Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Dit zijn de leukste boeken over Kaapverdie

Bekijk onze reizen

Dit zijn de leukste boeken over Kaapverdie

Door: Marein
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

De Kaapverdische eilanden zijn het perfecte decor voor meeslepende verhalen. Tropische zandstranden, rijke cultuur en een geschiedenis vol avontuur, ontdekkingsreizen en strijd. Inspiratie genoeg dus voor een pakkend boek. Ook de reisgidsen zijn om van te smullen. Handige informatie & tips gevolgd door jaloersmakende foto’s. Je waant je gelijk op vakantie. Dit zijn de leukste boeken over Kaapverdie.

De leukste reisgids

Cape Verde is voor het grote publiek nog een relatief onontdekte vakantiebestemming. Grote reisgidsen als Lonely Planet & de ANWB wereldreisgids hebben de Portugese eilandengroep zelfs nog niet toegevoegd aan hun bibliotheek. Toch zijn er een paar leuke reisgidsen te vinden over Kaapverdie. 

Uitgebreide achtergrondinformatie over de Kaapverdische cultuur en natuur, de leukste wandelroutes en beste restaurants; met de Engelstalige ‘The Bradt Guide to the Cape Verde Islands’ ga je gegarandeerd goed voorbereid op reis. Liever een Nederlandstalige reisgids voor je vakantie Kaapverdie? Dan moet je de Dominicus landengids voor Kaapverdië hebben. Deze compacte reisgids vertelt je precies waar op Santa Maria je de lekkerste Caipirinhas haalt, op welk strand van Boa Vista je het best kunt snorkelen, wat het verborgen eiland Brava zo bijzonder maakt en bij welke historische muziekbar Cesaria Evora haar eerste optreden gaf.

Terug in de tijd

Wandelend door de straten van Mindelo lijkt het of je terugkeert in de tijd. Overal staan pastelkleurige huizen die herinneren aan de koloniale geschiedenis van Kaapverdië. Een lange periode die veel teweeg heeft gebracht; Economische welvaart en handel, maar ook slavernij en hongersnood. Cabo Verde is nu bijna 50 jaar onafhankelijk. Om een goed beeld te krijgen van de bewogen geschiedenis van het land en de rijke cultuur kunnen deze boeken over Kaapverdie niet ontbreken: 

‘Chiquinho’ is het verhaal over een jonge student die, na zijn studie in het welvarende Mindelo, wordt getroffen door extreme armoede en hongersnood in zijn geboortedorp op Santo Antao. Al lezend maak je kennis met de warmte van de Kaapverdiaanse cultuur en ontdek je de extreme contrasten in het Kaapverdie van de 20ste eeuw. 

In ‘Het testament van senhor Araújo’ schetst de auteur het leven op de eilanden tijdens- en na de lange strijd om onafhankelijkheid. Een indrukwekkend verhaal over de economische en sociale impact van een kolonie die na eeuwen van bezetting onafhankelijk werd. In die oorlog om vrijheid speelde Amilcar Cabral een grote rol. Onder zijn leiding werd de onafhankelijkheidspartij (PAIGC) opgericht. Het boek ‘Amílcar Cabral: A Nationalist and Pan-Africanist Revolutionary’ neemt je mee in het turbulente leven van de belangrijkste verzetsstrijder uit de geschiedenis van Kaapverdie. 

Joshua van Eijndhoven

Een bijzondere reis

In het rijtje avontuurlijke boeken over Kaapverdie kan het verhaal van Voja’s oprichter Joshua natuurlijk niet ontbreken. In ‘Op reis met de Hope’ vertelt Joshua hoe hij zijn carrièreplannen als jurist opzij schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt een zeilboot, geeft die de naam Hope, en vaart de wijde wereld in. 

Op de Kaapverdische eilanden ontmoet hij Katia. Het stel wordt verliefd en woont en werkt een jaar op de eilanden. Daarna zeilen ze samen verder. Ze ontmoeten hippies in Capa Brazilië, Marrons in de Amazone en werken voor miljardairs in het Caribisch gebied. In de Stille Oceaan zwemmen ze met walvissen en ontdekken de mystieke wereld van de Polynesiërs. ‘Op reis met de Hope’ is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties