Kaapverdië
Kaapverdië
tarrafal-santiago
Drink uit kokosnoten onder wuivende palmbomen

Mooiste strand van Kaapverdië: Tarrafal

Geschreven door Voja Travel - Gastblogger | 09-05-2019

Tarrafal is een vissersdorp gelegen in het noorden van Santiago, het hoofdeiland van Kaapverdie. De grootste stad van het eiland is de hoofdstad Praia, een bruisende, chaotische stad met zo’n 250.000 inwoners. Tarrafal, de derde grootste stad van Santiago, is met 6.500 inwoners echter een stuk kleiner en rustiger. Tarrafal dat in de volksmond ook Mangui wordt genoemd ligt aan de voet van de berg Monte Graciosa. Het rustige zandstrand ligt naast de rotskust, verborgen achter wuivende palmbomen.

Een authentieke strandbaai

Tarrafal is een goede plek voor wie het authentieke Kaapverdië wil leren kennen. Hoewel het vissersdorp niet onbekend is bij inwoners en vakantiegangers, is het er niet overladen met mensen op het strand. Hier en daar ligt iemand te zonnebaden, onder de bomen zijn enkele mannen aan het sporten en verderop zijn de lokale vissers druk in de weer hun dagelijkse vangst te verkopen. 

De ster van het strand is Rosie. Deze stoere Italiaanse beach babe valt op met haar indrukwekkende rug tatoeage en zelfgemaakte strohoed. Zoals meerdere Europeanen kwam ze op vakantie in Kaapverdië en besloot er te blijven. Nu brengt ze haar dagen door op het strand van Tarrafal in haar eigen kraampje. Je kan bij Rosie terecht voor verse caipirinha’s, zelfgemaakte sieraden en dagtrips waaronder een vistrip met de lokale vissers. Een mooi voorbeeld van iemand die eenvoudig leeft en toch vanuit haar kleine bar op wielen een bedrijf opzette en nu het strand runt. 

In de rotsen op het strand zijn de letters Tarrafal gekerft. De favoriete plek van de lokale jongens om voetbal te spelen en op de stenen te klauteren. Als ze verkoeling willen duiken ze met z’n allen het water in om te spelen in de branding. Deze jongens groeien al spelend op aan de waterkant en als ze wat ouder zijn trotseren ze de golven en leren ze surfen. De lokale charme die op zulke plekjes hangt maakt het een magische ontdekking.

Tarrafal als vakantiebestemming

Tarrafel heeft alles wat nodig is voor een leuke strandvakantie of enkele dagen rust. Proef lokale gerechten en verse vis in de restaurants in het dorp of aan de waterkant, drink uit een kokosnoot in de schaduw van een palmboom, ga snorkelen bij de rotsen vanaf het strand, leer golfsurfen of ontdek een van de scheepswrakken tijdens het duiken

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen