Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

De mooiste stranden van Boa Vista

De top 5 van Voja Travel
Bekijk onze reizen

De 5 mooiste stranden van Boa Vista

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Boa Vista in Kaapverdië is het eiland van prachtige vergezichten, exotische plantengroei, glashelder zeewater en het mooiste strand van Kaapverdie . De 150 kilometer lange kustlijn is grotendeels ongerept en vrij van toerisme. Rijd langs de kust en aanschouw de pure natuur van het eiland. Een ding is zeker, de stranden van Boa Vista maken indruk op je!

Hieronder vind je onze 5 favoriete stranden van Boa Vista en enkele tips om ze te bezoeken: 

#5 Ervatão 

Het strand van Ervatão ligt aan de verborgen oostkust en in een beschermd natuurgebied.  Dit strand is een belangrijk nestgebied voor de duizenden schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen op Boa Vista. Aan de kust staat een kamp voor de vrijwilligers die meehelpen aan het behoud van de met uitsterven bedreigde Caretta Caretta, loggerhead schildpad. 

Tip: bezoek Ervatão in de zomermaanden tijdens het schildpaddenseizoen. Tussen juli en oktober kan je ‘s nachts met een gids wandelen op het strand om een schildpad te volgen tijdens het nesting proces en vroeg in de ochtend maak je kans om baby schildpadden te zien op weg naar de oceaan. 

#4 Praia de Estoril

Het strand van Estoril ligt in de baai van de hoofdstad Sal Rei. Het water in de baai is kalm en aangenaam om in te zwemmen of snorkelen. Vanuit Sal Rei maak je mooie strandwandelingen en loop je langs gezellige beachclubs. In de weekenden relaxen de locals hier op het strand met zelfgemaakte caipirinhas en  barbecues. Een plek waar je makkelijk in contact komt met de gastvrije bevolking. 

mooiste strand kaapverdie boa vista
Praia de Estoril

Tip: Probeer een watersport uit. In de wintermaanden kan je leren kitesurfen, windsurfen, surfen en suppen. Ook een boottocht in de baai is een aanrader om lekker te genieten op het heldere water en te snorkelen tussen tropische vissen aan het rif. 

#3 Varandinha 

Varandinha strand is geliefd omwille van de rotsformaties en grotten op het strand. De wind holt de rotsen uit in bijzondere vormen en creëerde de ruig ogende grotten langs de kustlijn. Een leuke plek voor een fotosouvenir!

Tip: Varandinha bereik je enkel met een 4×4 voertuig. Volgens velen is dit het mooiste strand van Kaapverdie en een leuke stopplaats tijdens een quad tour. 

#2 Morro d’Areia en Praia de Chaves

De baai van Sal Rei loopt loopt langs het dorp en eindigt 5 km verder aan de prachtige zandduinen van Morro d’Areia. In de duinen ligt Saharazand dat vanaf het Afrikaanse vasteland meer dan 700 km over zee waait en hier in Kaapverdie blijft liggen aan land. Zo vormde er door de jaren heen een zandwoestijn vlak aan de kust! 

De duinen van Morro d’Areia zijn zo’n 2 kilometer lang en onbebouwd. Daarnaast ligt het goudgele strand van Praia de Chaves waar 4 grote resorts zijn gebouwd. Je kan langs de resorts het strand volgen en helemaal tot aan Sal Rei wandelen. Reken voor deze strandwandeling iets meer dan een uur.

Tip: Bovenop de duinen heb je een prachtig vergezicht over de duinen. Ook hier kom je enkel met een 4×4 voertuig. De beachclub Perola de Chaves is een idyllisch plekje om iets te eten en drinken op een toplocatie. 

#1 Santa Monica, Boa Vista

Santa Monica staat zonder twijfel op onze nummer 1 en wij zijn niet de enigen. Verschillende publicaties bekroonden Santa Monica tot mooiste strand van kaapverdie. Het strand strekt zich 25 kilometer uit en is op een lokale beachbar na volledig onbebouwd. Door zijn gelijkaardige schoonheid werd het strand vernoemd naar ‘Santa Monica beach’ in de Verenigde Staten. Pas wel op want de stroming kan er verraderlijk sterk zijn. Zwemmen doe je best niet te diep en nooit alleen. 

Witte zandstranden zover het oog reiken, helderblauwe lucht en brekende golven op de kust. Wat wil je nog meer tijdens een vakantie in Kaapverdië

Lees meer over de stranden in Kaapverdië.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties