden. Het dorpje Santa Maria op Sal is gezellig met veel kleine strandtentjes, een mooi strand, barretjes en restaurants. Je kunt hier ook goed watersporten. Denk aan windsurfen, surfen, kitesurfen, duiken, snorkelen, zeilen en meer.

4. De beste reistijd voor een vakantie naar Kaapverdië

Door de gunstige weersomstandigheden kan een vakantie naar Kaapverdië het hele jaar door. De temperatuur ligt overdag tussen de 24 graden (winter) en 32 graden (zomer). Alhoewel het het hele jaar door vrij droog is, valt de minimale hoeveelheid neerslag vooral in de maanden augustus en september (lees meer over de beste reistijd). Omdat de regen vooral in de zomermaanden valt, is Kaapverdie een goede bestemming voor winterzon. Van eind oktober tot en met februari staat er de meeste wind. gemiddeld windkracht 4-5. Daar kun je met het beoefenen van bepaalde watersporten je voordeel mee doen. 

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen