Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

De parkeermogelijkheden bij Nederlandse en Belgische Vliegvelden

Bekijk onze reizen

De parkeermogelijkheden bij Nederlandse en Belgische Vliegvelden

Door: Bobbie
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen wel eens in zijn of haar leven een trip naar de Kaapverdische eilanden mee moet maken. Maar aangezien Kaapverdië niet om de hoek ligt is een vliegreis of een fly & drive een vereiste. Hierbij ben je een kleine 7 uur onderweg van Nederland of België. Maar voordat je het vliegtuig in kunt stappen moet je natuurlijk eerst je auto kwijt. In dit artikel vertellen we je alles over de parkeermogelijkheden bij jouw luchthaven van vertrek.

Nederlandse Vliegvelden

Nederlandse reizigers geven uiteraard de voorkeur aan Nederlandse vliegvelden. Niet alleen liggen ze in de meeste gevallen dichterbij dan buitenlandse opties, ook zijn er meer dan voldoende mogelijkheden.

In Nederland zijn er zes commerciële luchthavens te vinden, variërend van klein tot groot. De grootste en bekendste luchthaven is natuurlijk Schiphol, jaarlijks gebruikt door miljoenen reizigers. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de luchthavens in Eindhoven, Groningen, Maastricht en Lelystad. Reis je naar de Kaapverdische eilanden dan heb je de keuze uit Schiphol, Eindhoven en Brussel.

Schiphol Airport

De grootste luchthaven van Nederland heeft vanzelfsprekend ook het grootste parkeeraanbod. Wanneer je op reis gaat naar Kaapverdië dan zal dit waarschijnlijk geen weekendtripje zijn, hierdoor zal je ook lang parkeren bij Schiphol Airport. Het is dan ook zaak dat je jouw auto parkeert op een parkeerplaats die voldoet aan jouw (financiële) eisen.

Wil je parkeren op loopafstand? Dan kan je enkel terecht bij de prijzige officiële parkeerplaatsen van Schiphol. Wil je parkeren aan de hand van een shuttle- of valet service? Dan kan je zowel terecht bij de officiële mogelijkheden als bij voordelige alternatieve parkeeraanbieders.

Eindhoven Airport

De op een na grootste luchthaven van Nederland, Eindhoven Airport, is de laatste jaren enorm gegroeid. Tijdens het drukste jaar is de luchthaven goed geweest voor ruim 38 duizend vliegbewegingen en een kleine 6 miljoen passagiers.

De parkeermogelijkheden zijn gelukkig goed afgestemd op het groeiende aantal passagiers. Er zijn tal van parkeermogelijkheden op loopafstand te vinden en daarnaast is er ook genoeg aanbod van shuttle- en valet parkings. 

parkeermogelijkheden bij luchthavens

Belgische Vliegvelden

België telt in totaal vijf verschillende commerciële luchthavens waar zowel Europese als internationale vluchten worden aangeboden. De luchthavens van Charleroi, Oostende, Luik en Deurne worden voornamelijk voor Europese vluchten gebruikt. De luchthavens van Brussel-Zaventem biedt ook internationale vluchten aan en is de enige Belgische luchthaven met vluchten naar Kaapverdië.

Brussel-Zaventem Airport

Brussel Airport is met ruim 26 miljoen passagiers verdeeld over 234 duizend vliegbewegingen de grootste Belgische luchthaven. Ook vanuit hier kan je voordelige vluchten boeken richting een van de Kaapverdische luchthavens. De parkeerplaatsen op loopafstand worden allen beheerd door de luchthaven zelf. Echter vindt je ook hier een ruim aanbod van alternatieve mogelijkheden met shuttle of valet service.

Kaapverdische Vliegvelden

Kaapverdië telt in totaal 10 eilanden die samen de Kaapverdische eilanden vormen. Niet ieder eiland heeft een vliegveld. In totaal zijn er 7 verschillende luchthavens waarvan er vier internationaal vliegverkeer ontvangen:

parkeermogelijkheden bij vliegvelden

De verschillende parkeer methoden

Ga je voor het eerst met de auto naar het vliegveld en moet je je auto kwijt? Dan is het handig om te weten wat jouw parkeermogelijkheden zijn. Er zijn in totaal drie verschillende manieren van parkeren:

  • Shuttle parking: hierbij parkeer je simpelweg je auto en wordt je in een shuttlebusje naar de luchthaven gebracht en weer opgehaald.
  • Valet parking: hierbij overhandig je jouw auto bij de luchthaven aan een chauffeur die je auto gaat parkeren. Bij terugkomst krijg je jouw auto bij de uitgang van de luchthaven weer terug.
  • Parkeren op loopafstand: de naam spreekt voor zich. Deze parkeerplaatsen liggen vlakbij de luchthaven en na het parkeren loop je gemakkelijk naar de vertrekhal.

Er zijn dus genoeg parkeermogelijkheden met voor ieder wat wils. Via online boekingsplatformen zoals Vliegen en Parkeren kan je deze mogelijkheden gemakkelijk vergelijken en boeken. Voer simpelweg jouw reisdata in, bekijk de mogelijkheden en ga goed voorbereid op reis.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties