Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Voja Travel & South Pole Group samen voor Fair Travel

Bekijk onze reizen

Voja Travel & South Pole Group samen voor Fair Travel

Door: Bobbie
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Wie Voja al een beetje kent weet dat eerlijker reizen ons doel is. We streven naar een reisbranche die niet alleen goed is voor de reiziger, maar ook voor onze bestemmingen, de locals die daar wonen en voor de planeet. Het compenseren van de CO2-uitstoot van al onze reizen en de lokale economie op een bestemming helpen zijn daarin belangrijke pijlers. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom hebben Voja Travel en South Pole Group de handen ineen geslagen. Benieuwd naar wat zij voor Voja Travel en de wereld betekenen? Je leest het hier. 

South Pole Group

Van ambitie naar actie. Dat was de gedachte achter de oprichting van South Pole Group. Vijf jonge studenten zien in 2006 dat het steeds slechter gaat met de wereld en het milieu. Ze steken de koppen bij elkaar en komen met een nieuw initiatief om verandering teweeg te brengen. South Pole Group is geboren. 

Door middel van gerichte projecten in sociale-, economische- en milieusectoren probeert de organisatie de wereld te verbeteren. One project at a time. Zowel voor ons als voor South Pole Group is het duidelijk; als de klimaatproblematiek en de verduurzaming niet nu worden opgepakt, zal dit wereldwijd zo’n negatieve impact hebben dat we daar niet meer terug van kunnen komen. Verandering moet plaatsen. En dat moet echt nu. 

Samen met South Pole Group investeren wij in sociale- en milieu gerichte projecten. De projecten waarin Voja investeert moesten natuurlijk aansluiten bij onze Fair Travel initiatieven. Hiervoor kozen wij de projecten Kariba Forest Protection in Zimbabwe en Dora-II Geothermal Power in Turkije. Beide ondersteunen 3 belangrijke sustainable development goals:

  • Climate Action
  • Decent work & economic growth
  • Quality education.

Met deze projectenproberen wij duurzaam ondernemen op de kaart te zetten binnen de reisbranche. Ons uiteindelijke doel? Een wereld waarin bedrijven, overheden en gemeenschappen klimaatactie en Fair Travel het nieuwe normaal maken. 

Fair Travel - South Pole Group & Voja Travel

Beschermde bossen in Zimbabwe

Door decennia van politieke onrust en beperkte economische kansen moeten gemeenschappen in Zimbabwe steeds dieper de bossen intrekken om in hun basisbehoeften te kunnen voorzien. Hierbij zijn de bomen het slachtoffer. Inmiddels is meer dan een derde van de bossen verloren gegaan aan brandhout en landbouw. Het Kariba project moet hier verandering in brengen.

Het Kariba project beschermt de resterende bossen waar vier nationale parken en acht safari reservaten in te vinden zijn. Het project beschermt dus niet alleen de bomen maar ook talloze kwetsbare en bedreigde diersoorten waaronder de Afrikaanse olifant, de leeuw, het nijlpaard en de zuidelijke neushoornvogel. Sinds de lancering heeft het Kariba project bijna 785.000 hectare bos beschermd tegen degradatie en ontbossing. Dat is bijna net zo groot als de oppervlakte 1100 voetbalvelden bij elkaar. Dit gebied zorgt ervoor dat er jaarlijks gemiddeld 3.5 miljoen ton kooldioxide in de atmosfeer terechtkomt. 

Door een deel van jouw reisgeld in dit project te investeren draagt Voja niet alleen bij aan de bescherming van de bossen maar ook aan de toekomst van de lokale bevolking. Kariba project is namelijk community-based en een groot deel van de opbrengsten gaat naar de lokale bevolking. Gezondheidsklinieken en de infrastructuur worden verbeterd en de armere bevolkingsgroepen krijgen school subsidies. Het project creëert ook banen op het gebied van conserveringslandbouw, brandbestrijding, gemeenschapstuinen, bijenteelt en ecotoerisme. Goed voor de natuur en de locals dus!

