Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Mandinga optochten

Bekijk onze reizen

Mandinga optochten

Door:
 Leestijd: 2 minuten
Artikel delen:

Mandinga optochten

Mandinga komt van Mandinka, een taal gesproken door de mandinka mensen in West Afrika (Senegal, Gambia, enzovoorts). De optochten zijn losse, spontane optochten op straat. Tijdens deze optochten is iedereen welkom en mensen van alle achtergronden doen mee. De gedachte is om de achtergrond van de Afrikaanse voorouders te eren. Hoewel Kaapverdianen veelal licht gekleurd zijn door menging met de Portugezen, iedereen smeert zich tijdens de optochten in met zwarte schmink.

mandinga sao vicente

Mandinga gaat niet alleen over het eren van de voorvaderen, maar ook om de wilde kant van jezelf naar buiten te laten komen. Er zijn drums, dans en er wordt gescandeerd; “woe woe woe woe waaa”, ”woe woe woe woe waaa”. De omstanders lopen vaak mee door de stad met de groepen. Mandinga is bijzonder om mee te maken en vindt plaats op bijna alle eilanden vanaf januari tot en met carnaval.

Onderstaand een foto impressie van een optocht op het eiland Sao Vicente. een van de noordelijke eilanden van Kaapverdie.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties