Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Sport op Kaapverdië

Bekijk onze reizen

Sport op Kaapverdië

Door: Rianne
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Warm zeewater, zonnige stranden en een verkoelend windje; Kaapverdie is de perfecte bestemming voor een zonvakantie. Maar ook voor actievelingen hebben de Kaapverdische eilanden van alles te bieden. Beachvolleybal en windsurfen bijvoorbeeld. Een sportreis naar Kaapverdië is zo gemaakt. Maar wat doen de locals eigenlijk qua sport? Heeft Cabo verde bekende atleten? Doen ze mee aan Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen? In dit artikel nemen we je mee in de sport op Kaapverdië.

Voetballen om de Afrika Cup

Zoals in zoveel landen is ook voetbal een populaire sport op Kaapverdië. Elk eiland heeft een eigen voetbalcompetitie met meerdere clubs. De winnaar van een eiland gaat door naar het Kaapverdiaans voetbalkampioenschap en strijdt daar tegen de winnaars van de andere eilanden. Wie deze eindronde wint mag zich tot kampioen van Kaapverdie kronen. Momenteel doet het Nationale voetbalteam van Kaapverdië mee aan de voorrondes van de Afrika Cup. Dit toernooi kun je vergelijken met het Europees Kampioenschap voetbal, maar dan dus voor Afrika. Bekende Kaapverdiaanse voetballers zijn Lisandro Semedo, die bij Fortuna Sittard speelt, en Jeffry Fortes die onder contract staat bij Sparta Rotterdam. 

Voetbal Kaapverdie

Sportief doen onder de zon

Surfers van over de hele wereld weten Kaapverdië te vinden. Vanwege de passaatwind behoren de Kaapverdische eilanden tot de beste surfplekken ter wereld. Windsurfen, kitesurfen en golfsurfen; niet alleen professionals en toeristen doen het graag, ook de locals zijn vaak in het warme zeewater te vinden. Al zijn ze net zo enthousiast over beachvolleybal. Op elke strand wordt wel een net gespannen of een lijn getrokken om te spelen. En omdat de Kaapverdianen enorm gastvrij zijn mag je altijd meedoen met deze sport op Kaapverdië. 

Kitesurfen op Sal

Een Kaapverdiaanse turnlegende

Stel je eens voor dat de zon buiten schijnt en dat jij moet trainen in een vervallen, oud sportschooltje met lage plafonds. Voor turnster Wania Monteiro was het jaren waarheid. De ritmische gymnaste is een van de meest bekende sporters uit Kaapverdië en deed 2x mee aan de Olympische Spelen. In zowel Athene (2004) en Beijing (2008) mocht ze de Kaapverdiaanse vlag dragen tijdens de openingsceremonie. Een enorme eer. In 2006 won ze goud op het Afrikaans kampioenschap turnen. Tegenwoordig woont ze in de Verenigde Staten, maar als we het over sport op Kaapverdië hebben mag Monteiro niet ontbreken. 

Hardlopen op Kaapverdië

Rennen, sprinten en hardlopen bij temperaturen van 25+. Het lijkt ons pittig. Toch is atletiek en marathons lopen een populaire sport op Kaapverdië. Echt! De Olympische marathon voor heren is de enige discipline waar Kaapverdië consequent aan mee heeft gedaan. Antonio Zeferino heeft zelfs meegedaan aan drie verschillende Olympische Spelen. Een medaille heeft Kaapverdië nog nooit gewonnen, maar wat niet is kan nog komen. Misschien wel tijdens de Olympische Spelen in Tokio waar 3 of 4 Kaapverdiaanse sporters aan mee hopen te doen. Boa sorte!

kinderen van Santiago - corona kaapverdië

Sportief met Voja

Bij Voja Travel kun je je vakantie Kaapverdie sportief insteken zonder een marathon te rennen. Ga eilandhoppen tussen de Kaapverdische eilanden, surf langs de kust van Boa Vista of kies voor een wandelvakantie op Santo Antao. Al is een romantische strandwandeling rondom Santa Maria net zo sportief. Zie jezelf al lopen langs de gezellige beachbarretjes waar cocktails worden geschonken en waar Cesaria Evora uit de speakers klinkt? En dat alles terwijl de zon langzaam de Atlantische Oceaan in zakt. Mooier wordt het niet.

Wandelvakantie door de mooiste valleien
11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.979 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €1.999 p.p.
Beachy Kaapverdië
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

2 eilanden
11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.979 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo

Ontdek het grootste en meest gevarieerde eiland van Kaapverdië & de indrukwekkende Fogo vulkaan.

2 eilanden
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €1.999 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

2 eilanden
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.