Geothermal power

Door de bloeiende economie van Turkije zijn de emissies sinds 1990 enorm gestegen. De energievoorziening in het land is afhankelijk van de invoer van fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas. In 2016 was slechts 1.76% van de energie in Turkije geothermisch. Dit terwijl het land 17 geothermische locaties bezit. Ter vergelijking: Nederland heeft er maar 9. En die moeten ook nog onderzocht worden of ze daadwerkelijk geschikt zijn als geothermische locatie. 

Dora-II, gelegen in het Zuidwesten van Turkije is een geothermische energiecentrale met het vermogen om luchtvervuiling te verminderen, regionale ontwikkeling te bevorderen en de energiezekerheid van Turkije te verbeteren. De geothermische centrale gebruikt een Organic Ranking Cycle systeem om elektriciteit op te wekken. Al het energie en water wat hiervoor wordt gebruikt, wordt weer teruggesluisd in de geothermische bron. Weinig energieverspilling met veel impact dus. 

Wanneer je een reis met Voja Travel boekt ben je dus niet alleen verzekerd van een geweldige ervaring. Je draagt ook nog eens bij aan de regionale en nationale ontwikkeling van geothermische energie. Het project draagt bij aan de regionale beroeps diversiteit van Turkije en creëert nieuwe banen binnen een (tot nu toe) voornamelijk agrarische samenleving. In de aankomende twee decennia zal Dora-II 280.000 ton aan CO2 verminderen. Dat is 20 keer een vlucht van Amsterdam naar Parijs die Moeder Natuur niet meer hoeft op te vangen. 

Voja Travel = Fair Travel

Voja Travel is een Fair Travel reisorganisatie. Maar wat betekent dat precies? Het is onze missie om voor jou een onvergetelijke reiservaring te creëren én tegelijkertijd het land beter achter te laten. Zowel voor de lokale bevolking als voor de natuur. 

Reizen is mooi, maar het kan een negatieve voetafdruk achterlaten. Hierdoor komen toerisme en duurzaamheid soms op gespannen voet te staan. Fair Travel zorgt ervoor dat toerisme een positieve impact heeft op onze bestemmingen. Eerlijk reizen dus.

Dit kunnen wij doen dankzij jullie! Door een deel van het reisgeld per verkochte reis te investeren in projecten zoals die van South Pole Group zetten wij elke keer weer een stapje in de goede richting. Daarnaast werken we ook exclusief met lokale ondernemingen en accommodaties op onze bestemmingen. Jouw reisuitgaven komen hierdoor bij de lokale bevolking terecht in plaats van all-inclusives. Hierdoor profiteren de locals van het toerisme en laat jij het land beter achter dan hoe je het aantrof.

Bij Voja travel organiseren we fair travel reizen naar Kaapverdie. Wandel door de straten van Santa Maria, luister naar de warme klanken van Cesaria Evora in Boa Vista en struin over het onontdekte paradijs van Brava. Onze lokale netwerk op de Kaapverdische eilanden laten je het echte Kaapverdië ontdekken. Cabo Verde al ontdekt en opzoek naar een andere off the beaten bestemming? Bekijk hier onze reizen naar de Azoren en Madeira.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties

African vibes op Santiago
8 dagen
 
Incl. vlucht vanaf €1.499 p.p.
Beachy Kaapverdië
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.649 p.p.
Strand, cultuur & indrukwekkende bergen
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.299 p.p.
Ultiem Kaapverdië
22 dagen
Inclusief vlucht vanaf €2.889 p.p. 
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €2.189 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien
11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.979 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en relaxte stranddagen.

 
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.499 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.649 p.p.
Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.299 p.p.
Ultiem Kaapverdië

3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

22 dagen
Inclusief vlucht vanaf €2.889 p.p. 
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo

Ontdek het grootste en meest gevarieerde eiland van Kaapverdië & de indrukwekkende Fogo vulkaan.

14 dagen
inclusief vlucht vanaf €2.189 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.979 p.p.