Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Mooiste strand van Kaapverdië

Tarrafal
Bekijk onze reizen

Mooiste strand van Kaapverdie: Tarrafal

Door: Lesley
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Waar vind je het mooiste strand van Kaapverdie? Tarrafal is een vissersdorp gelegen in het noorden van Santiago, het hoofdeiland van Kaapverdie. De grootste stad van het eiland is de hoofdstad Praia, een bruisende, chaotische stad met zo’n 250.000 inwoners. Tarrafal, de derde grootste stad van Santiago, is met 6.500 inwoners echter een stuk kleiner en rustiger. Tarrafal dat in de volksmond ook Mangui wordt genoemd ligt aan de voet van de berg Monte Graciosa. Het rustige zandstrand ligt naast de rotskust, verborgen achter wuivende palmbomen.

Een authentieke strandbaai

Tarrafal is een goede plek voor wie het authentieke Kaapverdië wil leren kennen. Hoewel het vissersdorp niet onbekend is bij inwoners en vakantiegangers, is het er niet overladen met mensen op het strand. Hier en daar ligt iemand te zonnebaden, onder de bomen zijn enkele mannen aan het sporten en verderop zijn de lokale vissers druk in de weer hun dagelijkse vangst te verkopen. 

De ster van het strand is Rosie. Deze stoere Italiaanse beach babe valt op met haar indrukwekkende rug tatoeage en zelfgemaakte strohoed. Zoals meerdere Europeanen kwam ze op vakantie in Kaapverdië en besloot er te blijven. Nu brengt ze haar dagen door op het strand van Tarrafal in haar eigen kraampje. Je kan bij Rosie terecht voor verse caipirinha’s, zelfgemaakte sieraden en dagtrips waaronder een vistrip met de lokale vissers. Een mooi voorbeeld van iemand die eenvoudig leeft en toch vanuit haar kleine bar op wielen een bedrijf opzette en nu het strand runt. 

In de rotsen op het strand zijn de letters Tarrafal gekerft. De favoriete plek van de lokale jongens om voetbal te spelen en op de stenen te klauteren. Als ze verkoeling willen duiken ze met z’n allen het water in om te spelen in de branding. Deze jongens groeien al spelend op aan de waterkant en als ze wat ouder zijn trotseren ze de golven en leren ze surfen. De lokale charme die op zulke plekjes hangt maakt het een magische ontdekking.

mooiste strand Kaapverdie vakantie eilanden Santiago Kaapverdie Tarrafal

Tarrafal: het mooiste strand van Kaapverdie

Tarrafel heeft alles wat nodig is voor een leuke strandvakantie of enkele dagen rust. Daarnaast ligt het mooiste strand van Kaapverdie ingesloten door groene bergen. tot het mooiste van Kaapverdie. Proef lokale gerechten en verse vis in de restaurants in het dorp of aan de waterkant, drink uit een kokosnoot in de schaduw van een palmboom, ga snorkelen bij de rotsen vanaf het strand, leer golfsurfen of ontdek een van de scheepswrakken tijdens het duiken.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties

Ontdek het mooiste strand

Beachy Kaapverdië
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €1.999 p.p.
African vibes op Santiago
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.450 p.p.

Reizen naar Tarrafal

Zie jij jezelf al liggen op het mooiste strand van Kaapverdië? Bekijk dan een van onderstaande reizen:

Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

2 eilanden
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo

Ontdek het grootste en meest gevarieerde eiland van Kaapverdië & de indrukwekkende Fogo vulkaan.

2 eilanden
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €1.999 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en relaxte stranddagen.

1 eiland
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.450 p.p.