Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Het mooiste eiland van Kaapverdië

Bekijk onze reizen

Mooiste eiland Kaapverdie

Door: Joshua
Artikel delen:

Wat is het mooiste eiland van Kaapverdië? De meesten antwoorden Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur. Je vindt er indrukwekkende landschappen, groene valleien en slingerweggetjes langs de kust – met uitzicht op de Atlantische oceaan. Santo Antão is een van de vruchtbare eilanden en de terrasbouw voorziet het nabijgelegen São Vicente van verse landbouwproducten. Maar smaken verschillen binnen ons team over wat het mooiste Kaapverdische eiland is. Hier lees je waarom ook São Vicente, Fogo en Santiago hoog scoren bij ons.

Fogo

“Ik werd er stil van” – Natasja

Fogo, daar werd ik stil van toen ik er was. Waarom? Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe het leven daar gewoon weer doorgaat na de vulkaanuitbarsting in 2014 en 2015. De bewoners hebben daar drie maanden lang geleefd met oorverdovend kabaal terwijl de lava hun dorpjes vernietigde. Ze sliepen in de bergen terwijl de zinderdend hete lava alles kapot maakte. Maar nu gaat het leven door. En los van de vulkaan, het dorpje São Filipe doet iets met mij. De rustige straatjes, de huizen, de kleine steegjes. En tegen de achtergrond het eiland Brava. Ik kan hier urenlang rondlopen en wegdromen…

Lees meer over Fogo

São Vicente

“Een ruwe diamant” – Joshua

São Vicente blijft mijn favoriete eiland. Ik woonde hier een jaar en nog steeds blijven Mindelo stad en de mensen mij verrassen. De laatste keer liep ik met Larissa, onze stagiair, ’s avonds na het eten rond. We waren op zoek naar een bar. Het was stil op straat. We liepen een klein cafeetje binnen en daar gaf een familie een afscheidsfeestje voor een familielid dat terug naar de V.S. ging. Er was schitterende livemuziek, gezelligheid en lekker eten. We voelden ons party crashers, en wilden vertrekken, maar ze nodigden ons uit te blijven en we waren welkome gasten. Het werd een fantastische avond tot in de vroege uurtjes

Lees meer over Sao Vicente

Santiago

“De meeste variatie” – Bart-Jan

Ik hou van variatie en Santiago geeft dat in cultuur en natuur. Van droge steppe, tot groene bergen. Van het Cidade Velha, tot de Rabelados. In de Gon Gon-vallei had ik een onvergetelijke ervaring. Dit is een vruchtbare tropische vallei middenin nationaal park Serra Malagueta. De wandeling erdoorheen was erg mooi, maar het werd pas echt bijzonder toen we bij het dorpje aan het einde van de vallei kwamen; een plek waar je alleen te voet kan komen. Hier leeft een gemeenschap Kaapverdianen volgens dezelfde tradities 200 jaar geleden. We kregen een warm onthaal: een oude oma trok ons naar binnen en bood ons een heerlijke traditionele maaltijd aan. En de vrouwen uit het dorp dansten de Batuk voor ons.

Lees meer over Santiago

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties

Reizen naar de mooiste eilanden

African vibes op Santiago
8 dagen
 
Incl. vlucht vanaf €1.499 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €2.189 p.p.
Strand, cultuur & indrukwekkende bergen
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.299 p.p.

Reizen naar de mooiste eilanden van Kaapverdië

Wil je zelf op reis naar de mooiste eilanden van Kaapverdië? Bekijk hieronder dan de reizen die wij al hebben samengesteld.

African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en relaxte stranddagen.

 
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.499 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo

Ontdek het grootste en meest gevarieerde eiland van Kaapverdië & de indrukwekkende Fogo vulkaan.

14 dagen
inclusief vlucht vanaf €2.189 p.p.
Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.299 p.p.