Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Een lokale visie op de terugkeer van toerisme in Kaapverdië

Bekijk onze reizen

Een lokale visie op de terugkeer van toerisme in Kaapverdië

Door: Lina
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

De Kaapverdische eilanden ontvangen na een lange periode van weinig verkeer sinds juli weer haar eerste paar bezoekers. De terugkeer van toerisme in Kaapverdië is meteen merkbaar in het dagelijkse leven. Restaurants en hotels heropenen de deuren, strand barretjes zijn wat drukker, live muziek galmt vanuit muziek barretjes, gidsen wachten meerdere reizigers op aan de luchthavens en de gezellige mengelmoes tussen toeristen en locals op straat neemt toe.

Het lokale netwerk van Voja Travel werpt een blik op de terugkeer van het toerisme in Kaapverdië en blikken vooruit op de komende maanden:

Hervatting van rechtstreekse vluchten

Op de belangrijkste toeristische eilanden Sal en Boa Vista landen sinds midden oktober weer rechtstreekse Europese vluchten. Ook op Sao Vicente neemt het vliegverkeer toe.  Tegen het oranje reisadvies in hebben grote touroperators besloten de vluchten naar Kaapverdië te hervatten. Deze beslissing viel na dat meer dan 70% van de bevolking het eerste Covid vaccin heeft gehad en de besmettingen minimaal zijn. Kaapverdië is naast een veilige ook een geliefde winter vakantiebestemming voor vele Europeanen. Met het hoogseizoen voor de deur komt de herstart van de vluchten op het goede moment voor de locals.

terugkeer toerisme in kaapverdië

Visie van lokale tour agency Cabo Mundo

Sinds 1 juli werken Voja Travel en Cabo Mundo samen voor eerlijk ondernemerschap en authentieke reiservaringen in Kaapverdië. Tour agency Cabo Mundo verwelkomt de Voja reizigers op Sao Vicente en organiseert kleinschalige excursies op het eiland. 

Eigenaar Lina ziet stilaan beweging komen in het toerisme. “Het is lange tijd rustig geweest in het centrum van de culturele stad Mindelo. De lokale sfeer is altijd gezellig, maar het deed me pijn te zien hoe sommige hotels en bars gesloten bleven. Deze week landde de eerste vlucht vanuit Amsterdam en meerde de eerste cruise aan in de haven. Alle kleinschalige ondernemingen gaan weer aan de slag. Ons optimisme voor een betere toekomst wordt beloond.’’

‘’Kaapverdië is naar mijn gevoel een populaire bestemming in wording. Reizigers hebben lang gewacht om op vakantie te gaan en staan te springen om te vertrekken. De boekingen vanuit Nederland verdubbelen aanzienlijk. Ik voorspel dat het toerisme in de komende maanden op Sao Vicente en het wandeleiland Santo Antao gaan ontploffen. De reizigers zijn net als wij super enthousiast over de eilanden!’’

Het dagelijkse leven van de lokale gidsen 

Kaapverdianen hebben geleerd zich aan te passen aan de omstandigheden. De basislonen liggen laag en zijn niet genoeg om het hele gezin te onderhouden. Het is niet gek dat de locals meerdere banen nemen om een waardig inkomen te verdienen. 

Dit is het geval bij reisgids Ismael. Hij werkte tot aan de pandemie bij Voja Travel en is nu in dienst bij Cabo Mundo. Zonder toerisme had Ismael geen werk en ging hij als freelancer aan de slag in de elektriciteit. In deze periode kreeg hij steun van Voja Travel zodat hij toch nog kon blijven bouwen aan het huis dat hij en zijn familie in het centrum van Mindelo hadden gekocht. Nu het toerisme weer terugkeert naar Kaapverdië kan Ismael dankzij zijn werk bij Cabo Mundo en als elektricien weer op eigen benen staan.

terugkeer toerisme in kaapverdië - Ismael

Steun de lokale community met een eerlijke reis

De hervatting van de vluchten brengt positieve veranderingen mee in het land. Toerisme draagt voor 20% bij aan het BNP en is een belangrijke broodwinning voor vele gezinnen. De werkkrachten in het toerisme zijn hard getroffen door de pandemie en hebben de inkomsten hard nodig. Jij als reiziger kan hieraan bijdragen. Een eerlijke reis met oog voor de lokale bevolking zorgt ervoor dat een groot deel van jouw reissom bij lokale ondernemers terecht komt en niet in de zakken van all-inclusives verdwijnt. Een authentieke ervaring met een positieve impact voor de bestemming dat is Voja Travel.

‘’Samen met de Kaapverdische gemeenschap zijn we enthousiast over de hervatting van het toerisme. We zijn klaar om de reizigers te verwelkomen in het kleine paradijs en onze missie naar eerlijke reizen verder te zetten.’’

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties